SEG stapt uit Nederlandse makelaarsbond

BVeenstra, 13-06-2019 om 07:35, 3369 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De Sports Entertainment Group (SEG) uit Amsterdam heeft haar lidmaatschap van de Nederlandse makelaarsbond ProAgent opgezegd, zo meldt Voetbal International donderdagochtend. Makelaar Jeroen Hoogewerf van SEG heeft daarnaast ook zijn bestuursfunctie neergelegd.

ProAgent werd twaalf jaar geleden opgericht waarbij het doel was om de makelaars te organiseren. Daardoor konden ze hun belangen verdedigen bij voorbeeld de KNVB en de FIFA. Bovendien kon het imago van de beroepsgroep verbeterd worden. De laatste tijd was er binnen de bond veel kritiek op SEG vanwege het benaderen van spelers die al waren aangesloten bij andere makelaars.

Hoogewerf is van mening dat de vakgroep te ver is afgedreven van het oorspronkelijke doel, namelijk een vuist maken tegen overkoepelende bonden. Hij schrijft in een brief: 'FIFA is in staat gebleken ons reglementen op te leggen zonder dat onze beroepsgroep geraadpleegd wordt. Simpelweg omdat er geen representatieve afvaardiging van de beroepsgroep van agenten bestond waarmee de FIFA in gesprek kon gaan. Dit is voor SEG en vele andere agenten de reden geweest om zich te verenigen. Echter, ik constateer een toenemende behoefte onder de leden aan andere prioriteiten en doelstellingen binnen onze vereniging.'

ProAgent verliest met het vertrek van SEG haar grootste speler. Het bureau uit Amsterdam heeft het grootste marktaandeel in de Eredivisie en begeleidt bovendien een derde van het Nederlands elftal. Onder meer Daley Blind, Kasper Dolberg en Bruno Varela behoren toe tot SEG. ProAgent heeft nu nog 55 leden, zo besluit Voetbal International.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!