Martens schiet Oranje Vrouwen naar kwartfinales

JesseTH, 25-06-2019 om 22:55, 20224 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De Oranje Vrouwen hebben zich dinsdagavond verzekerd van de kwartfinales van het WK. De ploeg van Sarina Wiegman ontmoette Japan en had het nodige fortuin nodig voor het succes. Uiteindelijk was het Lieke Martens die zich tot matchwinner kroonde en haar ploeg naar de volgende ronde hielp.

FT | Oranje Vrouwen - Japan Vrouwen

 

Opstelling Oranje:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Wissels Oranje:

Kop, Geurts, Van Es, Dekker, Kerkdijk, Van der Most, Pelova, Kaagman, Roord, R. Jansen, E. Jansen, Beerensteyn.

Opstelling Japan:

Yamashita; Shimizu, Kumagai, Ichise, Sameshima, Nakajima, Miura, Sugita, Hasegawa, Sugasawa, Iwabuchi.

Wissels Japan:

Ikeda, Hirao, Utsugi, Minami, Miyake, Sakaguchi, Takarada, Momiki, Miyagawa, Endo, Kobayashi, Yokoyama.

Doelpunten:

1-0 Lieke Martens (17')
1-1 Yui Hasegawa (43')
2-1 Lieke Martens pen. (90')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
Ik denk dat de var er ook klaar mee was. Wat een triest niveau. Die dacht laat die penalty maar anders moet ik hier nog een half uur naar kijken.
1 -2
Spuit11
Hahaha, ook zij wilden naar huis! Snel d'r nagels doen en Grey Anatomy afkijken
1 0
ARUCAMBA
dat deze dames nog betaald krijgen, het is beter dan ik dacht, maar zijn nog lichtjaren verwijderd van het mannelijke niveau. Miedema moet ook iets bijzonders zijn, ik heb het nog niet gezien dit WK, wordt volgens mij meer gekeken omdat er niets anders is en uit sympathie. Hebben nog een lange weg te gaan.
1 -2
Pierre Heno
maar dan bedoel je hopelijk toch niet dat 'mannelijke' kleredivisie niveau want dat is net zulke bagger als de Oranje Poezen gisteren op de mat legden. Noorwegen-Australië....dàt was topniveau en bovendien een stuk beter dan wat ik wekelijks uit de Jupiler of Kleredivisie aan niveau in samenvatting krijg voorgeschoteld. PEC - Willem 2... lekker boeiend allemaal dat zaalvoetbal geklooi op kunstgras.
1 -1
fanforeffer
Door de falende chanice van der sande te laten staan geef je een signaal naar alle spelers af ! Al faal je wordt niet gewisseld ! je hebt volgende x weer basis. Dat straalt het elftal ook uit ! Ik ben het dan ook met Liam eens.
1 0
Liam
Ik schrik wel van het gebrek aan vaardigheid bij veel Nederlandse speelsters. Eigenlijk zijn alleen Groenen, Martens en Miedema echt vaardig aan de bal. Van de Donk valt ook tegen hoor wat dat betreft als je goed kijkt.
Misschien heb ik teveel Frenkie gezien vorig jaar maar het doet toch pijn aan je ogen als je ziet dat er geen enkele Nederlandse vrouw opendraait aan de bal. Op het middenveld heb je Spitse, dat is de reincarnatie van Neno Gudelj ! Moeilijk kijken bij het versturen van een simpel balletje maar het spel vertragen op een wijze die voor het laatst is waargenomen toen John Metgod bij Feyenoor d op 6 acteerde. Dit kan toch niet ?
Zet er een beetje druk op en ze breekt af.....

