'Raiola richt vakbond voor voetbalmakelaars op'

JesseTH, 11-06-2019 om 22:30, 5088 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Mino Raiola, spelersmakelaar van onder anderen Ajacied Matthijs de Ligt, heeft een eigen vakbond opgericht voor spelersagenten. De FIFA heeft plannen om de makelaars minder macht te geven bij transfers en dat wil Raiola voorkomen, zo weet Voetbal International.

De bond werd vorige maand opgericht in Zürich. Raiola maakte het per brief bekend bij de rest van de belanghebbende in de voetbalwereld en liet daarbij ook weten betrokken te willen worden in gesprekken over toekomstige plannen van de FIFA. Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, is immers voornemens om macht weg te halen bij agenten als Raiola.

'Hij streeft met FIFA naar een eigen bank om toe te zien op de geldstromen. De Zwitser wil bovendien opnieuw een licentieplicht invoeren (in 2015 onder Sepp Blatter nog afgeschaft), hij wil een scheiding tussen clubmakelaars en spelersmakelaars zodat dezelfde tussenpersoon bij een transfer niet van twee kanten geld krijgt, en er gaan ook geruchten over een beloningsplafonds', valt er verder te lezen.

Opvallend detail binnen het hele verhaal is het verband dat het oprichten van de bond heeft met de schorsing die Raiola opgelegd kreeg. Op 7 mei richtte de makelaar de bond op, waarna hij op 9 mei werd geschorst in Italië. Drie dagen later werd de schorsing door toedoen van de FIFA wereldwijd. Inmiddels lijkt het erop dat de stilstand van zijn werkzaamheden niet doorgaat.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Het is simpel op te lossen .

Speler betaald zaakwaarnemer en verder niemand anders .

Probleem is dan bij de speler en wil je een goed contract er zijn zat instanties die je daar bij kan helpen een ervan is bv Bierensgroep , ams advocaten etc , ow wacht die hebben geen verstand van voetbal ?!?

De problemen veroorzaken spelers en trainers zelf of de bestuursbazen en zeker in die malafide landen als Italie , Spanje , Frankrijk etc en wie trappen erin omdat ze te beroerd zijn om een gedegen bedrijf in de arm te nemen ?

Juist de spelers , want die willen zogenaamd bij de top spelen jaja .
0 0
14AJAX14
zit niet te dromen jongen...
0 0
Ajax114
Terecht, ze verdienen veel meer bescherming LOL
0 0
Stamhoofd
En alle makelaars betalen lidmaatschap..
0 0
OnkelXXX
“You will soon learn to appreciate me”

Aldus Yabba The PizzaHutt...
0 0
Hans Kraay Jr.
En terecht, het is toch ook ongekend hoe onder gewaardeerd en onderbetaald de hedendaagse zaakwaarnemer is.

Deze barmhartige samaritaan stelt zijn hele leven ter beschikking voor de belangen van anderen zonder enig eigen belang.

De zaakwaarnemer moet al jaren de eindjes aan elkaar knopen maar eindelijk is daar de Robin Hood onder de zaakwaarnemers, de redder van het volk.....El padron Raiola for President(wel zelf benoemd dan)!
2 0
kaashaas
Deze goed doener en groot mens.
Staat klaar voor zijn collega's, legt voetbal veldjes aan voor kansarme en de mindere van de maatschappij.
Staat ten alle tijden klaar zonder eigen belang voor zijn cliënten. Is een rots in de branding.
0 0
Hans Kraay Jr.
Amen Brother!
0 0
Rentokill
Ik dacht aanvankelijk dat die Infantino maar een slappe zak was. Maar deze maatregelen vallen me wel weer mee.
0 0
kaashaas
Deze slavendrijver is niet aan te pakken is te slim en kent alle mazen van de wet.
1 0
Bky
We hebben een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht.
1 0
RusselWestbrook
Hij is nu wel zo'n beetje de machtigste man in het voetbal. Petje af, wat een strateeg.
1 0
3*stars*3
ibra noemde hem een tijdje geleden, “the mastermind.
Nou walg ik (en velen) van Mino maar hoe je het wendt of keert, het is zeker een mastermind.
0 0
ajaxxcied4life
Heel slim inderdaad
1 0
GrandMasterFlex
Kan iedereen wel lopen haten, maar he got it made. Spelers weten en zien het: Mino kan je naar de top brengen, mits je zelf ook top bent.
0 -2
Kaatje
Naar de top brengen is één ding. Aan de top blijven is heel wat anders en daar kan die geldboef Ravioli echt niets aan regelen.
Jammer dat veel jonge spelers in zijn hebzucht worden meegezogen.
0 0
3*stars*3
Veel zaakwaarnemers kunnen het ook.
Die Mendes is volgens mij de rijkste en weet zelfs clubs binnen te dringen en daar touwtjes in handen te krijgen.
Deed hij eerst bij Valencia, 1 van die Portugese clubs en nu bij Wolverhampton.

