Gudelj verkast van China naar Sevilla FC

FinnDekker, 23-07-2019 om 14:00, 3110 views, Sevilla |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nemanja Gudelj heeft een droomtransfer te pakken. De oud-Ajacied heeft een contract getekend bij Sevilla FC. De middenvelder wordt zodoende een teamgenoot van Luuk de Jong, die onlangs van PSV naar Andalusië verhuisde.

Gudelj, die halverwege het seizoen 2016-2017 bij Ajax vertrok, heeft eerst zijn contract bij zijn oude, Chinese werkgever Guangzhou Evergrande laten ontbinden. Deze club nam de Serviër na een jaar over van Tianjin Teda, waar Gudelj na Ajax aan de slag ging. Sevilla FC, dat het nieuws dinsdag via de eigen site wereldkundig maakte, betaalt dus geen afkoopsom aan de Chinezen.

Afgelopen seizoen speelde de rechtspoot voor het Sporting Lissabon van Marcel Keizer. Bij de Portugezen heeft Gudelj een goede indruk achtergelaten. De verbintenis van de ex-Ajacied loopt in Spanje tot medio 2023.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Fijne carriere, die Gudelj. Qua knaken
0 0
DT10
Die Monchi is weer meteen op dreef daar hè.
0 0
Hagmag
De kassa rinkelt daar aardig.
0 0
Sanalologo
Komt transfervrij over, laten hem dit jaar wat wedstrijdjes in de Europa league spelen en in de beker en kan vervolgens volgend jaar voor 7 miljoen naar Sociedad ofzo.
1 0
WZAWZDB14
1 wedstrijd later, "ik kan het niet opbrengen om op de bank te zitten"
1 0
Spuit11
Luuk de Jong in de spits die elke keer dat hij een positie kiest verontwaardigd kijkt naar een ziekenhuisbal van Nemanja.

Arme supporters van Sevilla.
0 0
AFCAsphere
Van Sarabia en Ben-Yedder naar Luuk de Jong en Gudelj zou je normaal gesproken als een flinke stap terug zien ja. Wat opmerkelijk is, aangezien ze afgelopen seizoen al werden uitgeschakeld door Slavia Praag in de EL. Ben benieuwd wat voor ambities ze dit seizoen hebben...
1 0
Spuit11
Willen ze ook niet Bergwijn kopen voor 15 miljoen? Dacht zoiets ook te zien via google news?
0 0
AFCAsphere
Geen idee of ze dat boden, maar blijkbaar willen ze hem hebben ja.
0 0
DT10
Dat is inderdaad een flinke stap terug
1 0
TheTruth
Hoe komt Sevilla in godsnaam uit bij Gudelj en Luuk de Jong? Die gaan echt kick and rush voetbal spelen ofzoiets.
3 0
AFCAsphere
Guangzhou Evergrande is de grootste en rijkste club van China, dus er zullen al 3 buitenlanders spelen, waardoor ze hem geen speeltijd meer kunnen geven. Prima transfer voor Nemanja, maar toch opmerkelijk dat zo’n ambitieuze club als Sevilla uitkomt bij een speler die in het verleden geweigerd heeft om te werken bij Ajax. Je zou toch denken dat als zoiets op je CV komt te staan, je niet zo snel meer bij een topclub aan de gang zal komen, al zal hij vast en zeker claimen nooit meer diezelfde fout te begaan.
0 0
AFCA1510
Vooral opmerkelijk dat ze uitkomen bij iemand die niet kan voetballen.
0 0
AFCAsphere
Precies. Volgens mij was juist het scoutingsapparaat bij Sevilla de afgelopen jaren een sterk onderdeel van de club, waardoor ze ook 3 keer achter elkaar de EL wonnen. Maar als je dan iemand als Gudelj haalt... dan ben ik benieuwd wat de plannen daar zijn. Kan me bijna niet voorstellen dat ze verzorgd voetbal gaan spelen met Luuk en Nemanja.
0 0
Truth
Ze hebben hem gratis. Denk je nou echt dat die veel minuten gaat maken?
0 0
AFCAsphere
Durf jij met alle zekerheid te zeggen dat Gudelj voor Jan Lul naar Sevilla is getransfereerd? Natuurlijk gaat hij minuten maken. Als zij Sarabia hebben verkocht en ze halen Nemanja ervoor terug, dan is dat op z’n zachtst gezegd een downgrade. Is verder niet mijn bedoeling om denigrerend over Gudelj te spreken, maar als je er objectief naar kijkt, dan zou je tot dezelfde conclusie moeten komen.
0 0
strafschop
Wat voor voetbal speelde het Sporting van Marcel Keizer?

