Babel: 'Half jaar geleden konden we er niets van'

GinoHaverkamp, 10-06-2019 om 07:40, 3121 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Net als ieder ander baalt ook oud-Ajacied Ryan Babel van de zure 1-0 nederlaag van Oranje tegen Portugal. Desondanks zijn er zeker aanknopingspunten te vinden volgens de vleugelaanvaller, zo blijkt uit een kort vraaggesprek met Voetbal International.

Los van het resultaat was het voor Babel persoonlijk een ongelukkige wedstrijd. In de rust werd hij namelijk vervangen door Quincy Promes. 'Je komt niet helemaal lekker in je spel deze wedstrijd. We creëerden niet echt kansen.' Dat komt volgens de clubloze aanvaller niet door de vaak aangehaalde vermoeidheid. 'Dat mag geen excuus zijn. Het is voor iedereen een lang seizoen geweest.'

Er heerst echter ook trots bij Babel. 'Als je het een beetje relativeert: een half jaar geleden konden we er niets van, nu stonden we in de finale. Het is natuurlijk zuur dat je verliest, maar dit nemen we mee als ervaring. Als we ons plaatsen voor het EK is dit bruikbaar.' Babel gaat echter wel met een rotgevoel de vakantie in, zo zegt hij zelf. 'Maar uiteindelijk overheerst wel dat trotse gevoel.'

Nieuwe club

Zoals hierboven geschreven, is Babel nog clubloos nadat zijn contract bij Besiktas afliep. Naar eigen zeggen is hij in gesprek met Galatasaray, terwijl ook een terugkeer in Nederland niet uitgesloten is. De international verwacht snel duidelijkheid over zijn toekomst. 'Ik gok dat er in de komende week of over twee weken wat naar buiten komt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Babel kan er nog steeds niet zoveel van, afgaande opa e laatste twee wedstrijden.
0 0
Aad82
Wat een baggerspeler dit.
0 -1
Cupmetgroteoren
Ja het is inderdaad een behoorlijk knappe prestatie want ze kunnen er nog steeds geen snars van. Het is één van de slechtste en meest kleurloze generaties ooit. Wat er rondloopt is om te huilen. Het is dat de landenteams tegenwoordig weinig voorstellen, anders kunnen ze het volgende EK ook vergeten.
0 0
JanBiesbos
Te weinig herstel rust gehad simpel zat. Speel lekker 4-4-2 of 5-3-2 / 3-5-2 veel middenvelders opstellen blind jong Wijnaldum beek propper
3 cv ligt dijk vrij
2 aanvallers Depay promes
0 0
cantharel
Net of jullie er nu wel iets van kunnen.Waardeloze voorhoede met een Babel, Depay en Bergwijn waarvan ik toch mag hopen dat Ajax hem niet haalt. Dikke prop die eerst eens 10 kilo moet afvallen. Zie nog liever Kluivertje met zijn techniek en snelheid.
0 0
Petterson1964
Waarom wordt deze meneer nog opgeroepen?
0 0
ram
Omdat ie het goed de laatste tijd heeft gedaan in Oranje. Daarom. Gejank van iedereen zeg..
1 -1
kaashaas
Je hebt niets, en onze oud bondscoach Danny Blind vond
Ziyech ook niet de moeite waard om te overtuigen.. dus word het erg pover met onze creativiteit.
Het was al een hele tijd alle ballen op Robben..
0 0
Sterretje73
Omdat we simpelweg amper wat hebben rondlopen in aanvallend opzicht. Depay ? Absoluut een leuke voetballer maar ook absoluut niet iemand die de kar kan trekken en al helemaal geen wereldtopper. Babel idem. En de rest is nog groeiende maar of ze ooit zover komen is maar de vraag. Als team bereiken ze overigens wel heel veel en dat mag ook gezegd worden maar zo rooskleurig als de toekomst er qua verdedigers en middenvelders uitziet zo droef is het met onze aanvallers gestemd. Andere tijden....
0 0
Joseph
Er is 1 reden, Frenkie de Jong. Zonder hem zou het alleen een sterke verdediging zijn.

Ik hoop ontzettend dat jongens als Unuvar, Brobbey en Hansen en misschien wat andere jongens zich goed ontwikkelen, voorin lijkt het nergens op.

Tegen die tijd moet je hopen op een Bosz of ten Hag, van de huidige trainer hoeven we weinig te verwachten als het gaat om goed en aantrekkelijk voetbal.
0 0
AFCA-B93
Jij nog steeds niet, Ryan.

Hoe vaak hij iets wel niet met een slimmigheidje wilt doen en dat het dan weer balverlies is. Blijf alsjeblieft ver bij Ajax vandaan
2 -1
Kokakola
In de spits bij Oranje is die een aantal keer heel aardig geweest.
0 0
PeterVKV
In de spits als aanspeelpunt is ook de enige optie. Aan de buitenkant komt hij tekort want hij heeft geen actie. Terwijl Depay als spits dus juist veel balverlies heeft. jammer dat koeman dat niet ziet.
1 0
Ardoe
Is toch gewoon een hele goede prestatie wat ze hebben geleverd? Snap dat gezeur niet, finales kunnen verloren worden. Ze hebben hun best gedaan, maar de krachten waren er niet meer. Blind bv had meer dan 65 duels gespeeld dit seizoen!
0 0
BrandjeXL
Gewoon?
0 -1
Ardoe
Spraak
0 0
Stibba020
Ze kunnen er nu ook geen kut van. Ze zijn weer terug bij af.
0 -1
Tinus
Maar om echt een topteam te krijgen zal er echt snel nog wat meer kwaliteit moeten doorbreken. Onder andere op de positie van Babel. Hij speelt aardige wedstrijden maar over het algemeen mist hij het overzicht en draait vaak de verkeerde kant op bij zijn acties.
0 0
Multi
Tja, toch overheerst bij mij wel het gevoel dat het meer het individu is dat aan het doorbreken is dan dat daadwerkelijk het team stappen maakt of de coach nu in één keer zo geweldig is. En dan refereer ik naar; van Dijk, de Ligt, de Jong en Bergwijn.

Desondanks had niemand dit een half jaar geleden voorspeld en waren we toen allang afgeschreven om ook maar de finale te halen.
1 0
ram
Is ook gewoon zo. Half jaar geleden konden ze er geen kut van. Nu wel. Zo snel kan het blijkbaar gaan.
0 0
BrandjeXL
gewoon?
0 -1
ram
Dat is gewoon een woord hoor... Niks mis mee.
0 0