Dewaele relativeert: 'Cijfers zeggen niet alles'

JesseTH, 07-07-2019 om 10:20, 9819 views, RSC Anderlecht |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sieben Dewaele denkt niet dat de 5-2 nederlaag van RSC Anderlecht tegen Ajax per se terecht is. De jongeling van de Belgische club zag een duel dat ook heel anders had kunnen eindigen. Desondanks hecht de verdediger niet al te veel waarde aan de einduitslag van de oefenwedstrijd.

'Cijfers zeggen niet alles', spreekt Dewaele op de website van Anderlecht. 'Het kon een heel andere wedstrijd zijn. Het is nog maar het begin van de voorbereiding en we moeten nog veel bijleren. Iedereen weet dat Ajax een heel goede ploeg is.'

Hotman El Kababri, die als jeugdspeler aan het eerste elftal mocht ruiken, ziet eveneens een nederlaag die er nog maar weinig toe doet. 'We deden wat we konden. We zijn nog aan het opbouwen, maar sommige oefeningen van tijdens de training hebben we ook tijdens de wedstrijd gedaan. We moeten deze positieve dingen onthouden. Aan de minder goede dingen gaan we nog werken, maar we hebben nog tijd.'

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen treft de groep van Anderlecht een bijzonder duo, zo weet ook Dewaele. Simon Davies is overgekomen van Manchester City en is nu op papier trainer, terwijl Vincent Kompany daadwerkelijk de lijnen uitzet. 'Het was een leuke kennismaking met Davies en Kompany. Ze hebben heel veel ervaring en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken en heel veel bij te leren.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Leeuwinnen winnen van de VS? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dit zijn wel leuke wedstrijden voor Ajax om wat goed talent extra te scouten.
0 0
debarbaar
Dat klopt cijfers zeggen niet alles. Het had ook 9-4 kunnen zijn. maar een overwinning voor Anderlecht zat er nooit in, terwijl die ploeg de meeste spelers al terug had.
1 0
3*stars*3
Anderlecht was tot die 1-0 wel gevaarlijker maar ze moeten bij Anderlecht nou niet kop in het zand steken.
Ja ze missen bij Anderlecht Nasri en misschien nog 2 spelers?
Bij Ajax ontbraken er zeker 10 en dan tel ik, De Ligt, Ziyech, Kristensen en Neres ff niet mee omdat die waarschijnlijk gaan vertrekken.

Hoop wel dat Anderlecht weer snel bovenop komt en dat het afgelopen seizoen een incident was.
1 0
JanTa
Natuurlijk zeggen zulke wedstrijden lang niet alles maar het is wel leuk om te zien hoeveel talent bij Ajax alweer op de deur staan te bonzen.
0 0
GvanderK
Met de basis was het 9-0 geworden idd
2 0
MickS
nee, dit soort oefenpotjes zeggen niet veel, het is letterlijk warmdraaien met gelegenheidselftallen. De harde kern is ofwel nog vakantie vieren ofwel hebben net of bijna een transfer. Veel moet (opnieuw) opgebouwd worden en er zijn nagenoeg geen automatismen etc.
Deze potjes zeggen eigenlijk alleen wat voor de trainers. Die kunnen zien of de spelers dat brengen wat ze in de trainingen als opdracht hebben meegekregen, en of zich individueel goed genoeg staande weten te houden.
2 0
DeMeervanweleer
En zeggen wat OVER de trainers; als je het tweede plan zowel tactisch als qua uitvoering goed kan laten spelen, dan ben je in staat om je oefenstof goed over te brengen.
4 0
MickS
Eens. Goede aanvulling
1 0
Alexander40
Klopt. Uitslag had heel anders kunnen zijn als de basisspelers van Ajax hadden meegedaan. Er stond nu geen enkele basisspeler in bij ons. Dus Anderlecht speelde tegen het tweede en deels zelfs het derde van Ajax (bijv Taylor en Timber)
3 0
Tecmessa
Hotman, wat een topnaam!
2 -1