Gudelj heeft vorig seizoen zo'n beetje alles gespeeld als basisspeler op 6.
0 0
AFCAsphere
Ja, Gudelj speelde bij Keizer regelmatig mee en hij zal vast en zeker een goede rol hebben vertolkt in winst van de bekerfinales, maar als jij je ook maar iets van diezelfde Gudelj herinnert, dan weet ook jij dondersgoed dat hij niet echt geschikt is voor verzorgd voetbal zoals dat bij Ajax gespeeld word.
0 0
036AFCA97
Wel komisch dat je over Sevilla al snel denkt “grote/goede club”, maar ze halen de spelers die we hier niet eens willen hebben. Zou Ajax nou in La Liga ook gewoon meestrijden in de top 5? Ja toch?
2 0
Lazell
Makkelijk, top 5. Denk uiteindelijk misschien wel boven Atletico, talenten zullen langer blijven en je kan makkelijker spelers halen in de Spaanse competitie.
0 0
AFCAU
Is niet te vergelijken. Als Ajax zou spelen in de La Liga, wel met hetzelfde verhaal, wil ik mee zeggen zelfde behaalde succes in het verleden. Zouden we waarschijnlijk een van de grote 3 zijn.
0 0
DT10
Sevilla is wel degelijk een grote club, en een mooie ook in mijn ogen. Sfeervol stadion, fanatieke aanhang, prachtig clublied, rijke geschiedenis en Barcelona, Real en Atleti hebben het daar ook traditioneel lastig. Daarnaast is het ook een hele mooie stad en omgeving waar het zeer fijn vertoeven is.

Het aankoopbeleid, deze transferwindow, lijkt echter totaal nergens op en ik ben bang voor de supporters daar, dat spelers als Dabbur, Ocampos, Luuk en Gudelj, daar zwaar teleur gaan stellen. En dan te bedenken, dat de recent teruggekeerde Monchi, altijd werd gezien als de beste TD van Europa.
0 0
Naoro
Dit Ajax zou daar strijden om de 3/4e plek met Athletico denk ik

Maar als Ajax in de spaanse compeitite speelde was het even groot als Barca/Real geweest :)
1 0
Liam
Heeft Sevilla een Nederlandse scout of zo? Eentje van het betonvoetbal
2 0
036AFCA97
Lekker de man zijn bij AZ, naamsbekendheid creëeren bij Ajax, lekker naar China, financieel onafhankelijk worden in een makkelijke competitie en nu naar Sevilla om in een prachtig klimaat in een lekkere competitie te spelen.

Haalt zo toch wel het maximale uit zijn carrière.
6 0
EersteAanname
Eens maar ben wel zwaar verbaasd dat Sevilla hem wil hebben
4 0
TheRiviera
Gudelj heeft op huurbasis bij Sporting Lissabon solide gespeeld. Dus als je een speler zoals hem gratis kan oppikken is dat altijd goed meegenomen. De enigste reden waarom mensen zo verbaast zijn is omdat hij bij Ajax heeft gespeeld. En als je hier niet slaagt dan ben je volgens menig Ajax supporter niet goed genoeg voor elke club op hoog niveau.
1 0
EersteAanname
Huuuuhhhh.
0 0