Klaassen: 'Speel het lieft alles op '8'

ThijsZwagerman, 02-07-2019 om 15:00, 5688 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davy Klaassen weet nog niet wat komend seizoen bij Werder Bremen zijn rol zal zijn. De oud-Ajacied sprak daar nog niet over met trainer Florian Kohfeldt, maar opteert zelf voor een plek op de nummer acht-positie (linkshalf) op het middenveld.

Bij Ajax speelde Klaassen eigenlijk altijd als aanvallende middenvelder, maar die tijd lijkt voorbij. 'Ik heb vroeger wel 'op tien' gespeeld, daarna lange tijd niet meer. Ik denk dat ik het nog wel kan, maar het liefst van alles speel ik 'op acht', zoals ik vorig seizoen ook altijd deed', stelt Klaassen, geciteerd door Voetbal International.

De voormalig aanvoerder van Ajax heeft naar eigen zeggen een goede vakantie achter de rug. 'De zomerstop was heerlijk, we zijn met z'n allen weer goed hersteld. Ik heb zelf verder ook niet gevoetbald, ik heb alleen mijn loopoefeningen doorgezet. Na zes weken is het dan wel weer zo leuk om je collega's allemaal terug te zien.' Een aantal collega's zag Klaassen bij de start van de voorbereiding van Werder Bremen niet meer, zoals de vertrokken Max Kruse en Aron Jóhannsson.

'Het is heel logisch dat er een paar spelers weggaan en er weer enkele nieuwe bijkomen. Maar voor ons is het wel heel prettig dat we het grootste deel van de selectie bij elkaar hebben gehouden en dat het merendeel van de spelers daardoor ook al bekend is met de speelwijze', stelt Klaassen, die nog geen doelstelling wil formuleren. 'Misschien gebeurt er de komende weken nog iets, de groep is nog niet helemaal compleet. Ik vind het daarom ook nog wat te vroeg om al een doel uit te spreken voor het nieuwe seizoen.'

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen in het eerste kwartier scoren tegen Zweden? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Na dit seizoen maar terug naar ajax lijjkt me zo.
0 0
Jan Doedel
Goed idee maar waarom wachten tot volgend jaar?
0 0
Schwalbino
Voor iedereen die vindt dat Cruijf er een goede kijk op had en tevens van mening is dat Klaassen niet kan opbouwen:

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/82834/-xavi-toni-kroos-en-davy-klaassen-kunnen-dat-.html
1 0
WZAWZDB14
Davy held!
3 0
AsensioWillemsen
Als ie in aanmerking wil komen voor het Nederlands elftal kan ie beter focussen op de 10 positie
1 0
Simon1
Hoezo schrijf je dat? Wijnaldum en Van de Beek staan ver voor op Klaassen als het gaat om de '10 positie, ongeacht punt naar voren of naar achteren.

Vraag is natuurlijk wel wat in jouw ogen de '10 positie. ;-)
0 0
AsensioWillemsen
Koeman speelt met 2 controleurs en een diepe 10. Natuurlijk staat ie achter die 2, maar op de 8 en 6 staat ie nog verder weg in de ranking
0 0
Schwalbino
Gunstig voor Davy dat Kruse weg is. Hij was de leider in het veld en veel opbouw draaide om hem. Nu kan Davy die rol overnemen en zich daarin verder ontwikkelen. Hopelijk speelt hij zich ook weer in de kijker bij Oranje.
3 -5
AjaxPassion
Dat is dan eerder een nadeel dan een voordeel. Als Klaassen iets niet kan, dan is dat wel opbouwen. Laat staan de opbouw op zich nemen.
5 -4
Schwalbino
Dan kijk jij niet goed. Of beter gezegd, jij kijkt waarschijnlijk niet voorbij zijn beetje houterige motoriek.
2 -4
AjaxPassion
Ga jij hier nu met droge ogen beweren dat Klaassen een opbouwer is? Als hij dat was, waarom was het middenveld met hem, Bazoer en Gudelj dan zo stroperig?

