Valverde kan De Jong nog geen basisplek beloven

BVeenstra, 12-08-2019 om 14:00, 14231 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde weigert op dit moment aanwinst Frenkie de Jong een basisplaats te beloven. De middenvelder kende een goede voorbereiding bij zijn nieuwe club, maar de concurrentie is enorm, zo weet zijn trainer.

In de Spaanse media gaat het de laatste weken vooral over De Jong. De pers is lovend en ook deze maandag was er bijvoorbeeld in de krant AS lof voor de inmiddels oud-Ajacied. Valverde weigert echt mee te gaan in de euforie. ''De plannen die ik voor Frenkie de Jong heb zijn niet anders dan de plannen die ik heb voor mijn andere spelers. Hij draait erg goed mee in het team, maar we hebben meerdere goede spelers op het middenveld. Sterker nog, we hebben heel veel middenvelders in de selectie', citeert Voetbal International de coach van FC Barcelona.

Toch is ook Valverde onder de indruk geraakt van De Jong in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'Frenkie heeft laten zien hoe goed hij kan voetballen. Hij kan op meerdere posities spelen, want ook aanvallend is hij sterk. Of hij veel gaat spelen, hangt ook af van de rest van het team. We hebben natuurlijk niet voor niets gekocht', aldus Valverde, die vrijdag met FC Barcelona het seizoen opent met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ronaldinho020
Als Frenkie op de bank begint, is dat de grap van de eeuw.
0 0
Sjaakvaak
Frenkie heeft zichzelf in de voorbereiding al de basis in gespeeld. Doet het buitengewoon goed en werd, terecht, in de tweede wedstrijd tegen Napoli als een van de weinigen niet gewisseld. Napoli moest 2-3 man op hem zetten en ze bleven het moeilijk met hem hebben.

Zet Messi en De Jong samen op het veld en geen enkel team kan ze allebei afdekken.. Ben heel benieuwd hoe dit seizoen eruit gaat zien voor Frenkie. Helaas zal die pannenkoek van een Valverde niet ontslagen worden omdat de resultaten waarschijnlijk blijven komen. Een vertrek van Valverde (en Rakitic) zou super zijn voor Barca.
2 0
insectenverdelg
Frenkie gaat zichzelf wel een basisplaats geven. Daar kan Valverde ook weinig aan doen. Tenzij hij niet de beste 11 de wei in wil sturen
1 0
AFC34
"de plannen die ik voor Frenkie de Jong heb zijn niet anders dan de plannen die ik heb voor mijn andere spelers."

Gaat het daar niet al fout? Hoort niet iedere speler een individueel plan voorgeschoteld te krijgen? Lijkt me toch dat ze met een Alena, Puig en Frenkie dingen individueel besproken hebben.

Geloof dat er bij ons genoeg spelers pleitte zijn gegaan door een gebrek aan individueel plan en toekomst mogelijkheden..
0 0
3*stars*3
Valverde is niet populair bij veel Barca fans.
Lees vaak dat ze hopen dat hij Frenkie niet gaat verpesten.
Begreep keus van zijn aanstelling wel want hij liet Bilbao echt heerlijk voetballen.
Sinds zijn vertrek, is het ook minder geworden met Bilbao.

Maar aan kwaliteit van Barca selectie ligt het iig niet.
Als je hiermee geen triple kan pakken...
1 0
AFC34
Vergeet niet dat Bilbao alleen gebruik maakt van spelers die in de omgeving zijn opgegroeid, dan ben je vrijwel 100% afhankelijk aan wat er voor talent geboren wordt in de regio. Soms is dat iets meer dan anders. Prachtige club wel!
0 0
3*stars*3
Idd maar manier waarop hij ze liet ballen, verdiende hij ook credits voor.
Was ook de reden dat Barca hem haalde.
Klopt dat ze het met alleen maar Basken doen (Frans/Spaans).
Williams heeft Afrikaans roots maar is wel in Baskenland geboren en getogen.
Mooie club, met eigen identiteit.
2 0
Leviathan
Als Ajax dit jaar weer wat laat zien in Europa sta ik niet raar te kijken als Ten Hag volgend jaar de trainer van Frenkie is...
1 -4
trooop
Hij kan moeilijk wat anders zeggen, maar de realiteit is als volgt: als frenkie niet binnen een paar wedstrijden basis staat wordt valverde gelyncht, door de spelers en de supporters samen. Iedereen daar heeft allang door dat frenkie een van de meest bijzondere spelers is die ze ooit hebben gezien.
2 -2
Web
Ooit hebben gezien?
Ik vind hem ook bijzonder maar ooit hebben gezien, slaat weer nergens op
Messi is onomstreden in dat team, verder niemand
En hij weet dat Frenkie veel gaat spelen, maar dat kan hij niet zeggen

