Bosz ziet international in Sinkgraven: 'Eerst fit worden'

GinoHaverkamp, 14-07-2019 om 16:00, 8619 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz heeft veel vertrouwen in nieuwbakken aankoop Daley Sinkgraven. De oud-trainer van Ajax, die in het seizoen 2016/17 Sinkgraven al onder zijn hoede had, ziet in hem zelfs een potentiële Oranje-international. 

 

De Nederlandse voetballer kan in ieder geval rekenen op speeltijd, zo verzekert Bosz tegenover Voetbal International. 'Ik verwacht dat hij ons gaat helpen en op welke manier weet ik nog niet. Helpen betekent dat hij gaat spelen, maar hoeveel zal afhangen van hoe snel hij zich weet aan te passen aan het Bundesliga-niveau.' Volgens de 55-jarige oefenmeester is het niveau van de Duitse Bundesliga anders dan dat van de Eredivisie en daar zou Sinkgraven aan moeten wennen.

Eerder stelde Bosz dat Sinkgraven de wereldtop kan halen als linksback. Achter die uitspraken staat hij nog steeds, ondanks dat de speler in de jaren na Bosz' vertrek vaak kampte met blessures. 'Anders zou ik dat ook toen niet gezegd hebben. Daarna heeft hij een vervelende blessure gehad waardoor hij er heel lang uit is geweest en het is altijd afwachten hoe je daarvan terug gaat komen. Maar toen was hij op de goede weg.'

Mocht Sinkgraven slagen bij Bayer Leverkusen, dan ziet Bosz in hem een prima optie voor het Nederlands Elftal. 'Als hij bij ons gaat brengen wat hij kán brengen, dan is hij daar zeker een kandidaat voor.' Het zal echter stap voor stap moeten gaan, benadrukt hij. 'Eerst moet hij fit worden, daarna moet hij bij ons gaan spelen, daarna goed gaan spelen over een lange termijn en dán pas komt hij daarvoor in aanmerking.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Ik zie ook een potentiele Oranje speler in hem, maar dan wel op het middenveld. Begrijp niet dat Ajax hem heeft laten vertrekken. Hoe hij even inviel in de CL, zonder wedstrijdritme...
0 0
sebastiaan1900
Mentaal zwakke speler. Mist hardheid, de wil om te overleven. Technisch goed, maar daar red je het niet mee.
0 -1
Thedude
Vreselijk dat mensen zo met Bosz meelullen deze jongen is geen linksback. hij zal het ook nooit worden en zal het ook nooit zijn. Daar mist hij de agressiviteit en hardheid voor. Als middenvelder vond ik hem echt wel technisch maar echt veel te slap in de duels. Als verdediger deed hij bijna iedere wedstrijd iets gigantisch fout. Ik wil hem echt het beste gunnen, leuke gast , maar een potentiële wereldtopper ...nee dat echt nooit gaat ook echt niet gebeuren.
3 0
Jan Doedel
Mooi verwoord helemaal eens.
0 0
Ferd
Vreselijk dat mensen zo met Derksen en Gijp meelullen. En pure onzin blaten over "fout in iedere wedstrijd".
1 -1
Web
De enige die back in hem ziet is Bosz
En een paar mee lopers hier op AS, die dat er zelf nooit in hebben gezien.
Koeman en Ten Hag weten gelukkig wel beter.
Toch hoop dat hij slaagt, want het is hem gegund.
Mee lullen met Derksen en Gijp, leg eens uit?
Zo moelijk het niet om te zien dat het een middenvelder is.
0 -1
Ferd
Meelullen met Derken en Gijp die maar blijven hameren op fouten die er niet zijn en andere onzin. En de sukkels die er achteraan lopen herhalen het, en slikken het alsof het zoete koek is.

Sinkgraven was een geweldige back. In het begin wat onwennig, maar daarna simpelweg goed. Stond goed opgesteld, greep goed in. Was in de voortzetting geweldig. ALs linksback van veel meer waarde dan als middenvelder.
0 -1
Thedude
Grappig ik kijk daar dus nooit naar maar als die gasten get zeggen zit er wel een kern van waarheid in. Snap totaal niet welke wedstrijden jij hebt gezien want ik ergerde mij doof aan hem als linksback. te langzaam , te weinig agressie , verdedigend zeer zwak opbouwend matig op een redelijke inspeelt pass na was dit echt 3 keer niks maar kon het hem niet kwalijk nemen want het is simpel weg geen back/verdediger. het is een vreselijk gehypet mislukt experiment van Bosz. Niemand vond het wat alleen Bosz wil nog steeds zijn gelijk halen wat echt vreselijk dom en eigenwijs is. zal nooit maar dan ook echt nooit een back van wereldklasse worden zoals hij claimt.
0 0
Schip
Een geweldige back was hij niet, een verdienstelijke wel en voetbalde wel erg makkelijk. Maar zonder diepgang, zonder voorzetten. Dat is cruciaal voor een komende back.

