Schreuder onbevreesd: 'Bij Ajax was druk ook hoog'

ThijsZwagerman, 29-06-2019 om 21:10, 3682 views, Persconferentie Hoffenheim |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alfred Schreuder kijkt uit naar zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van 1899 Hoffenheim. Schreuder, vorig seizoen nog de assistent-trainer van Ajax, zegt voordeel te halen uit het feit dat hij in Amsterdam met hoge druk moest omgaan.

Op de persconferentie van zijn nieuwe club sprak Schreuder zelfverzekerd. 'Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik ben er trots op om de trainer van Hoffenheim te zijn. Ik heb veel zin om aan een nieuw hoofdstuk te beginnn met deze club. We hebben een sterke selectie en ik ben er honderd procent van overtuigd dat we onze doelen zullen bereiken.'

De Nederlander moet in Duitsland zien te dealen met de erfenis van zijn succesvolle voorganger, Julian Nagelsmann. 'De periode onder zijn leiding was heel succesvol. Dat heeft natuurlijk met zich meegebracht dat het verwachtingspatroon anders is geworden. Daar ben ik me ook van bewust, maar bij Ajax was de druk ook zeer hoog, net zoals de verwachtingen hoog waren toen ik als speler uitkwam voor Feyenoord. Ik ben bekend met dat soort situaties', zei Schreuder daarover.

Hoffenheim-directeur Alexander Rosen gaf te kennen dat hij Schreuder ook sinds zijn vertrek bij de Duitse club - Schreuder was eerder bij Hoffenheim actief als assistent-trainer van Nagelsmann- nadrukkelijk heeft gevolgd. 'Na zijn overstap naar Ajax hebben we altijd contact met hem gehouden. En toen wij eenmaal op het punt kwamen dat we keuzes moesten gaan maken, was Alfred van begin af aan een belangrijke kandidaat voor het hoofdtrainerschap.'

Onlangs sprak Ajax Showtime uitgebreid met Schreuder over zijn tijd als assistent-trainer van Ajax. Lees dat artikel hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA0492
waarom is dit geen bijzaak maar voetbalnieuws?
0 0