Platini, Ronaldo, Cruijff Eusebio,Zidane, Beckenbauer, Pelé, Maradona ( misschien wel de beste ) Messi,van Basten, Gullit, Rensenbrink,Bergkamp, Robben, van Persie, Mbappe, Griezman! Henry, Mattheus, Romario

Zo maar een rijtje, en dan zijn er nog veel meer, die allemaal aardig een balletje kunnen trappen
0 0
trooop
Die ze ooit in barca-shirt hebben gezien bedoel ik he. En 'een van de', let wel. Het duurt niet lang voordat naast messi ook frenkie onomstreden is. Daar durf ik m'n hand voor in het vuur te steken. Ik heb gezien hoe z'n medespelers naar hem kijken, hoe ze hem de bal toespelen alsof hij messi zelve is, hoe het publiek reageert, hoe de kranten over hem schrijven. En hoe vermeende topspelers als coutinho en arthur totaal verbleken als ze aan zijn zijde staan.

Frenkie zelf voetbalt precies zoals hij tegen fc emmen zou doen, in hetzelfde tempo, met dezelfde rust. Het gros van de spelers krimpt van de druk van het barca-shirt, of heeft op z'n minst een aanpassingsperiode nodig. Frenkie interesseert dat níets, die doet precies wat hij altijd doet.
Ik zeg je: ze weten niet wat ze zien daar.
2 0
Web
Ik vind hem ook heel bijzonder, ben erg gecharmeerd van hem.
En hij heeft iets van Johan, maar die had nog veel meer, die kon alles, ook de Rushes van achter uit, maar die scoorde ook nog eens heel makkelijk. En idd als je alleen van Barcelona bedoeld ok.
Vlak Xavi en Iniesta ook niet uit, die heb ik er zelfs helemaal niet bij staan
0 0
HStorm
Heb je zeker een punt. Hij wordt al als een soort Messi continu aangespeeld. Regel het maar dan komt het wel goed. Zoveel rust, heerlijk voor alle spelers om hem heen. Onomstreden binnen korte tijd.
0 0
ram
Hij kan dat hier natuurlijk ook niet gaan roepen, dat zou een beetje dom zijn.

Ik denk dat hij ook nog best met een puzzel zit hoor. Busquets, Raketic én Arthur horen natuurlijk te spelen. En hen kun je (respectievelijk van moeilijk naar minder moeilijk) moeilijk passeren. Maar spelen met Busquets én Frenkie lijkt mij iets teveel van het goede. Of je moet Frenkie veel verder naar voren schuiven.

Ik denk dat hij daarvoor gaat kiezen: Busquets op '6' met Raketic en Frenkie ervoor. Arthur zal dan veel rouleren (en Vidal en Alena in mindere mate). Ik denk dat Frenkie veel gaat spelen, maar zeker niet alles.
0 0
kade88
Als wij Busquets dan even overnemen... kan Blind weer centraal achterin. Goede oplossing lijkt me.
3 0
AlexIbarra
Niet doen, zit geen restwaarde op man.. :P
0 0
rafael32
Gedoe om niets. Hij kan niets anders zeggen anders breekt er rotzooi uit in zijn selectie. Tussen de regels door kan je lezen dat de kans dat hij gaat spelen groot is.Hij twijfelt echter waar. Kan heel goed spelen op verschillende posities en hij is niet voor niets gekocht. Een wisseling van de wacht wordt niet in de media bekend gemaakt, maar intern.

Als hij Pique aan Frenkie koppelt en niet aan Busquets moet de laatste zich zorgen maken.

Of hij speelt met Rakitic, Busquets en De Jong. Of De Jong komt op de positie van Busquets.
0 0
Sjaakvaak
Haha Rakitic, Valverde's favorietje die alleen maar ballen naar achteren kan spelen. In de voorbereiding laat De Jong vooral een uitstekende wisselwerking zien met Alena.
0 0
geDaante
Tsja, Frenkie is gemaakt voor Barcelona, Valverde niet, past daar niet. Aankopen als Rakitic en Suarez ook niet, men is heel snel afgestapt van het tiki-taka helaas, en ook van opleiden.

