'Champions League met mogelijk 48 clubs op komst'

GinoHaverkamp, 12-06-2019 om 11:35, 7496 views, The Times |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Er lijken grote veranderingen te komen in de Champions League. Er wordt namelijk gesproken over een uitbreiding van het aantal clubs dat mee kan doen aan het miljardenbal, zo bericht The Times.

Volgens de gerenommeerde krant is dat het alternatieve idee om nieuw elan aan het Europese voetbal toe te voegen. Maandenlang opperde de European Club Association om veranderingen en de belangrijkste daarvan was om meerdere competities in te voeren waaraan de beste Europese clubs per definitie meedoen. Zodoende zouden die clubs elk jaar verzekerd zijn van Europees voetbal en tevens meer geld verdienen. Dit idee is bij een stemming verworpen. Van de 98 clubs die meededen aan die stemming, waren enkel FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Juventus voor.

Een ander idee is dus om de Champions League zoals we die nu kennen uit te breiden. Naar hoeveel clubs is nog niet precies bekend. Er wordt gesproken over een uitbreiding naar 36, 40 of zelfs 48 clubs. Op die manier kunnen kampioenen uit 'kleinere' voetballanden, zoals Zwitserland, Tsjechië en sinds kort ook Nederland zich direct plaatsen voor de groepsronde van de Champions League. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Volgens mij is de Europa Leaue ook met 48 teams, dus dit valt vast prima te organiseren. Als alles toch moet 'groeien' dan lijkt me dit wel een mooi idee. Teams uit meer landen in plaats van meer teams uit dezelfde landen. Tuurlijk horen Zwitserland, Nederland en Tjeschië in de CL!
0 0
Middenweg401
Perfect idee. Roep ik al heel lang:
Maak 4 groepen van 10 teams, en laat de beste 4 door naar de laatste 16.

Uiteraard moet je dan de nationale competities wat inkrimpen, maar noem mij 1 competitie waar de onderste 6 teams iets toevoegen.
1 -5
grannig mokum1
Niet gek, is wel te doen
0 0
Aspers73
Dit is net zoiets als dat Juve en Madrid zeggen over clubjes uit NL en Belgie etc. Wat voegen ze 9 van de 10 keer in hemelsnaam toe?
0 0
Leviathan
Uitbreiding zou mooi zijn voor de CL daarintegen gaat de EL wel weer minder aantrekkelijk worden omdat er een hoop dus ineens wel CL spelen maarja...
0 0
AFCA-B93
Misschien haken Feyenoord en AZ dan eindelijk eens bij de EL aan
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Ben je daar zo zeker van?
1 0
JanBiesbos
Eindelijk wel zo eerlijk i.p.v. hatelijke voorronde als de voorbereidingen niet eens zijn beginnen.
0 0
DonAdam
De UEFA heeft 55 leden en circa de helft van de plekken gaat naar de 6 grootste competities. M.a.w. de 49 overgebleven competities zullen in voorrondes uit moeten maken welke clubs de andere helft van die plekken krijgt.

Verrassing voor jou: dat betekent voorrondes voor onze topclubs, aangezien AZ, Feyenoord, Vitesse en Utrecht geen punten pakken waardoor de Eredivisie voorlopig niet tot de top 8 van Europa zal behoren.

De opzet sinds 2018 betekent dat de topclubs uit de grote competities gewaarborgd zijn van CL voetbal, maar ook dat er bijna geen plaats is voor clubs uit de overige competities, want die mogen samen 6 plekken verdelen in de voorrondes. Afgelopen seizoen hadden Ajax en PSV 2 van die plekken gescoord, maar dat is een uitzondering, en voor onze topclubs is het daarom goed dat deze uitbreiding er komt. De topclubs zullen echter nog steeds voorrondes moeten blijven spelen. Onze jongens bij Oranje en Marokko zijn net klaar of gaan nog spelen, terwijl Ajax over minder dan 2 weken alweer aan de voorbereiding begint. Dit zal de Eredivisie als kleine competitie blijven houden.
1 -1
strafschop
6 plekken uit de voorronde, dat waren er 10.

Maar toen zaten de nummers 4 van de top 4 er ook nog bij, waarvan er altijd minimaal 3 doorgingen.

De verhoudingen van nu in de groepsfase zijn niet anders als in de periode dat de nummers 3 en nummers 4 in de voorronde zaten.