Wiegman lijkt de tante van Frank de Boer. Dezelfde betonstijl...
0 -2
Pierre Heno
Maar eh wèl alle eerste 4 de wedstrijden gewonnen Liam. Al weer lang geleden dat ik onze Oranjemannen dat op een WK heb zien doen. Noorwegen zat in dezelfde WK-kwalificatiepoule als Oranje maar die zijn wel lichtjaren verder wat techniek en conditie betreft. En die Wiegman straalt ook zo veel plezier uit ....jezus wat een chagrijn allemaal. Daarbij vergeleken komt zelfs Ten Hag als een excentrieke lachebek over.
0 0
Caparzo
Eerste deel wedstrijd was volledig voor NL, laatste deel voor Japan. Daartussen niet echt een bovenliggende partij. Valt gelukkig goed voor NL deze keer.
0 0
Pierre Heno
Vorige week genoten van 2e helft , verlengingen en penalties tussen Noorwegen en Australië. Wàt een pot was dat zeg. Het leek wel één samenvatting van goede momenten en die dames speelden in de 115e minuut nog steeds vol overgave èn bleven in positie spelen en op techniek, dus niks geen trappen a la Gudelj en Dijks richting Baambrugge. Ik denk dat dat de beste wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal was. Tja en wanneer je dan afgelopen avond de Oranje Leeuwinnen ziet aanmodderen...... nog wel de Europees kampioen!....wàt een bagger was me dat zeg...een bal over 10m inpassen is al te veel gevraagd/ Oranje had feitelijk maar één prima moment: de raak geschoten penalty door Martens.
Maar wanneer je deze wedstrijd al op deze manier winnend weet af te sluiten....tja..dan kun je feitelijk van alle landen winnen. Ik herinner me nog een goal van Kieft in 1988 ....tegen Ierland.....jezus wat was Oranje toen slecht zeg....maar door die goal in de laatste minuten gingen we door en wonnen we uiteindelijk de titel van Europees kampioen. Nu zie ik dat bij deze Oranje leeuwinnen niet gebeuren want je ziet dat ze totaal geen idee hebben hoe je KO wedstrijden moet spelen.. en de tactiek die de Engelsen zo succesvol toepasten tegen Japan ( hoog druk zetten en de linies dicht op elkaar houden zodat Japan niet hun geliefde spelletje tussen de linies konden spelen want daar zijn ze erg goed in) had Oranje alleen maar hoeven te kopiëren. Maar nee....het werd een aanfluiting van jewelste die uiteindelijk door een wonder nog goed afliep. Tegen Italië a.s. zaterdag zie ik dat toch ècht niet weer opnieuw gebeuren....maar ja...het zou zomaar opnieuw kunnen gebeuren. Dàt is voetbal zegt men dan. En... we weten het nog maar al te goed: de extra extra tijd die Tottenham kreeg toebedeeld....die luttele seconden bleken alles te gaan bepalen.
1 -1
Cello
Als je vrijwel de gehele tweede helft scheel getikt wordt door de Japanners, bal op paal en lat tegen krijgt....en dus in principe geen ene moer te vertellen meer hebt op het veld dan kan je echt spreken van schijtmazzel, dat je een penal mee krijgt en daarmee de wedstrijd wint.

Overigens was de penal terecht gegeven. Ben het vrijwel nooit met Pierre v. H. eens maar, zoals hij ook al zei, het was een scoringskans die zonder aanraking met de arm op de goal was gekomen. Was hetzelfde gebeurd maar dat de bal zonder aanraking naast was gegaan dan kan je niet van een echte scoringskans spreken en zou een penal niet echt terecht zijn.

