PSV verliest en kan Champions League vergeten

JesseTH, 30-07-2019 om 21:55, 52953 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV heeft zichzelf én het Nederlandse voetbal dinsdagavond een slechte dienst bewezen. In de tweede voorronde van de Champions League moest het in Basel een 3-2 voorsprong verdedigen, maar door een 2-1 nederlaag is het FC Basel dat doorgaat naar de derde voorronde. PSV stroomt door naar de derde voorronde van de Europa League.

FT | FC Basel - PSV (2-1)


Opstelling PSV: 

Zoet; Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadílek; Rosario, Gutiérrez; Lozano, Bergwijn, Bruma; Malen.

Opstelling FC Basel:

Omlin; Widmer, Cömert, Alderete, Xhaka; Frei, Balanta; Van Wolfswinkel, Zuffi, Stocker; Ajeti.

Doelpunten:

1-0 Eray Cömert (8')
1-1 Bruma (23')
2-1 Ricky van Wolfswinkel (68')

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Misschien kan Ajax Lozano overnemen voor 10 miljoen euro.
0 0
Ar
Verliezen van Ricky “Febo” van Wolfswinkel, dat zegt eigenlijk alles.
0 -1
PetrusKeizer
van Bommel krijgt zn spelersgroep niet aan de praat. Hij zet ze in de media eigenlijk ook helemaal te kakken, met zn 'kerels worden' idiotie. Als er in de pers verhalen verschijnen dat hij en Lozano niet door 1 deur kunnen dan krijg ik meteen t gevoel dat dat wel ns zou kunnen kloppen. Bommel is iemand die een speler die r niet alles uithaalt wat er inzit, voor zn gevoel, in wezen minacht. Ik denk dat hij geneigd is zo'n speler links te laten liggen. Dan moet je juist n Beenhakker hebben. Lekker spaans met zo'n jongen lullen, vragen hoe t met zn vrouw of vriendin gaat, af en toe ff n arm om de schouder. Beenhakker snapte hoe je met jongens uit die cultuur moet omgaan. Het zijn nog wel ns trotse, krenkbare mannetjes. Daar heeft Bommel allemaal schijt aan, zo schat ik dat in.
0 0
PetrusKeizer
ik lig echt niet dubbel van de lach. Waarom niet? Omdat hier voor Ajax alleen maar een waarschuwingssignaal is afgegeven: onderschat nooit de tegenstander. Wij moeten ook nog ff de voorrondes in. Blijf bij de les, dus. En je moet nooit n speler op 1 wedstrijd beoordelen, maar ik vraag me wel hardop af: zou Ajax nou echt die Bergwijn moeten willen hebben?
1 0
DeWijsneus
Van Bommel is mijn meest favoriete PSV trainer aller tijden. Passend persoon bij die vreselijke club.
1 0
ArthurG
Laat PSV maar lekker Europa League spelen, daar horen ze thuis. In de Champions League zouden ze toch weer als vierde in de groep eruit vliegen.
2 0
insectenverdelg
van Bommel gaat zn spelers op we eerst volgende training ook leren hoe ze een bal moeten wegschieten en hoe ze vrije trappen moeten uitlokken.
0 0
Frank1978
Moeten ze zich wel eerst plaatsen en ik hoop maar dat ze daar in elk geval wel alles aan doen...
1 0
Labrador
Ik heb net een leuke mop gelezen. Mark van Bommel laat in de telegraaf weten dan PSV beter is dan Basel. Ow en ze waren vorig seizoen ook beter dan Ajax. Deze man moet nog een jaar blijven. Ik hou wel van een beetje humor
6 -1
Redrum
Het verdraaien van de realiteit is een zelfverdedigingsmechanisme dat veel mensen onbewust toepassen om zichzelf te behoeden van een mentale inzinking. Mark van Bommel is hier een ware meester in. Ik denk ook echt dat hij daadwerkelijk gelooft wat hij allemaal zegt. Hij ziet geen psv dat doelloos en ploeterend staat te prutsen tegen een campingelftal uit Zwiterseland. Hij ziet een sterk psv dat tegen een lastige tegenstander niet krijgt waar het eigenlijk recht op had. Zo zag hij vorig jaar tijdens de CL-campagne ook een psv dat zich kon meten met de absolute wereldtop. Ook toen kregen ze vaak niet waar ze recht op hadden, terwijl ze overduidelijk vaak minimaal gelijkwaardig waren qua voetbal. Mark van Bommel ziet ook niet dat zijn gedrag past bij dat van een gefrustreerde kleuter met gedragsproblemen. Hij ziet een gezonde fanatieke vent die beschikt over een uitzonderlijke winaarsmentaliteit. Mark van Bommel moet in bescherming worden genomen tegen zichzelf. Nog belangrijker is echter: psv moet in bescherming worden genomen tegen Mark van Bommel. Alleen psv zou psv niet zijn, als ze Mark van Bommel niet tegen spreken en hem rustig zijn gang laten gaan. Dit wordt een zeer vermakelijk jaar voor ons Ajacieden.
9 0
Frank1978
Geweldig betoog weer man! :-) Al eens een loopbaan als schrijver overwogen (meen ik serieus)? Ik lees jouw proza over Psv en in dit geval van Bommel altijd weer met veel genoegen. Keep up the good work! :-)
1 0
Babayaka
Voordeel is nu wel dat psv zich compleet op de competitie kan richten, hierdoor moet ajax nog beter spelen, wat weer ten goede komt aan het algehele niveau van Ajax. Alleen maar plus punten aan de uitschakeling van psv dus.
0 0
Tinus
Daarnaast hebben we dit jaar een nog bredere selectie. Dus het op meerdere fronten strijden mogen we niet als excuses gebruiken.
0 0
AjaciedRK
Haha, op de PSV fansites hebben ze het alweer over 'de EL laten lopen', 'volledig focussen op de titel'. Had niet anders verwacht
6 -1
WZAWZDB14
Wow, nooit geweten dat die gasten een fansite hadden. Altijd gedacht dat AS hun site was om hun frustratie kwijt te kunnen
3 0
VoorJohan14
Nooit geweten dat PSV fans had
2 0
Dubbelvla
dat is denk ik ook waarom het zo stil was tegen Basel bij PSV thuis. Wat een schril contrast was dat met Ajax - PSV, zeg, toen het publiek de man van de wedstrijd was.
1 0
Redrum
Kijk en dat is nou precies de reden dat psv zo'n verdorven gore pisclub is. Ze hebben totaal geen trots en ze kennen absoluut geen schaamte. De lafheid straalt in alle opzichten van die club af. Het enige dat voor hun telt is kampioen worden, zodat ze kunnen zeggen dat ze beter zijn dan het grote Ajax. Als een stel aasgieren profiteren van de CL-plek die wij bij elkaar gevoetbald hebben, om vervolgens weer als een gieter af te gaan in de CL.

