KNVB wil publiek beter informeren bij VAR-momenten

JesseTH, 16-06-2019 om 19:25, 4735 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gijs de Jong, operationeel directeur bij de KNVB, wil dat de voetbalsupporter snel meer meegenomen kan worden in de arbitrale beslissingen tijdens wedstrijden. Tijdens het eerste seizoen waarin de VAR werd gebruikt was er nog weleens onduidelijkheid over de situatie, maar dat wil hij wegnemen.

'We zijn binnen de bond aan het kijken of we, het liefst al bij de Johan Cruijff Schaal, het publiek beter uit kunnen leggen wat er gebeurt', vertelt De Jong voor de camera van Voetbal International. 'Nu weten de mensen niet precies wat er aan de hand is. De bedoeling is dat we dat beter uitleggen, zowel binnen als buiten het stadion.'

'Ik denk dat de video’s die we nu vaak plaatsen na een speelronde goed uitleggen hoe de VAR werkt', vervolgt de directeur zijn verhaal. 'Je wil het eigenlijk gewoon live. Als je mij diep in mijn hart kijkt, wil ik wat je binnen het rugby ziet. Daar kun je live meeluisteren met de arbitrage. Dat mag niet. Daarvoor moet je bij de IFAB zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Zolang de scheids op een schermpje langs het veld moet gaan kijken om tot een beslissing te komen, blijft het een farce. Laat de VAR de eindbeslissing nemen. Onzin om te zeggen dat je daarmee de scheids ondermijnt. Who cares?
0 0
Chippy
Oh wat g o ed is die Var...
Frankrijk wint dankzij de vAr en met vele euro's van Nigeria. Duidelijk geval van Match FIXING
0 0
MrPink
Stadions met schermen gewoon op het scherm laten zien, zonder scherm gewoon over de stadionspeaker een korte uitleg zoals mgtow al zegt.
0 0
mgtow
Of American Football. Een scheidsrechter daar kan inbreken op de geluidsinstallatie van het stadion en legt daar zijn beslissing kort uit.
3 -1