Traoré herkent 'nieuw' systeem: 'Wat we bij Ajax deden'

JesseTH, 21-07-2019 om 17:10, 16599 views, Olympique-et-Lyonnais |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bertrand Traoré moet zich dit seizoen bij Olympique Lyon wagen aan een voor hem al beproefd recept. Sylvinho, de nieuwe trainer van de Franse club, wil aanvallend voetbal spelen met hoge druk en dat doet de voormalig Ajacied terugdenken aan zijn tijd in Amsterdam.

'Ik weet al het een en ander over het systeem', vertelt Traoré op de website van Olympique-et-Lyonnais. 'Het is soortgelijk aan wat we bij Ajax deden. Het past goed bij me. Het vraagt de aanvallers om automatisch hoog druk te zetten bij het verliezen van de bal. Het gaat me goed af, maar er is nog genoeg werk te verzetten.'

De Burkinees laat zich verder uit over de invulling van het nieuwe spelsysteem bij Lyon. 'Het thema van dit seizoen is om in het bezit van de bal te spelen. Wanneer we de bal niet hebben, moeten we hem veroveren door met z'n allen hoog druk te zetten. We proberen het stukje bij beetje toe te passen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
036AFCA97
Deze man kon prachtig spelen, maar ook de grootste kansen overschieten. Bij mijn vrienden en mij is een balletje hard overschieten nog steeds een “Traore’tje”
4 0
AlexIbarra
Hij was idd matig in de afronding, maar in mijn herinnering produceerde hij juist veel slappe rollertjes.

Er staat me niet bij dat hij veel ballen het stadion uitroste.
0 -1
ResultaatisBijzaak
Jezus, ik zou een ander woord kiezen man.
0 -1
Ajax34
Een luchtschot.
0 0
GrandMasterFlex
Heel mooi hoe hij zegt We wanneer hij over Ajax praat. Heb zou ik graag nog eens verwelkomen bij Ajax.
1 -2
ResultaatisBijzaak
Gransmasterflexie, hij zegt 1 x we in een ajax-context in en zin die refereert naar zijn ajax tijd. Dat is niet mooi, dat is gewoon een woord.
0 0
behangdelul
Met alle repsect, maar daar is Troare te lui en teveel met de BV Traore bezig. In ieder geval bij Ajax was dat wel het geval. Vaak in grotere wedstrijden kon ie zich wel opladen, maar ik irriteerde mij vaker aan hem dan dat ik van hem kon genieten.
3 -6
Sterspeler
Ik snap niet dat je hier minnetjes op krijgt. Dit was ook precies mijn grootste ergernis aan hem. Tegen de kleinere clubs liep hij met een attitude over het veld alsof hij te goed was om zich op te laden. Wat zelfs resulteerde in potjes waar die compleet werd weggespeeld door linksbacks van clubs als Excelsior. Waarom Neres altijd voor hem moest banken om te "wennen" was mij een raadsel. Neres was in 10 minuten meer gretig dan een B. Traore in 3 wedstrijden en liet niet veel mindere dingen zien. Traore is in dat opzicht een rare voetballer. Met een oneindig plafond en een bodemloze ondergrens.

Ik ben een groot fan van Bosz maar het vertrouwen blijven geven aan Traore heb ik nooit begrepen.
1 0
Chesterson93
Lul de behang.
0 -1
Gecko
Topper. Jammer dat hij weg is
4 -1
Lagasj
Lol!
Ajax speelt dit al sinds 1965. DNA heet dat.
Vele clubs proberen dit systeem al sinds tijden toe te passen.
En allemaal denken ze dat het een kwestie van "even omzetten" is.
Succes daarmee.
2 -4
NL
Dus de speelstijl onder de Boer en Bosz was hetzelfde?
1 -1
Chesterson93
HAHAHAHA
0 0
T.reckveugel
Volgens de Boer zelf wel. Toen het nogal vaak over de secondenregel ging riep de ontslagen en werkloze Frons dat hij die regel ook al hanteerde. Hij vergat dat regel 1 terugspelen op de keeper was.
Wat kampioenschappen betreft geweldig, ik hoop dat voetbal echter nooit meer te hoeven zien!
2 0
Sterspeler
De Boer heeft in zijn eerste 2 jaar laten zien dat hij met getalenteerd materiaal goed kan spelen. Niet top. Maar wel goed. Nogal een verschil of je balletje breed moisander achterin hebt of Blind en De Ligt.
1 0
Cupmetgroteoren
De boer had een enorm matig elftal tot z'n beschikking gek. Totaal niet te vergelijken. De boer is ook een van de meest loyale mensen in de voetballerij en als je het over een echte betrokken Ajacied hebt, dan is de boer dat wel.
1 0