'Mening binnen ECA verdeeld over CL-plannen Agnelli'

JesseTH, 11-06-2019 om 19:30, 3254 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De meningen binnen de European Club Association (ECA) zijn verdeeld over de plannen van Andrea Agnelli om de Champions League te hervormen. De voorzitter van Juventus en de ECA wil werken met drie divisies en promotie/degradatie in het miljardenbal, maar dat plan kwam volgens Voetbal International 'als een boemerang terug'.

Het zou immers een gevaar vormen voor de manier waarop de nationale competities worden benaderd. De prestaties van ploegen in hun eigen competitie zouden immers minder van belang worden voor het behalen van Europees voetbal. Onder andere clubs uit de Premier League en de Bundesliga hebben vanaf het begin al kritiek op de plannen van Agnelli.

De vergaderingen vonden vorige week plaats in Malta. De voorzitter van de ECA sprak daar namens 232 clubs, maar het merendeel heeft andere belangen dan bijvoorbeeld het Juventus van Agnelli zelf. 'Voorafgaand aan de bijeenkomst uitten onder meer Lazio, Schalke 04, Saint-Étienne, AS Monaco en FC Basel dan ook felle kritiek op de Agnelli-ideeën', valt er dan ook te lezen.

Agnelli gaf zelf aan wat volgens hem de algemene belangen zijn van zijn ideeën. 'Daarbij haalde hij Ajax aan, dat schitterde als halvefinalist, maar toch weer de voorrondes moet spelen. In het door hem beoogde systeem zou Ajax verzekerd zijn van deelname.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Voor zo'n juve wat ieder jaar met 25 punten voorsprong kampioen word kan die hele nationale competitie aan hun reet roesten.. voor iemand als ons die ieder jaar meedoet voor het kampioenschap in principe ook niet.. alhoewel.. de spelers zullen minder waarde hechten aan het kampioenschap.. je krijgt die schaal en that's it..
Die hele nationale competities slaan helemaal nergens meer op als dit het systeem word.. dan kun je beter gewoon een grote europese competitie met meerdere divisies maken en er een beker naast doen.

Ik zou eerder gewoon al die CL plaatsen en voorronde plaatsen bij elkaar gooien en de ploegen met de hoogste coefficienten over de laatste 5 jaar erin en die daaronder moeten het uitvechten in de voorrondes.
Zo bepaald je land ranking hoeveel plaatsen je per land hebt en bepaald je prestatie in het afgelopen seizoen in je nationale competitie of je je überhaupt plaatst (in NL momenteel 1e of 2e) en bepaald je clubranking of je direct geplaatst bent voor de groepsfase of niet en zo niet, in welke voorronde je begint..
0 0
Willem410
Ik ben voor op een aantal voorwaarde die mij nu niet duidelijk zijn.
Blijven de knock out wedstrijden bestaan? dat is de hele charme van het Europees voetbal en daardoor kan zelfs een club als Ajax anno 2019 nog steeds heel ver komen in een Europees toernooi.
Als het puur een competitie word dan dien je als Ajax nog alleen als opvulling, zo`n competitie ga je nooit winnen.
Blijft er een maximaal aantal deelnemers per land? als je nu de top 32 van de uefa ranking pakt dan heb je waarschijnlijk al 6 Engelse, 6 Spaanse clubs.
2 0
JariJari
Speel je niet liever zo'n competitie dan de fucking eredivisie?

Anyway, knock out rondes blijven bestaan.
0 0
AjaxDaniel
Tja om eerlijk te zeggen, wat misschien een beetje hypocriet is, ben ik voor als het voor Ajax beter is. Als het slechter uitpakt voor Ajax dan hoe het momenteel is, dan ben ik tegen. Maar het is inderdaad schandalig dat een halve finalist nu weer twee voorrondes moet spelen.
4 0
JariJari
Het voorstel van Agnelli is de redding voor een club als Ajax. Wij zijn gehandicapt doordat we in de NL competitie uit moeten komen en dit is de enige uitweg (behalve Bundesliga joienen ofzo).
0 0
Caparzo
Agnelli heeft gelijk, een EC1, EC2 en EC3 is veel beter. Dan gaan 96 (3x32) ploegen Europa in, speelt iedereen op gelijkwaardig niveau, heeft iedereen uitzicht op promotie/groei. Slechts deels dienen de landencoëfficiënten mee te wegen, zodat de 96 sterkste ploegen van Europa ook in deze 3 competities spelen. In de promotie/degradatie van de EC3 kan in principe élke Europese club instromen. Voor Ajax is het een voordeel, we zitten redelijk save in de EC1 op basis van onze ranking, weten elk seizoen vooraf waar we aan toe zijn (wat we financieel kunnen en spelers bieden kunnen), én we zijn niet meer afhankelijk van de andere ED ploegen.
1 0
strafschop
Op zijn vroegst 2024, dan tellen seizoenen t/m de halve finale CL niet meer mee op een 5 jaren ranking.
0 0
JariJari
We hebben een 10Y ranking voor het verdelen van de gelden tegenwoordig met bonuspunten voor historische Europese bekers. Ik verwacht dat ze die ranking zullen gebruiken.
0 0
Caparzo
Dat klopt, maar ik heb er vertrouwen in dat we ons in de top 20 kunnen handhaven onder het huidige beleid. Zou je een keer 3e worden in de CL-Poule, kan je in de EL ook een hoop punten verzamelen. Heb goede hoop dat Ajax van de 5 seizoenen zeker 4x Europees overwinteren zal.

Als land 11e blijven en kampioen worden is van belang, zodat Ajax zeker is van CL. Dat zal lastig worden, tot het "rampjaar" van NL wegvalt. Ik las dat FCU nu echt alles op alles wil zetten op de EL Poulefase, laten we hopen dat allen die instelling hebben.

Overigens over de "EC3" is meen ik al besloten, na volgend seizoen dacht ik.
1 0
strafschop
Je zet wel hoog in.

Na de EL finale stond Ajax 26e, dat was met 4x overwinteren.

Een EC3 van de UEFA kan vanaf 2021/22, maar dat is voor afvallers uit de voorronden.
0 0
mgtow
Faliekant voor. Het kan niet zo zijn dat je als club gestraft wordt omdat je competitiegenoten wanbeleid voeren en er met de pet naar gooien. Liefst nog Europese competitie omdat de eredivisie echt de molensteen om onze nek is. Het belemmert ons om de topclub te zijn die we zouden moeten kunnen worden.
1 0
Vak M
Absoluut eens. Ik zou heel blij zijn met Europese competitie waar Ajax aan meedoet
0 0