Presteren in Europa ambiëren ze niet en dat blijkt ook uit het risicovolle korte termijn beleid. Een Ajacied zou zich werkelijk kapot schamen na zo'n wanprestatie en er ziek van zijn dat de CL wordt misgelopen. Een psver denkt alleen maar: ach ja, we gaan toch voor de titel. Van mij mag die club nu eindelijk een keer in de goot belanden, daar waar ze thuis horen. Of ze moeten een keer fatsoenlijk beleid gaan voeren en zich gaan gedragen als een topclub.
11 0
EuforischeRealist
Helemaal mee eens!
0 0
DeWijsneus
Hoop het ook, je omschrijft perfect mijn gevoel.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Heb pesthekel aan die boerenshitclub, maar voor NL voetbal niet goed en ook niet voor Ajax op ten duur. Competitie wordt daardoor niet beter in NL. Bergwijn had de wedstrijd moeten beslissen 100% kans. En vond Basel niet echt veel beter dan PiSV. Beide matige ploegen.
1 -1
Klaasforever
Boeren
Boeren
Boeren.
Geen mooier vermaak dan leedvermaak.
0 0
Benijax
Wat een koekenbakker, die van Bommel. Dit is slecht voor PSV, Het Nederlandse voetbal in het algemeen en ook voor Ajax. Ajax heeft behoefte aan tegenwicht in Nederland. Als PSV nu ook wegvalt is er voor Ajax weinig eer meer te behalen in Nederland. Dan verslappen we alleen maar in de competitie. PSV heeft best een goede selectie, maar die Bommel is gewoon een slechte trainer en tactisch nog een vlieggewicht. Maar aan de andere kant moet ik er ook om lachen. Wat een stumperds daar in Eindhoven.
2 0
DeWijsneus
Hoewel ik Van Bommel echt verafschuw, ligt het toch wat dieper dit probleem. Selectie is niet op orde. Ze kopen Bruma, terwijl ze om komen in de aanvallers. Had dat dan uitgegeven aan een normale verdediger. Vind hele selectie erg slecht in balans en geniet er intens van. Heerlijk. Gewoon genoten gisteren.
2 0
Engeltje
Laat het een goede waarschuwing zijn voor ons, die Grieken hebben geen wedstrijden verloren en maak 14 tegendoelpunten gehad, de beker en kampioen geworden. Ik wil niet dramatisch doen maar dit gaat gewoon een lastige opgaven worden voor ons, we zijn nog niet helemaal op elkaar ingespeeld en zullen de kansen die komen ook moeten verzilveren anders gaat het voor ons ook niet goed aflopen.
4 0
AFCAPolarBear
Niet op elkaar ingespeeld? Heb jij de voorbereiding wel gezien? En daar speelden we met een half nieuw team, en nog waren er geregeld aanvallen om je vinger bij af te likken! Heb jij ook de 2de helft niet gezien tegen PSV. Toen Ziyech en Schöne erin kwamen. PSV werd bij vlagen weggetikt. Alsof er geen week tussen de kampioenswedstrijd en afgelopen zondag zat. Verdedigend staat het nog niet stabiel, maar met Nico er weer bij, maak ik me daar niet zo'n zorgen om.

