De Jong sloeg rugnummer 14 bij Barça af

ThijsZwagerman, 08-07-2019 om 19:45, 12480 views, Mundo Deportivo |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong zal dit seizoen bij FC Barcelona spelen met rugnummer 21. Dit rugnummer droeg de middenvelder ook gedurende zijn tijd bij Ajax en in de afgelopen interlands van het Nederlands elftal. De Jong had echter ook voor het rugnummer van een wereldberoemde landgenoot kunnen kiezen.

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo heeft FC Barcelona De Jong namelijk aangeboden om met nummer 14 te gaan spelen, het heilige rugnummer van Johan Cruijff. Hoewel De Jong al meerdere malen uitsprak een groot bewonderaar van Cruijff te zijn, kiest hij er echter niet voor om ook met nummer 14 te gaan spelen.

De Jong wil niet dat er extra druk op zijn schouders komt te liggen en heeft daarom besloten om trouw te blijven aan 21. Afgelopen vrijdag werd de Nederlander gepresenteerd bij FC Barcelona. De Catalanen betaalde inclusief bonussen 86 miljoen euro voor de voormalig Ajacied.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Onbegrijpelijk dat Barca nummer 14 eigenlijk nog gebruikt, ze zouden eigenlijk het voorbeeld van Ajax moeten volgen in deze.
Cruijff is niet te evenaren, dus een heel slim besluit van Frenkie!
0 0
4-3-3
Cruijff vond het zelf maar niks dat zijn rugnummer niet meer gebruikt wordt bij Ajax. Volgens mij heeft hij ooit eens in een interview gezegd dat hij het leuker had gevonden als de beste speler steeds nr 14 zou krijgen.
0 0
4xEC1
Cruijff droeg daar nummer 9.
3 0
Remark
Wat een ontstellende BULLSHIT, dat 'bevriezen' van rugnummers. Het is gewoon een rugnummer hoor, er lopen miljoenen volstrekt waardeloze nummers 7, 10 en 14 rond op deze aardbol, doet dat iets af aan de grootheid van Best, Pelé en Cruijff? En hoezo een rugnummer 'nooit meer' gebruiken? Als we zo doorgaan lopen we straks met shirtnummers 2185 en 3728 te voetballen.
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Heel goed, want er was maar een Johan Cruijff! Getuigd van zijn intelligentie.
0 0
Rik428
Ook beter om gewoon je eigen ‘merk’ te worden dan ‘de nieuwe Johan’ te worden en dat nooit echt waar kunnen maken
0 0
ram
Slim Frenkie!

En Barca mag dat nummer sowieso wel bevriezen... Maar okay.
2 -1
amthree
Ik snap überhaupt niet dat hun 14 gebruiken, Johan heeft nooit 14 gedragen daar alleen bij ons en het nederlands elftal. Hij had daar nummer 9.. Als je vaak ''barca fans'' met 14 in hun profiel ziet van johan terwijl hij die nummer nooit droeg daar. Ze kennen ook het hele verhaal van die nummer niet eens.
4 0
Ozymandias
Ik denk dat de meeste Barcelona supporters wel begrijpen waarom het nummer 14 aan Cruijff wordt gekoppeld maar je hebt gelijk dat dit niet zijn Barcelona nummer was.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je kan het op verschillende manieren zien. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, niet nog meer in de schijnwerpers staan. Stel hij had gezegd: Ik speel met 14 om Johan te eren. Dan hadden veel mensen nog meer van hem verwacht door dat nummer. Terwijl je het eigenlijk los moet zien, als hij 14 had gewild om Johan te eren dan is het natuurlijk heel dom om alleen daardoor de verwachtingen nog hoger bij te stellen. Betekent niet meteen dat hij de nieuwe Cruijff moet gaan uithangen, maar die stempel krijg je toch automatisch. Was eigenlijk wel typisch Ajax,Amsterdams en Cruijff's geweest om te denken Als ik 14 krijg aangeboden en Johan een held van me was, waarom niet, wie doet me wat. Ik ben Frenkie en ben een topaankoop die de tijd krijgt om m'n plek te vinden.
Wie weet als hij over een paar jaar 200 weds. heeft gespeeld en Messi stopt en hij kan kiezen tussen 10 of 14, hij het dan aandurft om 14 te nemen. Neem je 10 van Messi over dan heb je nog meer druk. Wart was het mooi geweest als Johan nog leefde en zo'n recordaankoop van Ajax naar Barca zag gaan.Had hij uiteraard met De jong gesproken etc. etc. Net als dat Cruijff voor Davy een dokter in Barcelona regelde en opeens onaangekondigd voor zijn bed stond.
Denk dat Johan Frenkie had gezegd dat hij niet te bescheiden moet zijn, in dit Barcelona is hij al 1 van de beste, nu al. Die dembele was toch nog duurder dan de jong. Lapte alle regels aan z'n laars en Messi heeft hem al 100 keer aangekeken tijdens de wedstrijd van Wat doe jij nou? ALs Cruijff Frenkie had gezegd niet bescheiden te moeten zijn en flair te tonen, dan had Frenkie vleugels gehad en stond hij in no time in de basis.
0 0
MichelAngelo66
Verstandig. Natuurlijk prachtig om mee te spelen, maar je legt wel druk op jezelf dan.
2 -1
Ozymandias
Ik kan zijn keuze daarvoor goed begrijpen maar ik had het persoonlijk wel prachtig gevonden om Frenkie met 14 op zijn rug te zien spelen.
3 -7
Joseph
Eerst maar eens gaan voor een basisplaats, dan een dragende speler worden en dan als aanvoerder gaan voor rugnummer 14.
0 0
RaynoFischer
Beter, die druk erbij moet je niet willen ;)
4 0
Leviathan
Wijze keuze. 14 bij een andere club prima, maar niet bij Barca of Real. Net zoals bij Man utd dacht Depay wel even de nieuwe nr7 te worden daar...
4 0