'FIFA komt met nieuwe Disciplinary Code'

FinnDekker, 11-07-2019 om 17:35, 5887 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Er is een nieuwe Disciplinary Code opgesteld door de FIFA, zo meldt Voetbal International. De wereldvoetbalbond heeft op drie vlakken de regels grondig aangepast, namelijk rascisme, discriminatie en de transfermarkt.  

'FIFA noemt een aantal speerpunten van de herziene versie', schrijft men. 'Het eerste is een zero tolerance-beleid wat racisme en discriminatie betreft. De bond spreekt zich uit tegen een breed scala aan discriminatoire uitingen, stelt als algemene regel in dat een wedstrijd automatisch definitief gestaakt is wanneer de scheidsrechter het spel stillegt voor incidenten waarbij discriminatie komt kijken en begeleidt recidivisten met een educatief traject over discriminatie.'

Een andere vooruitgang hoopt men te bewerkstelligen bij matchfixing, waar het zicht op en het optreden tegen voortaan makkelijker hanteerbaar moet zijn. 'De FIFA zet zich ook sterk in voor financiële rechtvaardigheid', vervolgt VI. De bond kan in de nabije toekomst makkelijker transferverboden opleggen, als clubs te veel openstaande schulden hebben. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Zal wel weer alleen toepasbaar zijn op clubs die geen miljarden tv-geld uit de CL voor de UEFA opbrengen.
0 0
Ajaxadept
Waar blijft de beloofde aanpak van financial fairplay? De grote 8 clubs spelen straks jaarlijks met elkaar de CL, de rest van de Europese clubs zijn alleen leverancier van spelers voor deze 8. Bespottelijk dat deze speeltjes van oliesjeiks niet echt aan de voorwaarden moeten voldoen!
0 0
Kuningast
Het zal mij benieuwen. Tot op heden doet de fifa bijna niks om racisme tegen te gaan.
0 0
MPAjax
waar is de CL cup van 1996 als ze zo de moraal ridder willen uithangen?

trouwens waarom niet een puntensysteem als ze fouten maken voor scheidsrechters want daar is de matchfixing het meest opgericht maar dat durven ze niet
0 -1
JanTa
Zolang clubs schulden heeft dan mogen ze zich helemaal niet op de transfermarkt begeven. Alleen met deze regelgeving maakt je het voetbal gezond.
0 -1
Ozymandias
Je weet dat Ajax ook zowel kortlopende als langlopende schulden heeft? Ik neem dus aan dat je bedoelde dat clubs met schulden die groter zijn dan het eigen vermogen of groter dan hun liquiditeit geen aankopen meer zouden mogen doen?
1 -6
Bocarra
Nou, laat ze dan gelijk Barcelona aanpakken. Bestuurlijk 1 grote chaos en 1 grote financiële puinhoop. De club heeft een groot liquiditeit probleem en is naarstig op zoek naar banken die hun nog meer geld willen lenen.
0 0
Ozymandias
Het gaat nogal ver om het een liquiditeits "probleem" te noemen. Ze willen alleen meer uitgeven dan ze nu kunnen om Neymar terug te kopen. Als Ajax zou proberen om Neymar te kopen zouden ze daar ook niet genoeg op de bank voor hebben.
0 -5
jaripettersson
Rascisme?
1 -1
Michels
Jammer dat ze niets tegen corruptie doen...
2 -1