Ajax moet oppassen dat het niet weer diezelfde kant op gaat.
3 -3
Dexy
Enrique en Valverde hebben de afgelopen jaren de Barça-filosofie (of eigenlijk: de Cruijff-filosofie) helemaal overboord gegooid. Het is geen mooi tiki-taka combinatiespel meer, maar puur alle ballen op Messi. Daarnaast heeft het opleiden plaatsgemaakt voor ordinair kopen van spelers van elders voor astronomisch hoge bedragen.

Sinds het vertrek van Pep heeft Barcelona steeds meer sympathie van mij verloren.
2 -1
Schip
Het was puur omschakelen wat ze vorig jaar deden. Daarom denk ik helemaal niet dat Valverde iets logisch zegt, omdat hij geen garantie op speeltijd kan geven, maar dat hij zijn reet nu alweer indekt. Een type Frenkie is veel te riskant voor hem. Benieuwd waar de druk van de hoge transfersom en het publiek naar leiden.
2 0
geDaante
Ja, heel irritant om dat allemaal wederom te zien gebeuren, want zo gaat het altijd als Cruijff ergens wordt weggewerkt, dan denkt zo'n zichzelf overschattende bobo zonder enige voetbalkennis het wel even beter te weten.

Daarom had Cruijff ook zo'n hekel aan die bobo's binnen voetbalclubs.

Maar het is lastig, want Barcelona is groter dan de huidige, zittende bestuurders. Wat mij inderdaad ook wel wat sympathie kost, is dat supporters het net als bij Ajax (toen Cruijff eruit werd gewerkt samen met Plan Cruijff) het allemaal wel prima lijken te vinden. Supporters maken namelijk de club, dat zijn de enigen die geen passanten zijn (althans, ze blijven het langst verbonden ;)) en hart voor de club hebben.
2 -1
Libero
Zolang Bartomeu daar de scepter zwaait zal het ook niet veel uitmaken welke coach er voor de groep staat.
1 0
Dexy
Nope, daar ben ik ook bang voor.
1 0
onnodriessen
Wat een arrogante bla bla zeg. Niet toe willen geven dat iemand van buitenaf direct het niveau van het grote Barcelona heeft.
Had hem dan toch lekker bij Ajax gelaten man, zwetser.
3 -1
Matts
Op zich niet zo'n rare uitspraak, want buiten Messi is (bijna) niemand daar 100% zeker van een basisplek. Maar als je tussen de regels door leest kun je hieruit wel opmaken dat De Jong op de bank zal beginnen. Dat verwacht ik in ieder geval wel (wat niet betekent dat ik het ermee eens ben trouwens, integendeel).

Maar al snel zal blijken dat hij veel te goed is voor de bank en zal hij zich in de basis knokken, daar ben ik van overtuigd.
2 0
MBAFCA11
Die Valverde is gewoon erg eigenwijs en dom als hij niet inziet dat De Jong in de basis hoort. Hoop niet dat hij hem op de bank laat verpieteren.
1 0
A'dam Oud-West
Nogal logisch lijkt me. Waarom zou zo'n jongen niet de tijd mogen krijgen om zich daar aan te passen en vanwaar die obsessieve drang van de Spaanse pers om er maar de nodige druk op te leggen?
4 0
NaarCLbeker5
Hij heeft zich al aangepast, dat ging razendsnel, daar is geen tijd meer voor nodig.
1 0
ate74
Waarom geen tijd geven zich aan te passen? ik ken ruim 80 miljoen redenen. En waarom de Spaanse pers hem wil zien spelen? Iedereen wil hem zien spelen. Dat is pas logisch.
0 -2
Libero
Je zou ook kunnen beredeneren dat je voorzichtig met zo'n grote investering om moet gaan. Ik verwacht ook van Frenkie dar hij zich moeiteloos zal aanpassen, ook als het om het echie gaat, maar er 100% van uitgaan is nogal riskant. Laat hem die basisplek maar gewoon verdienen. Zo voorkom je ook scheve gezichten binnen de selectie.
0 0
Tinus
Tsja, in NL valt er genoeg te klagen over de kranten en programma’s die moeten worden gevuld. Echter in Spanje is het op voetbalgebied nog even een paar graadjes erger.
1 0