De Jong houdt gemengde gevoelens over aan Barça-debuut

JesseTH, 23-07-2019 om 17:40, 8678 views, FC Barcelona |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong leeft met gemengde gevoelens na zijn officieuze debuut voor FC Barcelona. Enerzijds genoot de technicus van zijn eerste minuten in het shirt van de club, anderzijds baalt hij van de nederlaag tegen Chelsea.

'Ik ben blij dat ik mijn eerste wedstrijd voor FC Barcelona heb gespeeld, maar we speelden niet echt goed. We hebben verloren, dus alles bij elkaar geen heel goed gevoel', spreekt de middenvelder tegenover de clubkanalen van Barça. Tijdens het duel speelde De Jong vlak voor en soms tussen de verdediging en dat bevalt hem prima. 'Het gevoel op die positie is goed. Het maakt niet uit waar ik speel op het middenveld, gewoon ergens. Als ik speel, ben ik blij.'

Sinds zijn overgang op 1 juli naar FC Barcelona heeft de Nederlander er alweer ruim drie weken opzitten in Spanje. Het gevoel is goed bij de oud-Ajacied, mede ook dankzij zijn teamgenoten. 'Ze helpen me heel erg goed met alles. Met de taal en ze vertellen me dingen over de club. Ze helpen me goed en ik voel me comfortabel.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daniii
Ik ben allang blij dat hij gewoon zijn eigen spel durfde te spelen en niet angstig was.

In mijn ogen is hij veel beter dan die Rafinha of Sergi Roberto of dergelijke veel betere techniek en creatiever.
0 0
Web
Vlak voor en soms tussen de verdediging in.
Zijn ideale plek dus
0 -3
Fnatic
Heel veel succes jongen! We gaan je missen!
2 0
Aspers73
Met De Jong in het team was iedere wedstrijd toch wel speciaal om naar te kijken. Ben bang dat het huidige middenveld een stuk fletser is. Maar dat is logisch.
6 -3
ajax4ever01
Komt goed, vertrouw maar op Marc die komt nog met een verrassing uit zijn toverhoed
0 -1
OdjePils
Als Ziyech weer snel op conditie is, dan komt het goed!
1 0