Vitesse-fans niet vervolgd voor leuzen tegen Ajax

GinoHaverkamp, 14-06-2019 om 12:50, 2396 views, De Gelderlander |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het Openbaar Ministerie gaat de acht Vitesse-supporters niet vervolgen voor het zingen van antisemitische leuzen rond de wedstrijd tegen Ajax in september 2018. Dat meldt De Gelderlander.

Er is onvoldoende bewijs om de zaak tegen de supporters voort te zetten. Op beelden van de zuidelijke tribune van het GelreDome waren acht mannen te herkennen die ervan verdacht werden antisemitische leuzen te hebben gezongen. Na uitgebreid onderzoek kon echter niet vastgesteld worden dat die acht supporters ook daadwerkelijk die liederen zongen.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël CIDI reageert teleurgesteld op het niet doorzetten van de zaak. 'Heel teleurstellend', laat een woordvoerder weten. Die organisatie deed, samen met het bestuur van Vitesse, aangifte tegen de betreffende supporters.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
T.reckveugel
Een heel stadion schuimbekkende tokkies in de havenstad wordt elk jaar weer de hand boven het hoofd gehouden. Fijn, trouw legioen, gevaarlijke gekken zijn het. Maar niet eens vernoemen, de staatsomroep is in staat om beelden te tonen als ze anti Joodse leuzen roepen en de sfeer te prijzen
0 0
Noxin
"FC Utrecht adviseert Vitesse om komend seizoen geen Ajax-supporters toe te laten in het Gelredome."
6 -5
Frenkie85
Idd Ja, alles kan geroepen worden zonder consequenties. Totdat er ineens een rode fakkel aangestoken wordt. Die zwarte rook bij Pisvee heb ik nog nooit iemand in de media over gehoord
1 0
Koningtoto
Die knakker krijgt een hele forse douw van justitie. Google maar.
0 0