Verder was hij erg sterk in op techniek duels uitvechten, net als Ziyech zeg maar of VdV vroeger, maar 1 op 1 tegen een snelle tegenstander liep hij enkel in de achteruit. Ook tegen Berghuis.

Had ook als back dus nog erg veel te leren. Koppen idem. Heeft niets met lengte, maar met timing te maken.
0 0
Web
Man wat lul je toch
Denk je echt dat ik daar Derksen en Gijp voor nodig heb
Mijn eigen inzicht
De enigste die het ziet zitten in back is Bosz
Vond je het ook al een back voordat Bosz hem daar neer zetten?
Maar gelukkig Ten Hag ziet het anders.
0 -1
TomAjaciedd
Je slaat de spijker op zn anjer
0 0
Web
Ten Hag ziet er geen back in?
Anders hadden ze hem nooit zo makkelijk laten gaan. Je weet dat dit het laatste seizoen is van onze Argentijnse strijder. Die brengt buiten dat hij net zo goed kan voetballen als Sinkgraven veel meer
Ik vind Sinkgraven een middenvelder
0 0
Ajax27
Wie weet, over een jaar of 2 zal Blind wellicht echt te langzaam worden voor het NL elftal als linksback, dan is Sinkgraven 26. Misschien met 2 volledige seizoenen Bundesliga in de benen zou het een goede vervanger zijn. Bij Ajax zal Blind centraal nog 4-6 jaar meekunnen.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Hopelijk kan hij eens een heel seizoen spelen, en dan verder kijken. Gun Daley succes, prettige jongen.
0 0
Schwalbino
Duitse competitie is zwaarder dan de eredivisie. Hij zal snel meer inhoud moeten krijgen en zijn knieen moeten het houden. Ik gun het hem zeker!
0 0
milan-jantje
Heb Bosz best hoog zitten dus kan hier zomaar eens gelijk in hebben. Maar tuurlijk is hij nooit gehaald door Ajax als linksback.
0 0
stopperspil
Hij kan altijd nog in de nieuwe film van Kuifje spelen
1 0
FrankBeton
Ik hoop dat Bosz gelijk krijgt
1 -1
Joseph
Dat zou inderdaad top zijn, dan kan Blind naar het middenveld bij Oranje. Al zie ik toch het meeste in een aanvallende 3-2-3-2 variant bij Oranje, je wilt gewoon een middenveld met minimaal Frenkie, Blind, Donny en Wijnaldum. In de voorste linie is het dan zo mager dat ik Propper er bij zou zetten.
1 0
Web
Blind is de ideale back voor Oranje, naast het koppel van Dijk en De Ligt.
Op het middenveld is er veel concurrentie.
Daar pakt hij maar zo geen basis plek.

Ik zeg iets heel raars, van Dijk en De Ligt zijn de beste centrum verdedigers die je maar kan wensen. Toch denk ik dat het voetbal van achter uit met Blind veel beter is
Maar ik snap natuurlijk dat je niet een van die jongens wissel zet
Johan had die wel gedaan. Die wil altijd met een opbouwer in het centrum spelen, die zou ook de enige zijn die dit kan permitteren
1 -2
Joseph
Je hebt Frenkie en Blind dan voor de verdediging staan. Geen ploeg zal het durven om dan druk op de verdediging te zetten. Ik zou Aké dan als 3e verdediger opstellen, volgens mij is die ook wel redelijk aan de bal..
0 0
Liam
Met ' fit worden' bedoelt Peter dat hij een betere conditie krijgen of is Daley toch niet alweer geblesseerd?
0 0
Schip
Wedstrijdfit natuurlijk. Die jongen heeft toch nul wedstrijdinhoud. Zo'n invalbeurt in de CL maakt dat niet anders.
0 0
Liam
Ben nog steeds blij dat Juve toen niet 433 ging spelen. Daley had geen directe tegenstander, heerlijk voor hem.
0 -1
Schip
Ja, al was het niveau van die wedstrijd erg hoog en de spanning ook. Knap dat hij zich door moeilijke momenten worstelde en naast kwetsbaarheid toch ook potentie liet zien.

Zou voor oranje erg goed zijn als we eindelijk eens een echte back hebben van niveau. Blind is meer een centrale man.
0 0
Raoul14
Ben benieuwd, heb nog steeds een hoge pet op van Bosz en gun het Sinkgraven.
0 0