Mino is sportief niet de allerbeste om te hebben omdat hij niet aan een stappenplan doet en zo het maximale uit een voetballer haalt.
Daar zijn zat voorbeelden van maar wil je snel rijk worden?
Ja, dan heb je aan hem een hele goede en mosschien wel de beste.
0 0
MPAjax
lol alsof hij dat nodig heeft, bang om ontslagen door de speler te worden wegens manipulatief gedrag?
1 0
markk
Vakbond heet Raioratten
1 0
3*stars*3
Cashmoney millionaires...
0 0
Simon1
Samen sta je sterker. Hoe erg die gast ook is, hij doet dit wel slim.
1 0
ajax1981
Vakbond of kartelvorming? Dunne lijn...
4 0
jeppas
Ondanks dat iedereen deze man uitkotst, doet hij gek genoeg ook iets goeds. Als spelers ala De Ligt, Zlatan en Pogba zich graag aansluiten bij deze man is het vast een goede zaakwaarnemer.
3 0
Cello
Ik kots hem ook uit. Niet zo zeer wbt zijn werkzaamheden voor de talenten die hem als zaakwaarnemer hebben, want dat doet ie goed.
Al moeten we wel erbij aantekenen, dat ik meen de deals rond Zlatan voor reclame hebben gezorgd, waardoor óók anderen zich bij hem aansloten. Het zijn veelal wereeldtoppers die hij bijstaat en veel van die toppers verkopen zichzelf als het ware, hij hoeft, als het ware, niet met hen bij de clubs te leuren om ze onder te brengen.
In die situatie denk ik zelfs oprecht, dat óók andere zaakwaarnemers topdeals kunnen sluiten. Kijk maar bijvoorbeeld naar Mendes, die de zaakwaarnemer is van bijv. Ronaldo. Daarnaast valt en staat alles met de gierigheid waarmee geïnteresseerde clubs aankloppen bij hem voor een speler. Dan kan bijna iedereen wel een heel goede deal sluiten door maar hoog genoeg in de boom te klimmen wbt wensen van speler en natuurlijk zichzelf. Ik zou het pas echt een top-zaakwaarnemer vinden als ie een 'boerenlul' van BalopDak 1 kan onderbrengen bij een grote club met een giga salaris. Maar dat hoor je vrijwel nooit, eigenlijk nooit.

Hoeveel geweldige talenten heeft ie bijvoorbeeld aangebracht bij Ajax, Feyenoord of PSV??. Hoeveel spelers heeft ie überhaupt naar één van de top-3 clubs in NL???. Ik kan er zo even niet opkomen. Misschien zijn ze er ook wel niet. In Nederland kan hij er ook te weinig geld aan verdienen. In buitenland valt voor zijn portemonnaie veel beter te scoren.

Al met al vind ik hem een parasiet, die vreselijk misbruik maakt van al die clubs met mooie spelers, clubs die investeren in de ontwikkeling van zo'n speler (waar Mino dus helemaal niets aan gedaan heeft) waardoor de speler beter is geworden en door velen gewild. Maar wel ettelijke miljoenen 'verdienen' door een speler te begeleiden naar zijn volgende club. Veelal bedragen die totaal niet in verhouding staan met de geleverde diensten en al helemaal niet met de ontwikkeling van de kwaliteit van een speler, waaraan hij part noch deel had.
Dat ie er wat aan verdient, okay natuurlijk, maar miljoenen????. Kom op hoor!.
1 0
gi0vanni
Voel je je wel lekker? Hij verpest het Nederlands voetbal. Hij brengt geen talenten. Maar haalt ze (te vroeg) weg. Wat vaak het einde van een mooie carrière is. En je mag hem met Ibrahimovic ook bedanken. Nadat Ajax speciaal van de Vaart als euroknaller liet vertrekken gingen Ibrahimovic voor een relatief laag bedrag weg maar dan wel een uur voor het sluiten van de transfermarkt. Ajax kon niets meer terug kopen, alvast bedankt.
0 0
GrandMasterFlex
Wat denk je dat er met zaakwaarnemers van de FC bal op het dak voetballers in de wereld terecht komt? Juist... hoor je nooit iemand over. Goede spelers, hebben goede zaakwaarnemers..
0 0
L1tman3n
Hond
4 -1
Gecko
Griezel
Verbannen. Uit het voetbal wereldje
4 -1