Ik heb genoeg van Klaassen gezien om te kunnen zeggen dat hij absoluut niet kan opbouwen. Sterker nog, hij verstopt zich altijd zodat hij niet hóeft op te bouwen. Klaassen is een speler die ruimte nodig heeft en zich goed kan positioneren voor de goal, maar de bal zo snel mogelijk weer kwijt wil. Daarom speelde hij altijd het 1x raken voetbal.

Hij speelt bij Werder in een andere rol, maar het lijkt me heel sterk dat hij ineens een compleet andere speler is geworden.
5 -3
Web
Klaassen en verstoppen, jij durft
Klaassen kan op alle middenveld posities uit de voeten, heeft een hele goede functionele techniek, weet op elke positie wat er verwacht word.
Een keer raken voetbal? Wat houd dat in volgens jou
Dat zijn spelers met overzicht, die niet drie keer om zijn as moeten draaien voor het te zien ( staat iedereen al weer in de dekking ) op 10 vind ik hem het best.
Nee het is geen Frenkie, die wacht tot de tegenstander in stapt, en dan zijn actie maakt, dat niet.
Maar met Frenkie en de opbouw vanachter uit, Blind met zijn goede inspeelpass was Klaassen nog veel belangrijker geweest voor Ajax
Johan was lirisch over hem, om deze dingen die ik nu aan geef
Jouw trainer zette hem het eerst op het wedstrijd formulier, heeft hij zelfs meerdere malen aangegeven
Jij en velen hier doen Klaassen veel te kort.
2 -5
AjaxPassion
Wil je zeggen dat Klaassen de ballen kwam opeisen als opbouwer dan? Klaasen kan zeker niet als 6 spelen en ook absoluut niet in de opbouwersrol spelen. 1x raken wil zeggen geen rust aan de bal.

Waarin doe ik Klaassen tekort dan? Ik ga enkel in op het feit dat het geen opbouwer is. En dat wil jij tegenspreken?
4 -2
Web
Hij heeft veel meer voetballend vermogen dan men hier vind, Johan noemde hem zelfs de ideale 6, omdat hij het spel heel snel ziet, en dus kan verleggen, voor hem was het een nadeel dat hij het moest doen met Bazoer en Gudelj, die hadden niet het vermogen om hem voor de keeper te steken.
Frank zag waarschijnlijk alleen een 10 in hem? daar had hij veel beter Bazoer neer kunnen zetten, en Klaassen in de opbouw.
Het is dezelfde discussie als met Donny die is ook het best op10, maar kan ook goed uit de voeten op de andere posities, die heeft het veel makkelijker dan Klaassen, veel betere spelers om hem een, word veel makkelijker gevonden, Donny is nog iets beter dan Klaassen. Maar daar was in het begin van het seizoen ook niemand over te spreken, die stond er al, ipv er komen, Klaassen had met het team van vorig seizoen net zo belangrijk geweest als Donny de laatste maanden.
0 -2
Liam
Bazoer geen 10 joh. Gewoon een rcv. Voor rest eens.
0 0
AjaxPassion
Johan heeft hem helemaal nooit de ideale 6 genoemd, zoek maar op. Of kun je dit aantonen? Daarnaast heeft Johan het ook niet altijd bij het juiste eind (gehad).
1 0
Web
Johan heeft hem helemaal nooit de ideale 6 genoemd toch?
22.04 Schwalbino
0 0
Schwalbino
@AjaxPassion
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/82834/-xavi-toni-kroos-en-davy-klaassen-kunnen-dat-.html
0 0
Web
Klopt, maar hier ben ik het wel mee eens
Johan heeft wel degelijk gezegd dat hij de ideale 6 is, en aan tonen kan ik niet, zou niet weten waar ik het moet zoeken. Ik heb het hem misschien wel horen zeggen. Ook niet belangrijk.
0 0
Schwalbino
Dat je meer afgaat op wat je zelf ziet dan op mijn mening begrijp ik want ik ben geen autoriteit op dit gebied.