Maar zonder geluk vaart niemand wel. Nieuwe kans tegen Italie om het weer beter te doen, wat ze ook moeten kunnen, gezien de prestatie's van de afgelopen jaren.
3 0
Liam
Mee eens. Belangrijk argument bij een handsbal als deze is of er anders een goal was gevallen of niet. Gebeurt dit vijf meter naast de goal dan mag je nooit een pingel geven, nu wel.
0 0
MichelAngelo66
Dat is een non argument. In het gehele strafschopgebied gelden dezelfde regels voor handsbal.
0 -1
Aeter
Scoringskans ontnemen is gewoon een penalty hoor, of het nu door hands is of niet.
2 0
MichelAngelo66
Als ik met mijn borst jou een scoringskans ontneem dan heb je gewoon pech en voetballen we gewoon door. Waar ik ook sta in het strafschop gebied.
0 -2
Aeter
Joh, wijsneus. Ik bedoel uiteraard op niet legitieme wijze.
2 0
MichelAngelo66
Wijsneus.... je snapt gewoon niet wat ik bedoel slimmerd.
0 0
3*stars*3
Ik bekijk het objectief en dit was echt sneu voor de Japanners.
Het rare was dat je die goal voelde komen en het een wonder zou zijn als Oranje, die verlenging zou halen en volmaken.
Ze werden lange tijd echt scheel getikt door de Japanners.
3 0
Radie125
Ik zit nog steeds te hopen op een gele kaart van Lieske als ze na een goal haar shirt uittrekt
2 -2
DeBaarsjes
Miedema kijkt altijd zo zuur man, neem een voorbeeld aan Groenen ofzo. Nou wacht ik wel op een interviewtje met Jackie
1 0
3*stars*3
Alleen dat vallen en zeiken heb ik nog niet gezien maar ze doet mij qua motoriek wel denken aan Luuk.
Alleen weet ze af en toe nog te verrassen met wat mooie kap en draai bewegingen.
Aparte speler.
3 0
mgtow
Ze heeft sowieso vreemde trekjes. Johan Derksen viel het ook al op dus het is waar. :p
0 0
Beer
De liefhebbers kunnen de overwinning van onze leeuwinnen nog een keer herbeleven.
0 0
Mocrodammerr
jeroen Stekelenburg "zijn jullie in staat om van italie te winnen?" gast wat is dat voor klote vraag man. alsof die politiek correcte kippen nee gaan zeggen
1 0
Pierre Heno
JC gaf ooit het antwoord al: "je ken niet van ze winnen maar wèl van ze verliezen..."
0 0
Remark
"Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen", zo luidt het gezegde van ons aller Johan. Wie een genie citeert, moet het wel goed doen.
0 0
AFCAU
Dit is het actuele topic op dit moment volgens min, dus gooi het hier in. Instagram Promes, reageert Steven op filmpje uit de oude doos van Promes. Promes Reageert in het Surinaams jou dingen komen ook uit het archief ;-) voor wat het waard is. Dollen houden de mannen van iig.
1 -2
SPLNDD
Goed verhaal
0 0
Mocrodammerr
oh shit . hare majesteit daphne koster als analist. zappen!
4 -1
DeBaarsjes
dat kapsel van Pierre dan... de tering, beter ruilen van kapsel met Daphne... krijg je Pierre Wilders
3 -1
Mocrodammerr
pierre heeft opscheertje nodig. is een halve mocro.
2 0
mgtow
En een jas met bontkraag. Je weet tog.
1 0
Radie125
een gouden rolex en heel hele grote joint
0 0
mgtow
En zo'n windaansteker waarmee hij z'n afro in de hens zet en niemand, himself incluis, die doet of dat kwaad kan.
0 0
MankeNelis
LOL heerlijk
2 0
DeBaarsjes
er zit een paard in de studio jaja jaaa
1 -1
Mocrodammerr
HAHAHAHAHAHH terin! dacht precies hetzelfde
0 -1
Spuit11
Ik ga maar eens in mijn bed verder zweten. De groeten!
1 0
PJSM
Het is gvd of je naar een (met alle respect) G team zit te kijken. Dit mag je wat mij betreft geen voetbal noemen. Maar goed met veel geluk een ronde verder.
11 -5
Gerrr
Net psv.....
4 -1
appeltje
Heb je ooit naar een echt G team gekeken?
3 -3
Mikey Stormram
