Zimling stopt en gaat aan de slag als sportief directeur

JesseTH, 16-06-2019 om 17:30, 4347 views, Kolding IF |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Niki Zimling, goed voor twaalf duels in het rood-wit van Ajax, zet een punt achter zijn actieve carrière. Lang rusten doet de Deen echter niet, want zijn volgende job als sportief directeur heeft hij al binnen. Kolding IF, actief op het tweede Deense niveau, strikt de oud-middenvelder.

'Met een lange carrière als professional in Denemarken en bij andere clubs in het buitenland heb ik veel ervaring opgedaan', reageert Zimling op de website van Kolding IF. 'Dat kan ik met me meenemen naar mijn nieuwe baan. Ik heb de schoenen officieel aan de wilgen gehangen, maar ik zal nog steeds in mijn trainingskleding bij de jeugd en het eerste team verschijnen.'

Zimling kende als voetballer een rijke carrière wanneer het gaat over het aantal clubs waarbij hij speelde. Naast Ajax versleet de middenvelder nog acht clubs, waaronder NEC Nijmegen, Udinese en Club Brugge. Hij sloot zijn loopbaan af bij SönderjyskE.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Truth
Kibbeling..? Ja, lekker, met knofloksaus graag!
0 0
Maus1978
Ik was idd wel benieuwd naar Zimling...wellicht dat we ook nog een item kan komen over Atouba? Hoe zou het daar toch mee zijn ?
1 -1
KleinMiljoen
Vergeet Tainio niet
1 0
Arek Milik
Pracht voetballer. Dat deze man nog geen standbeeld heeft. Echt pure genot dat hij ooit een Ajax-shirt heeft gedragen!
1 -7
godenzonenssuper
Jammer, Zimling had toch ook nog een jaartje onder Koning Frank kunnen spelen?
2 -3
Web
Frank heeft het gedaan bij jou, Frank is goud waard geweest bij Ajax
Weinig spelers gezien die het inzicht hadden van Frank, die heeft werkelijk alles uit zijn carrière gehaald
Niet snel, nooit er uit gelopen, goed op stellen inzicht
Niet lang, nooit kopduels verliezen, timing perfect
Geniale lange bal
5 titels in de ordinaire revolutie ( want dat was het ) Johan en van Gaal gingen over lijken, mag best eens gezegd worden. Ik schaamde mij voor mijn Ajax. Frank bleef zijn ding doen

Koning Frank zonder sarcasme, een echte Ajacied
2 -1
TontoKarnaggel
Ja, een echte Ajacied en nog een leuke gozer ook bovendien, maar godallejezus, wat speelde we een verschrikkelijk voetbal de laatste paar seizoenen onder hem.
2 0
Schwalbino
Daar mag gerust eens verder over nagedacht worden. Hoe het zo kwam dat Frank in de eerste seizoenen wel leuk liet voetballen en daarna niet. Was Frank veranderd of was de selectie die laatste jaren niet in staat om met leuk voetbal resultaten neer te zetten?
0 0
Ozymandias
Dat kwam omdat De Boer per se spelers wilde die niet bij Ajax
paste. De Boer wilde Vd Hoorn terwijl Jonk en Berkamp voor Van Dijk wilde gaan. De Boer wilde Gudelj terwijl Pröpper dezelfde zomer voor ongeveer hetzelfde bedrag naar PSV ging.
0 0
Schip
Eens met jou en Web. Ik herinner me ook liever het moeras waar Frank ons uittrok, het Jol voetbal dat verdween, de eerste seizoenen, barca thuis etc. De laatste jaren waren verschrikkelijk.
0 -1
SuperJ00d
Nummer 32 voor altijd bevriezen voor deze legende. Ik snap niet dat Ajax hem niet meteen een rol binnen Ajax hebben gegeven...
2 -10
jaribombari
Ik heb mijn zoon 'Zimling' genoemd. Zo idolaat was ik van deze man. Meest onderschatte voetballer van de eredivisie ooit. Intelligentie gekoppeld aan balvaardigheid, gecombineerd met inzicht en het hart van een ware krijger. Ik heb een tattoo op mijn rug als eerbetoon. Zimling the Kingling staat er op.
1 -7