Van Rhijn tekent contract bij sc Heerenveen

BartVeenstra, 01-08-2019 om 14:05, 3482 views, sc Heerenveen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn heeft een contract voor één seizoen getekend bij sc Heerenveen, zo meldt de Friese club via de officiële kanalen. De rechtsbenige verdediger komt transfervrij over van AZ.

Van Rhijn speelde in het verleden voor Ajax. Voor de Amsterdamse club speelde hij 163 wedstrijden en daarnaast werd hij er drie keer landskampioen. In 2016 vertrok hij naar Club Brugge, waarna hij een jaar later voor één seizoen werd verhuurd aan AZ. De Alkmaarders namen hem daarna definitief over van de Belgen.

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, is zeer blij met de komst van Van Rhijn. 'We wilden onze selectie graag nog verder versterken. Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen.’

Zelf is de verdediger ook erg blij met zijn transfer naar sc Heerenveen: ‘Het voelde meteen goed. De voetbalvisie van Heerenveen past bij mij en het is natuurlijk een club met een rijke geschiedenis. De contractduur van een jaar voel ik me prettig bij. Het komende jaar kunnen zowel de club als ik kijken of het bevalt. Als dat het geval is kan de samenwerking altijd nog worden verlengd. Het is nu aan mij, ik wil hier een zo goed mogelijke indruk achterlaten en Heerenveen helpen aan mooie resultaten.’

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Bij vRhijn heb ik altijd het idee dat hij het heilige vuur mist.
Ook in zijn carrierekeuzes.
Niet toch nog proberen als ex-Ajacied een miljoen per jaar ergens ver weg te verdienen maar heel rustig afglijden van de NL top, naar Belgische subtop, naar NL middenmoot, naar ??

Natuurlijk hoeven niet alle voetballers flamboyante ploppers en globetrotters te zijn maar bij Ricardo lijkt het alsof hij best wel uitkijkt naar een gewone baan over een paar jaar.
0 0
Goaltjesdief97
Onzin. Hij is wellicht niet de absolute topverdediger gebleken die hij ooit leek te gaan worden. Maar ik denk dat Ricardo liever kiest voor (kans op) speeltijd dan voor de knaken.
0 0
Ajax27
Goeie aardige jongen, maar waar hij in z'n eerste seizoen na vd Wiel enorm positief opviel en een verademing was aan de rechterkant... daar zakte z'n niveau net als bij vd Wiel na z'n eerste volledige seizoen volledig in. Nooit meer daarna het niveau gehaald wat nodig was om meer te bereiken. Ik hoop voor 'm dat ie hier weer kan genieten en lekker de komende jaren kan gaan voetballen.
0 0
behangdelul
Sowieso een beetje de ziekte van de rechtsbacks bij Ajax, eerst van der Wiel, toen van Rhijn, toen Tete....
1 0
wladimir
FF een opstelling met spelers die onder Frank de Boervanuit de jeugdopleiding best oké zijn gedebuteerd, maar het uiteindelijk niet hebben gered bij Ajax.

Kenneth Vermeer
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Stefano Denswil
Mitchel Dijks
Riechedley Bazoer
Jairo Riedewald
Lucas Andersen
Anwar El Ghazi
Danny Hoessen
Viktor Fischer
1 -7
GladiOol
Kishna
0 -1
WZAWZDB14
De carrière van Veltman kunnen de meesten alleen maar van dromen, speelt al 6 jaar in Ajax 1, de mooiste club ter wereld.
4 0
wladimir
Als Veltman blijft dan wordt het z'n 8e seizoen bij de A selectie. Daar kun je idd alleen maar van dromen. Desalniettemin wordt hij al jarenlang als pispaal gezien en was hij afgelopen jaar geen onbetwiste basisspeler en zal hij dat dit seizoen als hij blijft ook niet zijn. Veltman zal net als de andere spelers niet naar een grotere club dan Ajax vertrekken.
1 0
Ferd
Hij lag er het afgelopen jaar uit met een blessure. En zwaar geblesseerd heb je geen basisplaats.

Onder Bosz was Veltman altijd basisspeler
0 0
johnantoni
Van jouw lijstje hebben alleen Hoesen, Andersen en Denswil 'het niet gehaald' bij Ajax. Waarom staat Veltman daar in godsnaam bij? De andere namen hebben goede periodes gehad maar zijn uiteindelijk naar mindere clubs gegaan. Als dat al 'het niet halen bij Ajax' is, wordt het wel heel streng vind je niet?
3 0
wladimir
I.p.v. 'het niet gehaald' 'Ajax hebben verlaten voor een mindere club'. Beter?

Van Rhijn kreeg concurrentie van Tete. Toen Tete z'n been brak en nam Veltman die positie over en kwam van der Hoorn in de ploeg. Bosz vond van Rhijn te goed voor de bank en liet hem naar België gaan.

Denswil heeft het niet slecht gedaan. Moisander bleef en Viergever kwam. Denswil heeft nooit een echte kans gehad. Bij Brugge heeft hij het niet onaardig gedaan.

Ten Hag zette Veltman op de bank en bracht Kristenssen in, vervolgens weer Veltman en na diens blessure Mazraoui.

El Ghazi speelt aankomend seizoen Premier League. Wellicht dat hij Oranje nog haalt.
0 -1
rsvh88
Veltman??? Doe maar Tete
1 0
wladimir
Tete ging als bankspeler van Ajax naar de bank in Lyon. Destijds was dat een verbetering.
0 0
WZAWZDB14
Van Rhijn, een prima gozer, die vrije trap tegen feyenoord was wel het hoogte punt in zn carrière. En zijn reactie op van die doorgesnoven kakkies op de achtergrond bij een interview haha
1 0
Red Devil
Die zakt ook steeds verder weg.
Volgende club wordt misschien wel asv De Dijk.
0 -2
rsvh88
Hey niks tegen mijn oude clubbie he;)
0 0
036AFCA97
Van der Wiel waren we na Van Rhijn zo vergeten haha, mooie tijd
1 0
TomAjaciedd
Ja oke. Hij begon goed maar werd al heel snel slecht
0 0
TomAjaciedd
Van rhijn was echt verschrikkelijk slecht.
0 -2
ram
Leuke club voor hem. Maar zijn carrière van toch wel tegen zeg... Hij is aardig weggezakt na zijn sterke entree bij ons.
2 0