Eerst was ik best kritisch over het vrouwenvoetbal. Maar ik ben vandaag wel gaan beseffen dat je op dit moment nog mannen en vrouwen voetbal echt als apart moet zien en niet gaan vergelijken. Het vrouwenvoetbal is nu nog gewoon een soort eigen wereldje waar het allemaal wat minder kritisch is maar daar lijdt het niveau ook wel onder. Voor die supporters zal het wellicht hartstikke leuk zijn om 100x Snollebollekes links rechts enzo te horen. Het mannenvoetbal kijk je wel echt meer voor de sport en het niveau. Dat is gewoon sneller, krachtiger, dynamischer etc. Vrouwenvoetbal is prima voor mensen die het spelniveau minder interesseert, maar voor mij is het gewoon niks. Ajax, Ajax, Ajax (en een klein beetje Oranje mannen) en de rest boeit me niet heel veel.
6 -2
mgtow
Het verschil in fysieke blijft altijd bestaan. Venus en Serena Williams zijn ongelofelijk goede tennisters maar ze hebben jaren terug dik verloren tegen de nummer 203 van de mannen die rustig voor de wedstrijd een peukje zat te roken. Hij nam de wedstrijd ook duidelijk niet serieus. Hij won puur op kracht want technisch kunnen de Williams zusjes veel beter tennissen.
2 0
Mocrodammerr
sick analyse man. so naar jou
0 0
mgtow
Valt reuze mee. Beetje feitjes koppelen.
0 0
MichelAngelo66
Technisch is Bal op het Dak 3 ook beter dan dit Oranje. Dus dat vergelijk klopt niet helemaal.
0 -1
NelsonAFCA
Dit voetbal is beter dan de hele Afrika Cup.
7 -1
AFCAsphere
Ik keek naar Marokko - Namibië en daar werd ik gewoon moe van haha. Van een aantal wedstrijden op het WWC ook, maar de meeste wedstrijden bij dit WK interesseren me meer dan de Afrika Cup en dat zegt een hoop over dat toernooi. Arme Ziyech, die had gewoon bij Oranje moeten spelen.
1 0
rsvh88
Zwaar onterecht gewonnen haha. Ik heb te doen met die aanvoerder van Japan.
6 -2
TontoKarnaggel
Staan ze nou in de kwartfinale? Zoja, dan zegt dit wel iets over het niveau. Nog serieus geen seconde gezien dat in de buurt komt van voetbal op acceptabel niveau en gewoon bij de beste acht van de wereld, pfffff......
3 -3
MichelAngelo66
Japan heb ik toch wel aardig zien ballen. Alleen het schort op een gegeven moment aan koelbloedigheid als het doel dichterbij komt. Wedstrijd Italië-Brazilië heb ik toevallig ook voor een deel gezien en dat was ook wel leuk.
0 0
AFCAsphere
Japan speelde vandaag, voornamelijk de tweede helft gewoon prima voetbal. Alleen door geluk gaat Oranje nu door. Ook de wedstrijden Noorwegen - Australië en Frankrijk - Brazilië waren heel leuk om te zien, vooral de eerste. Voor de rest is het niet heel hoogstaand, maar je moet het ook niet vergelijken met het voetbal bij de mannen. Ik kijk er met andere verwachtingen naar en kan er zo nu en dan van genieten.
1 0
ErikDeBosz
God wat een niveau. Geen wonder dat er niemand naar het vrouwenvoetbal kijkt, afgezien van het Nederlands elftal.
4 -3
AFCAsphere
In alle Westerse landen zijn de kijkcijfers sterk gestegen tijdens dit WK. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië. Dus dat er niemand kijkt, klopt niet. Ook in Argentinië en Chili, waarvan de laatstgenoemde voor het eerst mee deed, was er veel aandacht voor.
0 0
NelsonAFCA
Helene ik kom er aan JAAAAA
3 -1
MichelAngelo66
Die scheidsrechters zijn zo ongeveer nog slechter dan de voetbalsters. Mijn God, wat een onnozel niveau. Typisch vrouwen die scheidsrechters.... “Nee ik heb gelijk, ik ga niet kijken, nee echt niet, nee, nee, nee, nee”. En dan de keeper uit gaan leggen op de lijn dat ze daar echt moet blijven staan. Wat een idioot. En die van Hooijdonk snapt er nog geen ene kloot van. Daar is het wel een penalty en op een andere plek in het strafschopgebied niet. Gaan we dat gebied nu ook al verdelen in vakken. Is die vent gek geworden?

