'FIFA komt met nieuwe Disciplinary Code'

FinnDekker, 11-07-2019 om 17:35, 4890 views, VI |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Er is een nieuwe Disciplinary Code opgesteld door de FIFA, zo meldt Voetbal International. De wereldvoetbalbond heeft op drie vlakken de regels grondig aangepast, namelijk rascisme, discriminatie en de transfermarkt.  

'FIFA noemt een aantal speerpunten van de herziene versie', schrijft men. 'Het eerste is een zero tolerance-beleid wat racisme en discriminatie betreft. De bond spreekt zich uit tegen een breed scala aan discriminatoire uitingen, stelt als algemene regel in dat een wedstrijd automatisch definitief gestaakt is wanneer de scheidsrechter het spel stillegt voor incidenten waarbij discriminatie komt kijken en begeleidt recidivisten met een educatief traject over discriminatie.'

Een andere vooruitgang hoopt men te bewerkstelligen bij matchfixing, waar het zicht op en het optreden tegen voortaan makkelijker hanteerbaar moet zijn. 'De FIFA zet zich ook sterk in voor financiële rechtvaardigheid', vervolgt VI. De bond kan in de nabije toekomst makkelijker transferverboden opleggen, als clubs te veel openstaande schulden hebben. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Zal wel weer alleen toepasbaar zijn op clubs die geen miljarden tv-geld uit de CL voor de UEFA opbrengen.
0 0
KleinMiljoen
Iets over corruptie?
0 0
Ajaxadept
Waar blijft de beloofde aanpak van financial fairplay? De grote 8 clubs spelen straks jaarlijks met elkaar de CL, de rest van de Europese clubs zijn alleen leverancier van spelers voor deze 8. Bespottelijk dat deze speeltjes van oliesjeiks niet echt aan de voorwaarden moeten voldoen!
0 0
Jelephi
Wat heeft de FIFA hiermee te maken. Daar gaat de UEFA over.
0 -1
Kuningast
Het zal mij benieuwen. Tot op heden doet de fifa bijna niks om racisme tegen te gaan.
0 0
Koningtoto
Als ze de regels heel strikt gaan toepassen, speelt feyenoord dus geen thuiswedstrijd meer uit.
2 0
MPAjax
waar is de CL cup van 1996 als ze zo de moraal ridder willen uithangen?

trouwens waarom niet een puntensysteem als ze fouten maken voor scheidsrechters want daar is de matchfixing het meest opgericht maar dat durven ze niet
0 -1
JanTa
Zolang clubs schulden heeft dan mogen ze zich helemaal niet op de transfermarkt begeven. Alleen met deze regelgeving maakt je het voetbal gezond.
0 -1
Ozymandias
Je weet dat Ajax ook zowel kortlopende als langlopende schulden heeft? Ik neem dus aan dat je bedoelde dat clubs met schulden die groter zijn dan het eigen vermogen of groter dan hun liquiditeit geen aankopen meer zouden mogen doen?
1 -6
Jelephi
Gast. Als je niets van bedrijfskunde weet zeg dan ook niets. Iedereen club/onderneming die investeert heeft kort- en langlopende schulden. Je moet kijken naar liquiditeit maar vooral solvabiliteit. De te besteden middelen en actieve passiva die vrij is. Kort- en langlopende schulden mogen ook maar een bepaald deel van je begroting zijn, anders wordt deze boekhoudkundig afgekeurd.
0 0
DeBaller
Wat schrijf jij dan? T is zoveel onzin dat ik dr bijna geen letter van kan lezen.. Ajax is na Arsenal de gezondste club ter wereld. Elk bedrijf heeft schulden, anders kan je niet bestaan. Pipo
1 -3
Ozymandias
Dus wat was dan precies de onzin die ik schreef? Zoals je zelf schrijft heeft elk bedrijf schulden. Ajax dus ook, Ajax heeft zowel kortlopende als langlopende schulden. Dus als JanTa schrijft dat hij vind dat clubs met schulden geen aankopen meer mogen doen dan valt Ajax daar ook onder. Daarom schreef ik ook dat ik aanneem dat hij bedoelt dat clubs met schulden die hoger zijn dan hun eigen vermogen of hoger zijn dan hun liquide middelen geen aankopen meer mogen doen.
1 -5
PuurGeluk
Wat is een schuld? Dat zou je dan moeten definiëren en pas dan kan je er iets zinnigs over zeggen.
1 -1
Bocarra
Nou, laat ze dan gelijk Barcelona aanpakken. Bestuurlijk 1 grote chaos en 1 grote financiële puinhoop. De club heeft een groot liquiditeit probleem en is naarstig op zoek naar banken die hun nog meer geld willen lenen.
0 0
Ozymandias
Het gaat nogal ver om het een liquiditeits "probleem" te noemen. Ze willen alleen meer uitgeven dan ze nu kunnen om Neymar terug te kopen. Als Ajax zou proberen om Neymar te kopen zouden ze daar ook niet genoeg op de bank voor hebben.
0 -5
ajaxdordtt
Ajac probeert Neymar dan ook niet te kopen. Spanje is sowieso een bananenrepubliek. Alle banken vallen om, lekker geld bijven pompen in de voetbalclubs en dan zielig de EU aankijken. Zo kan FC Basel of Grashoppers ook de CL winnen.

AS medewerkers, veel plezier met het aanpassen van mijn comment
0 -1
Ozymandias
Het is voor Spaanse banken juist goed om aan clubs als Barcelona en Real Madrid te lenen. Van dat soort leningen weten ze namelijk zeker dat ze er winst op zullen boeken omdat de inkomsten van die clubs zo groot zijn dat het bijna risicoloze leningen zijn. Wil je dan dat Spaanse banken niet dat soort bijna risicoloze leningen afsluiten waardoor ze in de grotere problemen zouden komen?
1 -4
ajaxdordtt
Daar heb je gelijk in. Het is gewoon frustrerend omdat het enorme competitievervasling is.
0 -1
Ozymandias
Daar ben ik het 100% mee eens! Het is natuurlijk oneerlijk dat grote clubs doordat ze al zo veel inkomsten hebben ook nog eens enorm veel kunnen lenen waardoor de kloof tussen de Europese top en de rest nog groter wordt.
1 -2
ajaxdordtt
Buiten dat mag je in Nederland en volgens mij (Correct me if I'm wrong) in veel andere west Europese landen niet eens vam banken lenen.
0 -1
ajaxdordtt
Mooie actie van een organisatie waar correctheid hoog in het vaandel staat.

AS medewerkers, veel plezier met het aanpassen van mijn comment!
0 -5
GvanderK
Daar zal vast een reden voor zijn.
0 0
Koningtoto
Je hebt gewoon zelf je reactie gewijzigd om aandacht te krijgen, aandachtsgeile dramaqueen.
0 -2
mvdk
Dat herhalen komt vrij zielig over. Als je comment aangepast is zal je vast de regels overtreden hebben.
0 -2
CocaCooper
Doen de AS medewerkers aan autocorrectie?

AS mederwekers aljseblieft pas mijn bericit aan :_)
1 -1
jaripettersson
Rascisme?
1 -1
Michels
Jammer dat ze niets tegen corruptie doen...
2 -1