Waar ik het wel met je eens ben, is dat PAOK niet een makkelijke tegenstander is, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat de keeper al sinds de loting aan de schijterij is! Met bravoure en hoog in de focus de wedstrijd ingaan dinsdag en we zullen met een goed resultaat uit Griekenland vertrekken!
0 0
Sanalologo
Wij hebben ook de beker en schaal gepakt. Halve finale champions league. PAOK komen we gewoon door. Wzawzdb
1 0
sebastiaan1900
PSV heeft last van het lafheid DNA. Pas als het moet gaan ze dominant, aanvallend voetballen. Te laat en met te weinig raffinement. Ze missen, nu al, Luuk de Jong. Achterin is een drama met Amsterdammer Derrick Luckassen en Viergever. Armoedig. Onsamenhangend.
Groeibriljant is Malen. Al eerder gezegd dat ze hem moeten halen ipv Bergwijn bij vertrek Neres. Malen kan op alle posities voorin. Ik denk dat hij zelfs al Promes overvleugelt.
Drama voor het Nlse voetbal. Basel stelt weinig voor.
0 0
WZAWZDB14
Eindelijk komt PSV zichzelf tegen, de afgelopen jaren zo vaak zo veel geluk gehad, daardoor hebben ze hun korte termijn beleid nooit veranderd. Als wij nu wel de voorrondes doorkomen, wordt het gat tussen de clubs een krater.
11 0
VoorJohan14
Een krater op alle fronten: financieel (sponsors, shirtverkoop, CL-geld), prijzen, beleid/visie, amusement waarde, naam in Europa, supporters, sfeer, jeugdopleiding, (terug)halen van grote spelers, noem het maar op. PSV gaat op al deze fronten achteruit, terwijl wij op alle fronten nog nooit zo hard groeiden.
3 0
NouriVandeBeek
PSV dat op donderdagavond zijn wedstrijden moet spelen. Niet nadelig voor Ajax, maar ik sluit niet uit dat PSV de voorrondes in de EL laat lopen.
4 0
Ajaxxxisdebeste
EL laten lopen dat geld hebben ze juist nu hard nodig...
1 0
Redrum
Nou ja, ze hebben dat geld te hard nodig denk ik.
1 0
AlexIbarra
Psv had een 2e goal nodig (dubbelteller) maar wilde er geen risico voor nemen.
Die eerste wereldgoal kwam natuurlijk ook uit de lucht vallen..

Speel je nou tegen een topclub dan kun je zeggen dat die ene kans voor Malen erin had gemoeten, dat Bergwijn na zijn rush van 40 meter ook nog kalm voor de goal had moeten zijn of dat Viergever die lastige kopbal had moeten maken.

Maar volgens mij had je met 1 helft dominant voetbal veel meer kansen, fouten, overtredingen, kaarten enz. kunnen afdwingen. Jongens als Bergwijn, Gakpo, Bruma, Lozano etc. zijn nou eenmaal geen klinische aanvallers maar grillige jongens die je een hoop ballen moet geven zodat de kans groter wordt dat er iets lukt. (niet lullig bedoeld)
De laatste 20 minuten 'stormen' bleek ook lastig zonder lange Luuk in de spits.

Ik vind het tactisch zwak, ze hadden 70 minuten een situatie waarin ze 2 tegengoals mochten incasseren als ze er 1 maakten. Zelfs 4-2 achter biedt nog perspectief.
Maar ze bleven op 2 gedachten hinken na de 1-1, en konden bij 2-1 niets meer omdraaien.

Wel een hele goede waarschuwing voor ons dit, al zullen wij altijd voor de winst gaan.
In de vCL nooit iemand onderschatten, of denken dat je er al bent.
10 0
ETM
Prima post
0 0
tMuurtje
Van Bommel en consorten uitgeschakeld te zien worden gisteravond was als goeie drugs.
Heel erg lekker, maar je weet dat het eigenlijk niet zo goed voor je is.

Ik hoop nu maar dat PSV ver komt in de EL.
Dit seizoen kampioen worden is cruciaal aagezien het directe plaatsing voor de CL-groepsfase oplevert.
Dus kan het voor Ajax geen kwaad als PSV doordeweeks naar een godvergeten oord in Azerbeidzjan moet vliegen om in een troosteloze ambiance te gaan voetballen.
Ook zal PSV dan vaker op zondag thuis moeten gaan voetballen i.p.v. van een dag eerder dan Ajax.