Japan was de veel betere ploeg. Zit voetbal in, alleen ze maken de kansen niet af. Oranje is een belachelijk team. Alleen Martens kan er wat van. Sorry voor de fans, maar het is verder niet om aan te gluren.
4 -3
BrandjeXL
Je weet dat er veel mannelijke fifa scheidsrechters achter de VAR zitten?
0 -1
MichelAngelo66
Ja, maar net als thuis luisteren vrouwen in principe niet naar een man blijkbaar. Zeker niet als ze het laatste woord mogen hebben.
1 -1
mgtow
Bij deze wedstrijd (of de eerste wedstrijd van vandaag) was het Clement Turpin als assistent van de VAR nou dan weet je wel hoe laat het is. Dat is de welbekende Fransoos die telkens heel slecht fluit in westrijden van ons.
0 0
DS
Alsof er vrouwen bestaan die naar een man luisteren...!
2 0
BrandjeXL
Naar een kleuter zoals jij in ieder geval niet.
1 -1
DS
Misschien tampons ingesmeerd met tijgerbalsem uitdelen aan die vrouwtjes volgende wedstrijd.
2 0
ajaxwestland09
Elke wedstrijd met mazzel gewonnen steeds hoe is het mogelijk wel goed hoor
3 0
mickey2602
Enige wedstrijd die redelijk tot goed was was tegen Canada. Deze wedstrijd met heel veel geluk gewonnen maar moet de volgende ronde echt anders...
Moet ik er wel bij zeggen dat ik de eerste wedstrijd niet heb gezien maar in de 91e minuut 1-0 maken is ook niet overdreven goed te noemen;-)
1 0
ajaxwestland09
Volgende ronde krijg je een sterker team moet echt beter anders exit
0 0
DeBaarsjes
lompe Oranje clowns altijd op de tribunes
2 -2
mgtow
Allemaal NPC klapvee.
1 -2
Mocrodammerr
eindelijk afgelopen. ik ga schijte
3 -1
Spuit11
Vergeet je PS4 niet.
3 0
AFCAsphere
De Leeuwinnen hebben een flinke dosis geluk, de Japanners waren de gehele tweede helft beter, maar toch gaan ze door.

