[Update] FIFA heft schorsing Raiola op

GinoHaverkamp, 14-06-2019 om 14:00, 3828 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zaakwaarnemer Mino Raiola mag voorlopig weer zijn vak uitoefenen. Het internationaal sporttribunaal CAS neemt pas begin juli een beslissing over de schorsing van de belangenbehartiger van onder meer Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, waardoor Raiola tot die tijd weer aan het werk kan. 

Vorige maand werd Raiola door de Italiaanse voetbalbond voor drie maanden geschorst. Niet veel later nam ook de FIFA deze schorsing over, waardoor Raiola wereldwijd niet meer bevoegd was om zich te bemoeien met transfers van zijn cliënten. De 51-jarige Raiola begreep er niets van, ging in beroep bij de CAS en deed het verzoek om de beslissing terug te draaien.

Voorlopig succesvol, zo blijkt nu, want het verzoek is tot begin juli goedgekeurd, zo meldt Voetbal International. Dan wordt namelijk de definitieve uitspraak gedaan en zal worden bepaald of de straf van Raiola wordt opgeheven. Tot die tijd mag de spelersmakelaar zijn vak in ieder geval uitoefenen en kan hij dus ook De Ligt nog bij een nieuwe club onderbrengen. 

Update - 14.00 uur (14 juni 2019) - FIFA heft schorsing Raiola op

Mino Raiola hoeft zich geen zorgen meer te maken over de schorsing die hij in mei heeft gekregen van de FIFA. Zowel de beroepscommissie in Italië als de wereldvoetbalbond hebben de schorsing van de Italiaanse Nederlander opgeheven. 'De schorsing is opgeheven. Gerechtigheid', luidt zijn reactie op Twitter.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kokakola
Tsja
0 0
3*stars*3
Lijkt wel een horrorfilm....
0 0
Gonzo
In het door Raiola aangespannen hoger beroep, heeft hij voldoende argumenten (geldsom) op tafel gelegd om de schorsing te beeindigen.
2 0
Murtagh
de rat zal ze wel omgekocht hebben
2 0
chloorbestendig
Ik hoop dat raiola op een pas geverfd bankje gaat zitten.
2 0
Gecko
Droeftoeter. Blijf nog een jaar bij Ajax
Tijdens interlands wat foutjes. Negentien jaar. Waar praat je over
2 0
Arek Milik
Dit kan weleens de redding zijn. Helaas voor De Ligt maar goed voor Ajax. Hij heeft al meerdere malen gezegd dat Barca geen optie meer is als ze hem (en Ajax) een fooitje geven. Lijkt dus nu serieus PSG of Juve te worden. 100+ miljoen moet binnen handbereik zijn nu!
1 -1
Harrie Nak
Alsof Raiola tijdens zijn schorsing zich er volledig buiten heeft gehouden?
3 0
mickey2602
Vooralsnog hoor en lees je,ook met PSG en Juventus erbij,geen bedrag dat hoger ligt dan 90 miljoen.
Schijnt ook veel om salariseisen te gaan.
1 0