Als Ajax zich nu plaatst voor de CL zal het gat met PSV enorm groeien.
Tel daar directe plaatsing volgend seizoen bij op, en het gat met PSV zal gigantisch zijn.
Reden te meer om die wedstrijden tegen PAOK niet te onderschatten.
We hebben nog niets, net als vorig jaar rond deze tijd.
Of zoals ten Hag zei: "op de wind van gisteren kun je niet zeilen".
14 -1
WheermolenFC
PSV voetbalt ook zo vreselijk kansloos. Alleen maar lange ballen op 3 rappe en behendige voorhoede spelers terwijl het middenveld en verdediging een stel bleue houthakkers zijn. Dat breekt ze keer op keer weer op daar. Aan Ajax nu de kans om het waar te maken en sportief nu ook ver weg te lopen van die sneue club.
0 0
Bounce77
Nou, als ze zo spelen dan kun je het tegen Sturm Graz ook wel vergeten en als ik mij goed herinner hebben ze de vorige keer de EL "laten lopen" om dat ze zich daar te goed voor voelen. Straks maar klagen dat Ajax mijlenver voor ligt en de Eredivisie niet meer spannend is, Overige Nederlandse clubs presteren al jaren helemaal niks, verheug mij nu al op de afgang in Georgië van 010 volgende week. Wij kunnen straks begin juli voorrondes gaan spelen.......PSV moet zich schamen en die Van Bommel heeft de rest van het seizoen geen recht meer van spreken met z'n irritante gedrag. Die heeft dan nog het gore lef Ten Hag "kale" te noemen hij mag z'n schoenen nog niet eens poetsen.
3 0
strafschop
Sturm Graz zal eerst een achterstand van 0-2 moeten goed maken tegen FK Haugesund uit Noorwegen.

En de laatste keer dat PSV EL speelde was in het seizoen 2014/15, toen werden ze 2e in de groep.

En de kampioen van NL moet pas een CL voorronde eerder aan de bak als NL buiten de top 15 valt.
1 0
Bounce77
2017-2018 in de 3e kwalificatieronde EL eruit gevlogen

En dit jaar spelen wij zo vroeg omdat wij in 2017-2018 op plek 14 stonden

Prima als je de wijsneus wil uithangen maar lees je dan ff in
2 -2
strafschop
"2017-2018 in de 3e kwalificatieronde EL eruit gevlogen"

Hebben ze wedstrijden laten lopen? OF was dat gewoon onderschatting. Ze speelden 2x in hun sterkste opstelling.

"Wij kunnen straks begin juli voorrondes gaan spelen"

Je speelt alleen begin juli voorronden als kampioen als je buiten de top 15 staat.
0 0
AFCAsphere
Onderschatting is erger dan het laten lopen door niet in je sterkste opstelling aan te treden hoor hahaha.
0 0
DeMeervanweleer
The shit hits the fan daar in Eindhoven. Geagiteerde irritante trainer die je nog net kunt hebben als het goed gaat, een TD die de club opzadelt met een selectie die totaal uit balans is. Muitende would-be topspelers, teveel vraagtekens bij met name verdedigende aankopen. Transfers die niet of voor minder dan gedacht doorgaan, 50 miljoen aan de neus (!) voorbij zien gaan....
Er is heus even sprake van kortsluiting in : " brainport Eindhoven"
4 0
Redrum
Reken maar dat de paniek daar nu heel groot is.
1 0
Concrete
Gewoon Bergwijn en Malen halen en in jong Ajax laten spelen.
2 0
Redrum
Als psv zich nu plaatst voor de Europa League is er voor Nederland weinig aan de hand. Daarin kunnen ze uiteindelijk meer punten halen dan in de CL. Laten we eerlijk wezen, dit psv pakt geen punt in de CL. Ze zijn kwetsbaarder dan vorig jaar en missen duidelijk Luuk de Jong.

Wel interessant om te zien wat er nu gaat gebeuren daar. Ze lopen tientallen miljoenen euro's mis en zitten op dit moment eigenlijk opgescheept met te veel dure aanvallers. Ik denk dat ze Lozano nu toch wel in de uitverkoop zullen moeten doen. Sowieso raakt die al maanden geen knikker meer, al wisten wij allang dat hij niet zo bijzonder is als ze daar dachten. Ze dachten goud in handen te hebben, maar ik denk dat ze niet heel veel winst op hem gaan maken, zeker niet aangezien ze nog een flink deel naar Mexico moeten sturen.
3 0
Sterspeler
Je niet kunnen kwalificeren tegen een leeggekocht Basel. Dan verdien je het ook niet. Wat een droevige trainer hebben ze toch. Je wil toch niet onder zo een kwal spelen?
2 0
Redrum
Eigenlijk lag de weg naar de CL open voor psv. Dit Basel is echt een hele zwakke ploeg, maar in de derde voorronde wachtte er een nog zwakkere ploeg uit Oostenrijk. Ze hadden de play-offs makkelijk kunnen halen. Dan hadden ze daar met een gunstige loting ook nog kans gehad op de groepsfase. Maar ja, als je in een uitwedstrijd zo verschrikkelijk slap en schijterig speelt heb je het tegen elke ploeg moeilijk. Ook thuis was het al niet best natuurlijk vorige week, maar toen wonnen ze in ieder geval nog (vraag niet hoe).
1 0
Joseph
Beter een ronde verder, maar voor NL is het beter dat PSV in de EL speelt. Die pakken geen punten in de CL.
1 0
Sterspeler
PSV doet nooit z'n best in de EL. Dat is juist het probleem..
0 0
strafschop
Vorig seizoen net zoveel coëfficiëntenpunten in de CL groep als de laatste keer dat ze 2e werden in een EL groep.

