Engeland pakt na strafschoppen brons in Nations League

JesseTH, 09-06-2019 om 18:10, 1492 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Engeland is als derde geëindigd tijdens de eerste editie van de Nations League. Nadat de ploeg donderdag van Nederland verloor, wachtte zondagmiddag de troostfinale tegen Zwitserland en die werd uiteindelijk gewonnen.

De Engelsen traden tegen de Zwitsers aan met maar liefst zeven andere basisspelers dan tegen Nederland. De opponent wijzigde met twee spelers een heel stuk minder aan hun formatie. De ploeg van Gareth Southgate had het betere van het spel, maar beide ploegen wisten tijdens de officiële speeltijd niet te scoren. Toen de brilstand ook na de verlenging nog op het bord stond, moest het beslist worden vanaf de strafschopstip.

Ook qua het namen van penalty's deden beide landen zondag maar amper voor elkaar onder. Nadat zowel Zwitserland als Engeland vijf keer raak had geschoten en Eric Dier zijn team op voorsprong had gezet, was het aan Josip Drmic om er 6-6 van te maken. Hij miste echter door toedoen van Jordan Pickford en zo ging Engeland er met brons vandoor.


Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Ik heb het niet gezien, maar ik kan me niet voorstellen dat die keeper van engeland na het pakken van die laatste penalty juichend over het veld rende.
0 0
SnifferClarke
Gelukkig niet. De plaatsvervangende schaamte was ondraaglijk geweest.
0 0