Kompany ziet Ajax als voorbeeld voor Anderlecht

BVeenstra, 15-07-2019 om 12:00, 5645 views, Belgische media |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Speler-trainer Vincent Kompany ziet Ajax als één van de voorbeeldclubs voor 'zijn' RSC Anderlecht. De Belgische topclub eindigde vorig seizoen teleurstellend zesde en om die reden speelt het komend seizoen geen Europees voetbal. Werk aan de winkel voor de club uit Brussel dus.

Tijdens een Q&A op de fandag van RSC Anderlecht gaf Kompany aan enorm ambitieuze plannen te hebben met de club. 'Er is héél veel werk, maar ik geloof er echt in. Ik wil iets met Anderlecht realiseren wat we hier al lang niet meer hebben gezien. Anderlecht moet kunnen wat FC Porto, Benfica of Ajax doen, maar dat zal heel wat tijd kosten', citeren Belgische media de speler-trainer van RSC Anderlecht.

'Er is heel veel talent bij Anderlecht en ik wist dat, maar ik ben toch nog verrast over het potentieel dat hier rondloopt', klinkt de voormalig speler van Manchester City positief. 'Ze moeten nog veel leren, maar ik ga de jonge gasten helpen de stap naar een volwassen te zetten.'

RSC Anderlecht is druk bezig om de selectie voor komend seizoen te versterken. Naast Kompany werden ook Michel Vlap en Samir Nasri gestrikt. Daarnaast lijkt het erop dat oud-Ajacied Philippe Sandler binnenkort ook tekent voor de Brusselaren.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
Kompany, haha!
0 0
WZAWZDB14
Volgens mij kan letterlijk elke club een voorbeeld nemen aan ajax
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Ja, daar ven ik het helemaal mee eens, want Ajax is zo een beetje de laatste club, die nog zijn eigen spelers opleidt, en niet alles met andermans geld koopt, zoals PSG, Manchester City, etc.. nits aan.
0 0
Cupmetgroteoren
Anderlecht altijd al een leuke club gevonden met veel talenten. In de jaren 90 met dat mooie paarse shirt. Mooie historie hoor. Jammer dat het voetbal kapot is gemaakt door het grote geld.
1 0
Frank1978
Toch mooi dat AJAX als voorbeeld gezien wordt! Anderlecht vind ik ook een mooie club die helaas ook flink te lijden heeft gehad onder de gevolgen van het Bosman arrest, want het was in het verleden toch op zijn minst Europese subtop. Ik hoop dat ze de weg omhoog gaan vinden!
1 0
DT10
Anderlecht heeft de afgelopen decennia kunnen genieten van een geweldige jeugdopleiding. Jammer genoeg hebben ze daar in het eerste elftal veel te weinig gebruik van gemaakt. Het is beschamend om te zien hoeveel waardeloze buitenlandse spelers daar rond lopen.

Laten we hopen dat Kompany dat ook inziet en een andere weg inslaat.
1 0
insectenverdelg
als je Ajax als voorbeeld ziet, dan koop je niet Vlap aan.
1 0
mgtow
Ze zullen wel niet veel te makken hebben. Ach het is altijd nog beter dan 3 uitgerangeerde flapdrollen in een helicopter proppen.
6 0
JordanAFCA
Hahahaha
2 0
voorkennis
hahaha
2 0
Marcus
Als het echt zo'n puinzooi is bij onze paars witte vrienden, dan moeten we, zoals ik in een andere topic al zei, Jeremy Doku (17) gaan oppikken. Vorig seizoen paar invalbeurten en is nu echt aan het doorbreken.
Speelde vorige week woensdag in de oefenwedstrijd tegen Benfica de door Europese topclubs begeerde linksback Grimaldo helemaal van de mat.
Tegen ons was hij (desalniettemin tegen een matige Pierie en later Kemper) ook de meest dreigende speler van Anderlecht. Doku is pijlsnel, technisch, heeft overzicht en scorend vermogen.
Marc zal deze speler vast wel in het vizier hebben, helemaal met die recente aangetrokken meesterscout uit Belgie.
2 0
Ozymandias
Andrlecht moet de directeur jeugdopleiding Kindermans (die al jaren geleden waarschuwde dat het beleid van de club de verkeerde kant op ging) promoveren tot directeur voetbalzaken. Hij heeft van de jeugdopleiding van Anderlecht één van de beste jeugdopleidingen ter wereld gemaakt maar al zijn goede werk wordt de afgelopen jaren verwaarloost door de mensen die het transferbeleid en de invulling van de selectie van Anderlecht bepalen. Vanhaezebrouck (misschien wel de tactisch beste Nederlandstalige hoofdtrainer) werd opgezadeld met een ploeg vol middelmaat waarin maar een paar spelers (degene die Vanhaezebrouck uit de jeugdopleiding haalde of op zijn verzoek werden aangetrokken) bij zijn zeer aanvallend ingestelde speelstijd paste. Nu stelt Anderlecht een speler/trainer aan waarmee ze zichzelf wegzetten als een clubje van het derde of vierde niveau in Engeland. Ongelofelijk wat een wanbeleid er daar wordt gevoerd en ongelofelijk zonde aangezien Anderlecht een prachtige club met een geweldige jeugdopleiding is.
4 0
mgtow
Het is ook bizar om te zien hoe snel daar spelers vertrekken. Weet je net een beetje wie er speelt is driekwart alweer vertrokken. Bij ons vertrekken ze ook wel maar zit er altijd nog enige mate van continuïteit in.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik kijk regelmatig naar wedstrijden van Anderlecht maar het is af en toe moeilijk bij te houden. Ze huren ook regelmatig "grote" namen die vervolgens helemaal niets toevoegen omdat ze totaal ongemotiveerd zijn om voor Anderlecht te spelen maar wel de eigen jeugd in de weg lopen.
0 0
AFCAU
Juist. Bouwen doe je imo ook met eigen jeugd ipv over the hill gehuurde vedettes. Die jonge jongen, wat ook tegen ons speelde. Las dat hij nu langzaam aan het doorbreken is, waarom dan een nasri huren/kopen?
0 0
ram
Ik heb geen idee van de zaken die je beschrijft maar geloof je best. Ik weet alleen van Kompany als speler/coach en dacht inderdaad aan een ploeg op het 4e niveau in Engeland. Volgens mij heeft Davids dat wel eens gedaan daar. Bizar dat een grote club als Anderlecht hiervoor kiest inderdaad.
3 0