In de EL kan PSV ook gewoon kut loten, zeker als je bedenkt dat ze in pot 2 zitten bij een EL loting.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Heel Hollands dit maar: verliezen vind ik 1 ding ... Maar wederom de manier waarop is om te janken! Weinig ideeen, gokken op een uitbraak in de omschakeling of wachten op een individuele actie ... Dat kan je ook doen zonder trainer. Wat een kansloze bedoeling was het!

En hoewel ik wederom een glimlach op mn gezicht had na dit fiasco, is het wel weer gewoon klote voor de punten. Ik hoop oprecht dat ze een halve finale in de EL kunnen halen! Onze recente Europese 'successen' overtreffen ze toch niet, maar laat ze maar gewoon lekker een mooie Europese campagne neerzetten: meer punten voor NL en langer een dubbel programma. Dubbele win voor ons.
3 0
ziz0u.
PSV gaat nu het zelfde ervaren als Ajax toen met constant 2e werd..
Doordat Ajax meerdere malen werd uitgeschakeld in de voorronde snapte men dat men de selectie al zo goed als rond moest hebben in juni. Spelers als Blind werden enorm vroeg aangetrokken (dan maar ene paar miljoen meer) en men snapte heel goed dat men vroeg moest pieken.. PSV heeft hier nauwelijks ervaring mee en mist volledig de boot hier door met 0,0 ervaring aan te treden..

Een aantal jaar geleden is men een andere weg ingeslagen met meer jeugd etc.. maar ze hebben geen ervaren trainer, geen ervaren TD, geen ervaren spelers.. tja die situatie zijn wij gelukkig lang en breed voorbij

Wel jammer voor het Nederlands voetbal.. Ajax is echt stappen verder en dat staat los van het extra geld dat wij te spenderen hebben..
3 0
Yeshyeshyall
Precies, kan me zat voorrondes herinneren dat wij ook slecht voor de dag kwamen, is natuurlijk ook kut die voorrondes zo vroeg in het seizoen. Hopen dat wij er wel staan en lekker voor psv, mocht ook wel eens
0 0
Vlieske
Jeugd? Stonden er 2 uit de eigen jeugdopleiding in. En dat wordt uiteindelijk alleen zoet.
1 -1
EuforischeRealist
Hij zegt toch ook jeugd en geen eigen jeugd?
1 -1
DeWijsneus
Haha burn.
2 -2
DeWijsneus
Haha burn.
1 -2
Willem410
Zouden ze nu eindelijk een beetje stil worden daar in Eindhoven?
Ik hoor ze al maanden minachtend over de CL campange van Ajax praten.
Dat we 3 voorrondes overleefde was puur omdat we enkele tegen campingelftallen speelde.
Daarna was het bereiken van de halve finale een aaneenschakeling van geluk, super makkelijk loten en alleen maar teams treffen die uit vorm waren.
Als je er dan zelf direct tegen Basel uitvliegt wat zeker geen beter team is dan Luik of Kiev dan zal je toch wel een keer tot bezinning moeten komen?
5 0
AFCAsphere
Sorry hoor, maar ik heb werkelijk niemand gehoord over het hebben van geluk toen we Real Madrid en Juventus uitschakelden, dat was pure klasse en dat herkenden de meeste mensen ook. Dus ik weet niet waar je die info vandaan haalt.
0 0
aka
Hij heeft wel zeker gelijk,in Eindhoven en omstreken werd wel duidelijk minachtend gedaan over de Cl campanje, vooral over Madrid en Athene
0 0
sucre
inderdaad, want hun hadden een veel zwaardere poule...
0 0
Willem410
Dan moet je is op een neutrale voetbalsite als voetbalprimeur kijken, gewoon om misselijk van te worden.
0 0
AFCAsphere
Ik ben daar wel eens geweest en de keren dat ik er kwam ben ik wel wat personen tegen gekomen die een steekje los hebben. Bijvoorbeeld een Utrecht fan die los ging over ‘020’ en mensen uitschold maar daar niet voor gebanned werd.

Maar ik vind niet dat zo’n site de gemiddelde Nederlandse voetballiefhebbers goed weerspiegeld. Er zijn talloze niet-Ajacieden die Ajax hebben aangemoedigd in de CL afgelopen seizoen. Daar hecht ik meer waarde aan dan wat een paar simpletons op VoetbalPrimeur zeggen. Je moet er rekening mee houden dat forums zoals VP en AS gebruikt worden door mensen om zich af te reageren, wanneer mensen gefrustreerd zijn. Dat is natuurlijk ideaal als je dat anoniem op het internet kan doen.
0 0
Redrum
Dat zou je verwachten ja. Alleen hebben die mensen geen greintje schaamte of trots. Ze houden nu eventjes hun mond dicht, maar als ze komend weekend van Twente winnen met hangen en wurgen hebben ze alweer praatjes over het kampioenschap. Uiteindelijk is dat ook het enige waar het ze om draait. Helaas heeft de club de CL-miljoenen keihard nodig en het niet behalen daarvan zal dus ook negatieve gevolgen hebben voor ze. Ik hoop dat Ajax meteen zaterdag een klinkende overwinning neerzet, zodat ze in Eindhoven ook de hoop voor de titel heel snel kwijtraken dit jaar.
2 0
Sterspeler
Basel is van naam groter. Dit Basel is leeggekocht en ronduit droevig. PSV heeft net zo passieloos gespeeld als ze altijd al in de EL deden. Dan verdien je het niet.
3 0
EuforischeRealist
Von Bommel in de Telegraaf:

