Oranje buiten top vijftien op FIFA-ranking

BVeenstra, 25-07-2019 om 13:20, 4088 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Nederlands elftal behoort op de FIFA-ranking niet meer tot de vijftien beste landen, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. Oranje moest twee plekken inleveren ten opzichte van de vorige lijst en deelt nu plek zestien met Italië.

Na de Nations League was Oranje dankzij de plek in de finale nog gestegen naar de veertiende plek. Ook Duitsland zakte weg. De oosterburen staan nu op plek vijftien op de wereldranglijst van de FIFA.

Op dit moment staat België nog altijd bovenaan, terwijl Brazilië van plek drie naar twee wist te klimmen. Frankrijk bezet de derde positie. Andere grote stijgers in de lijst zijn Uruguay - nu vijfde - en Colombia, dat nu achtste staat. Spanje zakte naar de negende plaats.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dubbelvla
Hoe staat Portugal niet in de top 3? die hebben recent bijna alles gewonnen toch? Niet dat ik dat leuk vind, maar dat lijkt me toch logica.
1 0
Rondo64
Winnen dan weer lang niet alle wedstrijden. Hadden slechts 1 duel bij het EK gewonnen en dat was tegen wales, tegen kroatie, hongarije, oostenrijk, ijsland en polen lukte dat allemaal niet. Het is mijns inziens niet zo raar dat resultaat van een wedstrijd op zich ook meetelt
0 0
Schip
Benieuwd naar de criteria. België is geen wereldkampioen, heeft de finale niet eens bereikt, geen Europees kampioen, finale niet eens bereikt, geen Nations League winnaar, finale niet eens bereikt, maar wel het beste voetballand ter wereld. Fraai staaltje prostaat logica.
3 0
TontoKarnaggel
Snap werkelijk geen zak van die hele ranking. Valt me wel elke keer op hoe bizar hoog belgie altijd staat.
Worden (op afgelopen wk na dan) eigenlijk altijd vroegtijdig uitgeschakeld en winnen eigenlijk alleen maar van b en c landen tijdens kwalificaties en toernooien maar staan al jaren in de top 3.
Maakt mij niks uit maar aan de andere kant word aan de hand van deze lijst wel ingedeeld in welke groep je zit en profiteerd belgie er enorm van. Blijft raar.
2 0
GvanderK
Zegt niets.
2 0
JanBiesbos
WAT een bout ranking , België op één op basis waarvan? Wedstrijdjes tegen dwerg staatjes?
3 0
MPAjax
boeie, fifa lol, hun puntentelling is vaag, brazilie kan nog eerste worden omdat ze 2 vriendschappelijke wedstrijden meer heeft gespeeld
1 0
OdjePils
Supermooie ranking
1 0
trodat4030
Ok.
0 -3