Ik vind de coach trouwens veel te conservatief op tactisch vlak. Je hebt speelsters als Martens, Miedema, Van De Donk, Van Dongen, Groenen en Roord en dan speel je zulk voetbal. Geen snelheid, geen dynamiek, geen variatie. Het EK winnen is leuk, maar op deze manier zie ik ze de volgende rondes er uitgaan tegen Italië of later tegen Duitsland.
7 -1
mgtow
Wiegman wil voorkomen dat ze meiden kwetst. Nou dan krijg je dit rare gedoe.
0 0
AFCAsphere
Geen idee of dat ze reden voor haar keuzes is, maar dat het drastisch moet veranderen, dat is duidelijk.
1 0
Mikey Stormram
Voetballend zijn die Japanners wel een stuk beter zeg. Aannames en passes zijn echt veel strakker en vooral ‘foutlozer’. Dat Nederland hier gaat winnen is een klein wonder
6 0
TontoKarnaggel
Ligt het nou aan mij of klopt het dat de oranjedames niet echt een gunfactor hebben ofzo. Kan er op de een of andere manier weinig sympathie voor opbrengen.
4 -1
mgtow
Allemaal popiejopie's die denken dat ze kunnen voetballen. Nee inderdaad als ze geen Oranje waren had ik niet gekeken vandaag.
1 -2
Tinus
De Nederlandse dames hebben er toch keihard voor gestreden? Ik gun het ze zeker wel, maar had het de Japanners ook gegund, want die speelden prima.
0 0
MichelAngelo66
Ik heb totaal geen binding met Oranje. Dat vind ik al lastig bij de mannen, laat staan bij deze vrouwen. Vinden zich geloof ik nogal goed, maar feitelijk is het erg slecht. Ik hoor die Martens nu gewoon zeggen dat ze beter waren dan Japan. Koekoek. Japan was voetballend tig keer beter. Praatjes maaksters bij Oranje.
1 0
mgtow
Precies wat ik bedoel met mijn verhaal. Ze overschatten zichzelf compleet en zijn ook constant bezig met schijtlollig zijn met onder andere die kutfilmpjes van NOS op YouTube.
1 0
Gonzo
Onverdiend
2 -3
ditisdebeslissing
optelsom. ik heb 3 50/50 situaties gezien.
0 0
AFCAMM
Zuur voor Japan. Was echt geen pingel waard.
6 -2
Tinus
Jawel man, die bal was anders zo de hoek in gevlogen.
1 -2
talent020
eerlijk is eerlijk ik vond het ook geen strafschop, hand gaat niet naar de bal en de afstand tussen haar en de bal was erg kort, daarnaast ook nogeens hard ingeschoten
2 0
Tinus
Het was niet echt een onnatuurlijke houding, maar ook niet helemaal langs haar lichaam. Twijfelgeval, dat idd zeker. Hoeft hem niet te geven, maar kan wel.
0 0
MichelAngelo66
Ja dus? Ze kan haar arm er niet afhalen in een split second. Belachelijke beslissing. Ze probeert dr arm zelfs nog weg te trekken. Echt idioot.
2 -1
Spuit11
Moeten ze wel beter voetballen dan die hele tweede helft anders ligt ie er nog zo in. 2 2
1 0
talent020
blij met de 2-1 maar wat een discutabele strafschop zeg
1 0
Mocrodammerr
staan ze voor? hè jammer
2 0
jaripettersson
Moeten mensen nu op je reageren, eenzame ziel?
0 -3
Mocrodammerr
vrijheid van meningsuiting. als je het niet bevalt, paspoort inleveren
1 0
jaripettersson
Zelf een opzetje geven, wachten op een reactie (vanuit eenzaamheid en leegheid) en dan weer een opzetje! Nou, kom op lieverd, gooi er nog eentje achteraan:
1 0
Mocrodammerr
gast, zoek liefde man. je leeft in een wereld vol haat. blessings!
0 0
jaripettersson
En dan jezelf verheffen in esoterische sferen. Ik maak me zorgen.
0 0
stefanwillem
Wordt nog wel 2-2
2 0
Mbaku
Philips Sport Vrouwen op 2-1
1 0
ajaxwestland09
Overdreven juichen zeg schamen voor het vertoonde spel
1 0
Tinus
Klets niet zo stom man. Natuurlijk zijn ze zo blij, ondanks dat Japan de betere was.
0 0
ajaxwestland09
Ik ben blij zo niet :) alleen zo overdreven had niet gehoeven mijn mening
0 0
Keizer020
Schandalig, hoe is dit een pingel?
2 0
AsensioWillemsen
Die scheids gaat niet eens kijken hahah
2 0
mickey2602
Yesssssssssss kwartfinale mag niet meer misgaan nu!
0 -1
stefanwillem
Zelfs de var is van een nog bedenkelijker niveau dan bij de mannen.
0 0
mgtow
Assistent VAR is die gek van een Clement Turpin waar wij nou al een paar keer last hebben gehad. Dit was te verwachten.
0 0
ajaxwestland09
Zal ze denken aan van leer :p
0 0
NotForSale
Lieke gaf onlangs aan single te zijn als ik me niet vergis dus volgens mij is dat al lang weer klaar als het überhaupt ooit wat geweest is
0 -1
SkilledAtSoccer
Dat is natuurlijk nooit een penalty van zo dichtbij...
0 0
Spuit11
Haha!

Genaaid!

Sambal bij?
0 0
BrandjeXL
Geen pingel
1 0
ajaxwestland09
Schandalig geen strafschop goedkoop gegeven zeg
1 0
stefanwillem
Geen penalty.
0 0
jaripettersson
Pinantie!
0 0
Spuit11
Wait.... wut?
0 0
Toon meer reacties