"Volgens de oefenmeester kwam PSV ’er wel regelmatig goed doorheen’. „Zeker als we de controle hadden. Wij krijgen kansen uit voetbal, zij uit opportunisme. Daar hebben zij ook de spelers voor. Wij krijgen de eerste helft een hele goede kans en ook eentje in de tweede helft. Zij hebben in twee wedstrijden vier doelpunten gemaakt uit vijf of zes kansen. Qua voetbal waren wij beter dan Basel. Dan moet je het wel afmaken”, zei Van Bommel."

Dan weet je dus dat het daar voorlopig een zootje blijft! Het is jammer voor het Nederlandse voetbal, maar dat dit P$V en Von Bommel overkomt kan ik dan wel weer van genieten.
2 0
Schip
Wanprestatie van de eerste orde om gelijk te worden uitgeschakeld tegen een relatief kwaliteitsarm Basel, dat echt niet vergelijkbaar is met eerdere jaren. Van Wolfswinkel. Need I say more. Een eenvoudige goaltjesdief. Zet dat af tegen Bergwijn, Lozano en Malen.

Hadden de lampies toch beter good ole Luuk moeten houden. Die had ze genoeg kapstok en kopkracht gegeven, hier nog wat uit te halen. En meer ruggengraat. Wat een stuurloze ploeg dit. Geen ervaring behalve Viergever achterin.

Gewoon slecht werk van de TD. In de eredivisie zullen ze we punten blijven schrapen met de matige verdedigers hier en hun kwaliteiten voorin. We hebben er geen jota aan en het aanzien van de eredivisie is weer aan barrels.
4 0
MichelAngelo66
Waarom pakt Zoet die eerste bal niet? Wat een waardeloze keeper is dat toch.

Verder wel beschamend dat de nummer twee van Nederland door Basel eruit wordt geknikkerd. Ik mag PSV niet en hun coach vind ik helemaal een engerd, maar zit toch wel met een dubbel gevoel. Het is te hopen dat er toch wat Nederlandse clubs de Europese competities in gaan, want we moeten wel punten verzamelen. Ajax kan niet elke jaar als enige de kolen uit het vuur slepen. Maar wellicht heeft PSV meer kans om in de EL wat te sprokkelen.

Wel duidelijk dat Bergwijn zich niet heeft laten zien. Juist nu het moest. Niet halen wat mij betreft. Ook Malen lekker laten. Weggaan op je 16de en weer terughalen wat jaren later is een verkeerd signaal naar je jeugd. Bovendien zit je weer met een Raiola poppetje en vind ik Malen geen grote versterking.
14 0
kampioen0809
Hinkend op twee gedachten altijd. Aan de ene kant heb ik stiekem wel genoten van de 2-1 van Ricky gisteren, aan de andere kant is het natuurlijk vooral een hele trieste bedoeling.

Ik zie Ajax ook nog niet zo 1,2,3 winnen van PAOK en dan kan het zomaar zijn dat alle verwachtingen van het Nederlands voetbal weer de prullenbak in kunnen.
7 -1
Babayaka
Welke verwachtingen? En van wie?
De pers heeft het nederlandse voetbal al jaren geleden afgedaan. Net als alle anaaallisten.
Elke speler die een klein beetje kan ballen moet tenslotte vertekken. En dat laten ze weten ook.
De prestatie van Ajax vorig jaar was grandioos, maa helaas best uniek. Dat geeft verder niet, het gaf wel aan dat het nog steeds kan. Echter kunnen we niet VERWACHTEN dat het elk jaar gebeurd.
En als het gebeurd, wannneer ajax goed genoeg maken die voorrondes ook niet uit. Ajax begint toch elk jaar op het 0punt, omdat spelers niet lang blijven. En dat is ook wel weer ajax, want dan komen de krollen, vdvaartjes sneijdertjes schippies als talenten voorbij. Als spelers 10jaar blijven mis je 10jaar aan talenten
0 0
ajax1981
Het is voor PSV te hopen dat Lammers fit wordt, anders hebben ze echt een probleem.
Daarbij moeten ze waarschijnlijk omwille van hun begroting ook nog spelers verkopen.
Deze gaan echter verre van de hoofdprijs opleveren, omdat de kopende clubs ook wel weten dat PSV moet verkopen.
Lozano maakte overigens ook weer een totaal overbodige overtreding op de eigen 16, waar de 1-0 uiteindelijk uit viel. Die overschatting is er inmiddels wel af, waardoor het een waardeloze speler is, die ook nog eens weg wil. Dat hoofdschudden ook bij de wissel, dat zal van Bommel wel gewaardeerd hebben.
1 0
mgtow
Niet alleen gaan ze niet de hoofdprijs opleveren ook moeten ze bij veel spelers geld betalen aan de vorige club. Psv wilde koste wat het kost aansluiten bij het niveau van Ajax en gaat daar nu de echte prijs van betalen.
2 0
Redrum
Daar lijkt het wel eindelijk op. Het risicobeleid gaat ze opbreken nu ze geen CL halen. Ik ga er eens lekker voor zitten.
4 0
JCr14
40 miljoen voor Bergwijn hahaha dat is de hele selectie waard
6 0
ETM
Normaal haal ik niets anders dan plezier uit een nederlaag van PSV, maar nu vind ik het toch wel pijnlijk. Daar gaat de nummer 2 (met afstand) van Nederland de boot in tegen een kwakkelende Zwitserse ploeg. AZ en Utrecht ook al op het randje van de afgrond..

