Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Jong verliest bij debuut voor Barça

FinnDekker, 23-07-2019 om 14:55, 4477 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong heeft dinsdag zijn debuut gemaakt bij FC Barcelona. In zijn officieuze debuut verloor de oud-Ajacied met zijn nieuwe club van Chelsea FC. In Japan werd het in een oefenpartij 2-1 voor de Engelsen.

Tammy Abraham en Ross Barkley maakten de treffers van Chelsea. Pas in de extra tijd wist Barça zelf het net te vinden. Dit deden de Catalanen via Ivan Rakitić, die net als De Jong op het middenveld speelt. De Jong begon overigens niet als basisspeler. De Nederlander deed na rust mee, toen er een compleet nieuw team in het veld werd gestuurd.

De Jong vertrok deze zomer voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona. Het is nog wachten op het officiële debuut. Dit kan komen in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao, als voor de regerend kampioen het seizoen in La Liga begint.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Wat een kanjer is het toch onze Frenkie! Zijn medespelers hadden nog niet altijd door wat hij wilde. Hij speelde ook nog niet voluit maar wat een nauwkeurigheid in de passing en hoe hij zich positioneert, vrij loopt, altijd aanspeelbaar is... ook in een oefenpotje tegen Chelsea was het een lust voor het oog. Wat gaan we Frenkie met zijn specifieke kwaliteiten en stijl missen zeg !
1 0
Vlieske
42 Passes. 100 procent pass nauwkeurigheid. En onze spelers maar voor prijsje de deur uit doen. Frenkie en de ligt hadden voor 100 plus moeten gaan.
3 -2
036AFCA97
Pas op, dat mag je hier niet zeggen. Net als dat Dolberg geen kans meer verdient, Eiting te traag is en Marin en Promes een enorm slechte voorbereiding hebben gespeeld. Als je een van die dingen roept barst het minnetjes-festijn los hier.
2 -3
HeavenlyDivine
Wat een held ben je, dat jij dat wel durft te zeggen
0 0
Gonzo
De Ligt was ook wel op zijn plaats geweest bij Barca. Die Todibo kan er helemaal niets van, liep echt verloren rond.
0 0
DT10
Ik heb zo een vermoeden, dat Barca De Ligt niet gehaald heeft, vanwege de zelfde reden dat ze niet verder gaan met de 16-jarig Xavi Simons...
3 0
markk
Het is simpel. Ajax heeft een jaar geleden een deal gesloten met De Ligt om hem voor een bepaald bedrag te laten gaan. Een jaar later was De Ligt enkele tientallen miljoenen meer waard en doordat hij voor zo weinig geld kon vertrekken waren er veel clubs geinteresseerd en daardoor kon hij hele hoge salariseisen stellen. Deze salariseisen waren ongeveer 250,000-350,000 euro per week. Dit is na Messi (500,000 per week) verreweg het hoogste salaris en daarmee laat hij spelers als Coutinho en Suarez achter zich en verdient hij bijvoorbeeld 5x zoveel als Lenglet, je kan je voorstellen dat dit voor onenigheid zorgt.
0 0
Schip
Ze betalen geen chantage bonus en gelijk hebben ze. Cruijff was ook mordicus tegen uitzonderingen.

Nou moet je die principes weleens loslaten, maar terecht dat dat niet bij Raiola gebeurt.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja dat virus dat Raiola heet. Een soort Ebola maar dan voor het voetbal.
1 0
Soren
Frenkie met afstand de beste man op het veld.
4 0
wendoo9
Ja ja jongens nu moeten jullie het op eigen kracht gaan doen zonder jullie maatjes van Ajax en de automatismen. Zag De Ligt ook al niet helemaal top bij zijn debuut voor Juve. Niet elke verandering is een verbetering, maar hoop dat het allemaal goed komt met deze ex Ajacieden !
0 -1
GrandMasterFlex
Gaan beiden basisspelers worden, belachelijk goed voor debutanten namelijk. Frenkie speelt alsof hij al jaren speelt en De Ligt ontpopt zich meteen als leider.
0 0
S1104
Toch wel heel trots zitten kijken naar de 2e helft net. Beetje zoeken voor Frenkie maar trekt tóch het spel al lekker naar zich toe. Alsof die jongen geen druk kent, wat een baas!
6 -1
AFCAMM
Ik heb alleen een samenvatting gezien. Frenkie deed het prima. Veel geslaagde passes, spel een beetje gecontroleerd ook. Maar het leek soms wel alsof ik naar walking football zat te kijken..
0 0