Zijn stats als 10 waren prima. Dus dat zegt wel iets. En dan hebben we nog Cruijff die hem zelfs zo goed vond dat hij hem vergeleek met Kroos en Xavi en Davy het liefst op 6 zag spelen met twee aanvallende middenvelders voor hem. Op die positie gaat zowat elke opbouw via de 6.

Dat je de vraag stelt waarom het middenveld met Bazoer en Gudelj zo stroperig was, maakt duidelijk dat je vooral hebt gekeken naar hoe Ajax destijds speelde en niet hoe Klaassen destijds speelde.
1 0
AjaxPassion
Met stats bedoel je goals en assists? Die waren inderdaad goed, maar die hebben niks met opbouwen te maken. Stats die er daarvoor toe doen zijn: Hoeveelheid passes, Hoeveelheid passes vooruit, percentage aangekomen passes en aantal succesvolle dribbels. Daar ligt bij opbouwers zoals Frenkie altijd de nadruk op.

Dat Cruijff Davy vergeleek met sloeg nergens op, ik denk ook dat hij daar op terug zou zijn gekomen. Hij zei o.a. dat al zijn passes vooruit waren, maar dat klopte al niet. Hij heeft ook niet letterlijk de 6 positie gezegd.

Ok, dan de Klaassen onder Bosz. Wie verzorgde daar de opbouw? Dat verliep veelal via Schöne, Dolberg, Traore en Younes. Het middenveld werd nagenoeg altijd overgeslagen en werd daarna meestal bereikt via een kaats combinatie met een aanvaller. Voor de Gudelj tijd werd de opbouw verzorgd door Eriksen, Anita en Blind, maar zeker niet door Klaassen.
2 0
Web
Eriksen en Anita waren voor het Klaassen tijdperk
Maar even mee gespeeld, Klaassen is er een jaar uit geweest met een vervelde buik wand blessure
0 0
AjaxPassion
Dat klopt. Blind en Serero waren daarna de opbouwers, maar absoluut niet Klaassen.
0 0
Web
Ik zeg toch ook niet dat hij onder Bosz in de opbouw speelde, ik zeg dat hij daar heel goed kan spelen, Maar ik snap ook heel goed dat Bosz hem liever als aanvallende middenvelder ziet, omdat dat op dit moment het beste voor het team was.
0 0
AjaxPassion
Dit was ook geen reactie op jou, maar op Schwalbino.
0 0
Web
Helemaal mee eens
0 0
AjaxPassion
Hier heb je zijn Passing statistieken: https://no.whoscored.com/Players/108860/Show/Davy-Klaassen

Klaassen is absoluut geen opbouwer
0 0
Web
Dat kun je toch niet beoordelen op de 10 positie?
Daar ben je de laatste schakel in het team, de man die aangespeeld moet worden, is er weinig tot geen ruimte voor opbouwen, maar het afmaken
0 0
AjaxPassion
Laat maar, je bent blind je oogappeltje Klaassen aan het verdedigen, terwijl je heel het punt mist. Daarnaast heeft Klaassen heel dit seizoen niet op 10 gespeeld.
0 0
Web
Nu is Klaassen mijn oogappeltje weer?
Wie is de volgende?
Zo gaat het altijd met jou, niets nieuws

Alleen omdat ik vind ( hij ook ) dat hij goed op de andere posities kan spelen
En zelfs Johan
0 0
AjaxPassion
Pff Web, je bent enorm vermoeiend. Je komt hier de discussie kapen en dwaalt compleet af van de originele discussie, wat moet ik daarmee? Weet je überhaupt waar mijn en Schwalbino's discussie over ging?
0 0
Web
De discussie gaat over Klaassen
jij vind dat hij niet kan opbouwen.
En daar leg je heel erg de nadruk op
Wil je nu met droge ogen zeggen dat Klaassen niet kan opbouwen, dat zeg je toch? hoe zo begrijp ik de discussie niet?
Dat bestrijd ik, of je het er nu wel of niet mee eens bent, dat is toch geen punt verder, gaat maar om meningen. Dat is nu net het mooie van voetbal.
En dan weer gelijk komen met oogappeltje.
Nou Klaassen heb ik verder niets mee, maar ook niets tegen.
0 0