De 1-0 en de 1-1 waren mooie doelpunten. Van Bommel op zn bakkes is lachen. Maar uiteindelijk overheerst bij mij toch dat het Nederlandse voetbal weer niet lijkt te groeien. En echt waar, dat is voor Ajax ook niet best.
12 0
tMuurtje
Pijnlijk voor het NL voetbal inderdaad.
Die kopbal van Bruma was weergaloos. De assist van Malen ook niet gek.
1 0
AFCA020!
Agh ik denk juist dat het goed is voor het Nederlands voetbal. In de Europa League is een gelijkspel of overwinning net zoveel punten waard als in de CL.

Dus wederom een jaar van roemloos 4e worden (wat geen onrealistisch scenario is aangezien ze de laatste jaren steeds kansloos 4e worden of helemaal geen Europees) dat zal minder punten opleveren dan de EL ingaan en misschien wel 2e worden.

Dus ik denk niet per se dat het slecht is
1 -1
strafschop
De laatste keer dat PSV in de EL groepsfase zat werden ze tweede met 8 punten in de poule, 2x winst en 2x gelijkspel.

Dat zijn 6 coëfficiëntenpunten en dus net zoveel als vorig seizoen toen het kansloos 4e werd in de CL poule.

Bij een CL loting zou PSV in pot 3 zitten, dan kan je dus ook derde in de poule worden.

Bij een EL loting zit PSV in pot 2, de loting kan dus ook dik tegenvallen.
0 0
AFCAsphere
Ja en na die vierde plek in de CL waren ze direct klaar in Europa, terwijl ze na de tweede plek in de EL daarna nog meer punten konden halen, dus die vergelijking trek je een beetje scheef.

Dan heb ik voor PSV liever de EL en dat er een grotere kans op overwinteren is, dan dat ze weer kansloos laatste worden in hun CL groep.
0 0
Danos
Ze hadden juist deze ronden moeten halen, dan waren ze sowieso door geweest naar de poule fase van de EL.
CL was beter geweest aangezien je gelijk 4 punten pakt en het voordeel dat je een Oostenrijkse club eruit had gegooid en dat is onze concurrent. Nu moeten we hopen dat Basel het doet.
3 0
Redrum
Niet best is een understatement. Ajax is de enige ploeg die Europa in gaat vrees ik.
3 0
JCr14
Daar gaan ze geen spelers meer weghalen wat een bagger
3 0
FiberPaste
Ze zullen nu wel heel gefrustreerd raken als wij wel CL halen en daarmee het gat weer wat groter maken.

Hoewel ik die PSVers niets gun, zeker zo’n van Bommel niet maar ook zeker die fans van ze die bij ons op kantoor rond lopen (als je de definitie van hypocriet wilt ervaren moet je eens met die lui werken), is dit natuurlijk wel heel triest voor het Nederlandse voetbal. Het is te hopen dat ze wel EL halen evenals die andere clubs, anders is het straks weer een groot drama wat betreft de ranking van NL
5 0
Aspers73
Dit is heel goed voor NL voetbal, PSV heeft niks in de CL te zoeken. En Bergwijn heeft niks bij Ajax te zoeken!
2 -1
rood-wit-hart
Dumfries; “dit gaan wij niet meer weggeven”.
13 0
Frank1978
Wederom een gewaagde uitspraak van Denzel… ;-)
0 0
HenryVakH1972
En Psv, Psv doet niet meer mee!
0 0
DT10
Zou Van Bommel nu eens stoppen, met de toptrainer te acteren?
5 0
Davidovski
Sorry hoor, maar als je met alle respect Cody Gakpo op de bank heb zitten als enige echte aanvaller terwijl je ook Piroe bij de club hebt lopen kan je natuurlijk nooit op zn PSV's alles of niets spelen.
0 0
donpedroh
Weer verprutsen die lampies alle coëfficiëntenpunten. Dankjewel pisvee.
6 0
ate74
Ik denk dat het juist wel goed is. Met deze selectie en trainer haalt PSV in de Champions League geen punt. In de Europa League kunnen ze misschien nog wat bijdragen.
0 0
AlexIbarra
Ze hadden ook deze ronde kunnen winnen voor NL en er volgende ronde uitvliegen richting EL.