Dit seizoen zaten er 14 clubs in de groepsfase die vorig seizoen niet in de groepsfase zaten.
0 0
Joseph
Elke groep 1 club extra en eind augustus beginnen met de eerste wedstrijden. Zorg je dat die voorrondes wat aangepast worden, en dan ben je klaar.
1 0
Koekepeer
Niet eens zo'n raar idee
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dat Barca, Real en Juventus zijn toch kutclubs, per definitie mee doen!? Mooie van voetbal is dat het in golfbewegingen gaat... hegemonie creëren op die manier is zeer schadelijk en daarvoor instemmen is nog erger. Wat dat betreft krijg ik steeds meer waardering voor Bayern, even buiten hun eigen hegemonie om, is het wel een club die zijn nek uitsteekt dat het niet eerlijk is dat Ajax nu voorrondes moet spelen.
2 0
oudzuid2
beetje rare titel als de tekst rept over uitbreiding naar 36, 40 of zelfs 46
1 0
GinoHaverkamp
Vergissinkje van mijn kant. Is aangepast. Bedankt voor 't melden!
0 0
Ajax412
Opzich geen verkeerd idee, maar daarbij zou je wel écht eerlijker het geld moeten verdelen. Wij als Europa moeten een sterkere voetbaleenheid vormen, om te voorkomen dat Amerika ons dadelijk een keer inhaalt bijvoorbeeld. Verdeel de gelden nou eens écht eerlijk over de deelnemers aan de groepsfase en geef de overlevers een mooie bonus, maar zorg er niet voor dat het grote geld pas te halen valt vanaf de kwartfinale ofzo, dan blijft de money alsnog bij de grote clubs. De verschillen tussen de grote competities en kleine competities zijn al gevaarlijk voor de staat van het Europese voetbal, gebruik een grotere CL dan juist al middel om daar wat aan te veranderen. Ook dáár profiteren de grote clubs op lange termijn van. Sponsorgelden komen vanzelf als het sportief niveau, de strijd, de sensatie en onvoorspelbaarheid omhoog gaan. Grote spelers zitten bij grote clubs op de bank, wat nou als spelers als James Rodriguez al die jaren bij Ajax of Benfica had gespeeld, dan was het CL niveau overall toch veel hoger geweest?
1 -1
Cupmetgroteoren
Lekker bezig van Praag. Wat voegt dit nou allemaal toe voor de supporters? Helemaal niks.
0 0
Mikey Stormram
Ik zie het aantal teams in de Champions League het liefst blijven zoals dat nu is, anders gaat het exclusieve er vanaf. Wat ik wel graag zou zien is een eerlijkere verdeling van de plekken aan landen. Met alle respect voor die clubs hoor, maar het is echt onzin dat teams als Lille en Atalanta mee mogen doen. Dit is mogelijk omdat ze in zogenaamd grote competities spelen, echter worden de Serie A en Ligue 1 alleen door kapitaalkrachtige giganten zoals Juventus en PSG omhoog gehouden. Ajax trekt ongetwijfeld meer kijkers dan die twee clubs en dat is toch waar het de UEFA uiteindelijk om draait? Een club die vorig jaar op een haartje na de Champions League finale haalde speelt eerst twee kwalificatierondes tegen kampioenen van andere kleinere landen ten koste van clubs zoals Lille, Atalanta. De UEFA zou moeten kijken naar clubcöefficiënten in plaats van coëfficiënten van een land.
3 0
strafschop
Naar de clubcöefficiënt kijken ipv de landencöefficiënt heeft ook zijn nadelen.

In de periode 2010/11-2014/15 was de clubcöefficiënt van Ajax niet goed genoeg voor directe plaatsing in de groepsfase, ondanks dat Ajax elk seizoen overwinterde.
0 0
EersteAanname
Leuk idee, maar hoe zie je dit dan voor je? Stel even hypothetisch dat FC Groningen volgende jaren bizar goed wordt en drie keer op rij kampioen wordt. Omdat zij nog geen (of nauwelijks) UEFA punten hebben zouden ze dan alsnog niet mee mogen doen in een Europees toernooi? Of begrijp ik je verkeerd.
0 0
Ajax412
Dan zou ik de kampioenen standaard in laten stromen in de groepsfase en de andere plekken laten bezetten door clubs met een goed coëfficiënt, maar dan loop je uiteindelijk wel weer het risico dat de grote clubs allemáál in de CL terecht komen. Engelse, Duitse en Spaanse clubs gaan dan de volledige CL bezetten.
0 0
EersteAanname
Precies, dat is mijn punt. Het is een nobel idee maar het werkt niet. De ploegen uit hogere competities hebben over het algemeen hogere coëfficiënten en de clubs die nog geen coëfficiënt hebben (maw. de afgelopen 5 jaar niet Europees hebben gespeeld), hebben op deze manier simpelweg dr mogelijkheid niet meer om zich een Europees coëfficiënt te verschaffen. Dus maak je de CL alleen nog maar meer een aangelegenheid voor een select groepje clubs.
1 0
Ajax412
Kijken naar clubcoefficienten zou zéker een grote vooruitgang zijn, daar ben ik het roerend mee eens. Ook een eerlijkere verdeling van het geld. Neem een voorbeeld aan de Premier League, waar iedereen, ook de promovendi, een eerlijk deel van de tv-gelden krijgt. Dat is de reden waarom het niveau en de sensatie daar zo hoog is. Het exclusieve zal denk ik meer verschuiven naar de latere fases, ik zie het meer als een kans om clubs die nu in de voorrondes zitten eerder het deelnemers geld te laten ontvangen, wat opzich alleen maar goed kan zijn.
0 0
ajaxxcied4life
True, hiermee dwingt het clubs als PSV, die enkel bezig zijn met het inhalen van Ajax qua landstitels en bekers, ook om in Europa goed voor de dag te komen.
0 -1
Wesl
In dit titel staat geciteerd '48 clubs', in het bericht gaan ze maar tot 46. Iets klopt er niet..
5 0
Jariiii
Lijkt me een veel beter plan.
Dus zal het er wel niet van komen...

Het liefst zou ik teruggaan naar de situatie van vroeger, gewoon alle kampioenen van alle landen aan de start, maar ja, die tijden zijn helaas voorbij.
0 0
witchmaster11
dit komt er zeker door vooral nu de kans op en harde brexit gaat stijgen , de uefa de nieuwe maffia weet donders goed dat als je alleen de grote gaat kietelen de cl totaal dood is , niet voor niets is de finale tussen de twee Engelse clubs totaal waardeloos en niet om te kijken was en de kas op ten duur leeg gaat stromen .
1 0