Elk puntje telt als je concurreert met landjes als Oostenrijk en Tsjechie.
0 0
Redrum
Klopt, maar gaan ze die halen?
0 0
Bky
Je kan nu trouwens je klok er op gelijk zetten dat ze de EL ook niet gaan halen, normaliter laten ze die gewoon lopen. Kunnen ze daarna weer een heel jaar volledig op de competitie richten en af en toe boos naar de KNJB wijzen als ze Ajax weer eens helpen met een wedstrijd verzetten.
15 0
Babayaka
Ja en? De meeste spelen geen cl en el, en die worden ook geen kampioen. Heeft te maken met kwaliteit.
1 0
FreddyAX
Ik heb nogal een hekel aan PSV maar voor de punten op de UEFA ranking is het erg jammer, ik hoop dat wij ons niet laten verrassen.
Ook de andere Nederlandse cluppies moeten punten pakken om Oostenrijk voor te blijven.
4 0
DeWijsneus
Ik heb er gewoon niet van kunnen slapen. Hoe nu verder met het Nederlandse voetbal!!??? O jee, o jee.
3 -5
Radie125
Ik heb ook liggen woelen maar meer met de gedachte wie moeten we halen Bergwijn of Malen geen van beide of alle twee ik bleef hiervan wakker maar daar zitten jullie natuurlijk niet mee.
0 0
DeWijsneus
Maar wat is het geworden of moet je er nog even over nadenken?
0 0
Jan Doedel
Heren, heren we zijn toch geen Neanderthalers?

Het past een Ajacied niet om zo kleinzielig te zijn als psv verliest en zich niet plaatst voor de CL.

Het is simpelweg beneden onze stand om zo te reageren. Bij een Ajacied past waardig gedrag ten alle tijde.

Het is ook niet in het belang van het Nederlandse profvoetbal dat psv of welke andere Nederlandse club dan ook verliest in Europees verband, dus gebruik uw verstand heren!

Een Ajacied is een moreel verheven voetbaliefhebber die waardig wint en heel af en toe verliest. Maar ook dan behoudt een een Ajacied zijn waardigheid en feliciteert de tegenstander.Hahaha wat een losers die kutpsv-ers ik lach me echt een ongeluk hier :-) Wat heb ik een hekel aan die smerige kutclub uit Maaskantje in t groot!
17 -9
Minsc
te allen tijde, doedel
0 0
DeWijsneus
Lekker belangrijk zeg. Haal dan alle fouten er uit....
0 0
Van Reenen
En bovendien lopen et 3 ex Ajax-spelers. Viergever, Malen en Bergwijn. Zonder de laatste 2 spelers zou her ook niets worden in de E.L.
0 0
AFCA1961
Aan geen club zo`n bloedhekel als aan die knakkers uit Eindhoven.....die hebben het Calimero gedrag en gefrustreerd zijn echt uitgevonden, voor eeuwig de 3e club van Nederland. Heerlijk dat ze eruit liggen en dat meen ik echt.
6 -1
Good Luck
Nu maar hopen dat de boemerang niet terugkomt en Ajax zich ook niet plaatst!! Heb niks met PSV maar wij zijn er ook nog niet.
5 0
Cello
Bergwijn. Vandaag weer een kans om hem te zien spelen, maar was weer vrij onzichtbaar. Oftewel viel niet op. Lijkt ook best wel moeite te hebben met kleine ruimtes. Was ook vooral vorig jaar, in de eerste helft van seizoen, bij PSV ook goed als men in de omschakeling (counter) kon spelen....waarbij je meer ruimte hebt.

Overmars moet maar niet gaan voor Bergwijn. Ben bang dat ie bij Ajax ook geen succes zal gaan worden. Zeker niet omdat wij juist wel vaak, bijna elke wedstrijd, vlak voor de goal van de tegenstander spelen met veelal heel weinig ruimte. Dan komt Bergwijn niet tot zijn recht.
5 0
AlexIbarra
Als wij ook CL spelen gaan ze die sowieso niet winnen.
Kunnen ze beter voor de EL gaan..

Twee Europese bekers in 1 jaar is precies wat het NL voetbal goed kan gebruiken.
0 -2
louis60
Rommel de Bommel; onweer in lampiesland.
2 0
MankeNelis
Dumbfries: we kunnen de CL nog halen. Wat een zwak pisv zeg, die gaan niet eens de EL halen!

B̶e̶r̶g̶w̶i̶j̶n̶ niets laten zien. Stel je moet er toch een halen haal dan ..... precies die.
3 0
Toon meer reacties