Kluivert hoopt in beeld te komen bij Oranje

GinoHaverkamp, 03-06-2019 om 07:40, 4892 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert hoopt komend seizoen een uitnodiging voor het Nederlands Elftal te krijgen. Dat zal echter niet zomaar gebeuren, beseft de vleugelspeler die in de zomer van 2018 Ajax verruilde voor AS Roma.

In zijn eerste jaar in Rome kwam de zoon van oud-aanvaller Patrick Kluivert tot 35 wedstrijden in alle competities. Zeventien keer viel hij in en veertien keer werd hij vroegtijdig gewisseld. Wel was Kluivert goed voor twee goals en acht assists. De oud-Ajacied weet dan ook wat nodig is om weer in beeld te komen bij Oranje. 'Ik wil heel veel spelen en vooral ook meer scoren', laat hij weten aan De Telegraaf. 'Als dat gebeurt, heb ik er vertrouwen in dat ik mezelf weer mag laten zien bij het Nederlands elftal.'

Onbekend is het Nederlands Elftal niet voor Kluivert. Vorig jaar speelde de twintigjarige aanvaller namelijk al twee interlands, maar daar is het voorlopig bij gebleven. De jongeling speelt zijn interlands vooral voor Jong Oranje. Ondanks dat dat een stapje lager is, doet hij ook bij Nederland O21 zijn best. 'Ik probeer mezelf altijd te laten zien om weer bij het grote oranje te horen, want dat is mijn droom natuurlijk. Om daarmee het EK te halen. Ajax 1 halen was een jongensdroom en dat heb ik gelukkig bereikt. Schitteren in het Nederlands elftal, dat is echt mijn doel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
het feit dat Koeman liever voor Babel of Promes gaat zeht al genoeg over Koeman zijn visie mbt Kluivert. Het domste wat hij nu kan doen is op zoek gaan naar meer speeltijd bij een andere club. Hij moet het bij Roma laten zien anders kun je Kluivertje wel afschrijven.
0 0
kaashaas
Heb je een pen?
0 0
Caparzo
Een wedstrijd is 90 minuten ongewisseld de pot uitspelen, als onbetwiste basiskracht. Dan kom je dus op 4 wedstijden, en dan ook nog 'mindere' tegenstanders. De overige 31 zijn wedstrijddelen/deeltjes. Dat is héél wat anders als "34 wedstrijden", een paar minuten aan het einde invallen telt ook als "wedstrijd"... Lange weg te gaan Justin..
0 0
OuweDibbes
Kluivert leert het nooit met zijn grote mond. Slecht seizoen gehad, de club Roma staat in brand.
Volgend seizoen wordt het een to do or die seizoen. Maar Kluivert is weer met zichzelf bezig, en denkt dat iedereen op hem zit te wachten. Blij dat deze egoïst weg is bij Ajax.
0 0
MPAjax
op de tribune is er altijd plaats voor je zo zijn ze dan weer wel
0 0
Hollister
Malen en Stengs komen 10 x eerder aan de beurt om door te stromen richting Oranje... mannetje heeft het nog steeds te hoog in de bol... ff voor de duidelijkheid... op basis waarvan denkt hij dit? Vanwege die 2 doelpunten en 4 assists dit jaar.. hij mag blij zijn dat hij mag op komen draven bij Jong Oranje... zodra iedereen weer beschikbaar is wordt het nog lastig genoeg voor hem
0 0
talent020
ik ben allang niet meer teleurgesteld in zijn vertrek, ik krijg echter wel steeds een glimlach op mijn gezicht bij de gedachten dat wij zonder hem zo,n goed jaar hebben gedraaid en Roma het zo moeizaam had, dat hij laatst aangaf vooral qua persoonlijkheid te zijn gegroeid, geeft wel aan dat hij voetballend niet veel is opgeschoten
1 0
amthree
4 ajacieden geselecteerd en 0 van roma. Waar kon je dan het besten blijven he kluivertje??
0 0
Ajax27
Ben altijd heel kritisch op de keuze van Kluivert geweest... maar ik kopieer hier gewoon even een reactie van mezelf uit een ander topic van een tijdje terug wat over Kluivert ging. De discussie ging erover dat ie zich bij Ajax dit jaar veel beter had kunnen ontwikkelen. Ben benieuwd wat jullie mening erop is:

"...Wat iemand potentieel had kunnen spelen boeit me niet zoveel. Van potentieel 50 wedstrijden speelt iedere speler liever 20 wedstrijden volledig, dan 40 wedstrijden als invaller 10-30 minuutjes je ding doen.

Ik weet niet of ie overtuigd heeft. Ik volg de italiaanse competitie niet, dus op wat highlights en statistieken na zie ik niets van Kluivert. Maar het feit dat ie niet alleen in het begin een paar wedstrijden en daarna de bank, maar 37 wedstrijden heeft gespeeld, zegt voor mij genoeg. Dan ben je niet complete wedstrijden onzichtbaar, want daar is Roma te groot voor en heeft het teveel goeie spelers rondlopen.

Kluivert had meer minuten gemaakt bij Ajax zeg je, maar is dat ook zo? Tadic werd gehaald voor Ziyech, maar die ging niet. Dus Ten Hag vond een manier waarbij zij beiden speelden. Met Kluivert erbij had dit de 1e seizoenshelft betekent dat vd Beek, Neres en Kluivert om 1 plek hadden mogen strijden.

Later in het seizoen nadat Tadic spits werd, kwam er een 2e plek vrij. Omdat Schone een stuk stabieler is/was dan een aantal andere jonge jongens, werd ie niet gewisseld en had er dus een hoop onrust kunnen zijn.

Ik denk persoonlijk dat Kluivert het kind van de rekening was geworden. Die zou dit jaar nog minder hebben gespeeld dan dat ie bij AS Roma nu heeft gespeeld.

Volgend seizoen, dan zal ie echt flinke stappen moeten nemen, zodat ie niet minder speeltijd krijgt. Maar als je kijkt hoeveel 19-jarige er bij een subtopper in een top-5 competitie 35 wedstrijden spelen dan zijn dit er ieder jaar maar een handjevol."
3 0
KingVince
Helemaal mee eens, goed verhaal!
0 0
MrPink
Hoop het niet.
1 0
4-3-3
Dan had hij bij Ajax moeten blijven voor zijn ontwikkeling, nu is hij voorbijgestreefd door jongens die veel minuten hebben gemaakt afgelopen seizoen. Als reservespeler bij Roma zie ik hem niet opgeroepen worden.
Waarschijnlijk hebben tig mensen hem hiervoor gewaarschuwd toen hij wegging, maar hij had kennelijk andere prioriteiten. Nu is het op de blaren zitten op de bank, met een zak geld om de pijn te verzachten van een weggegooide carriere.
Enjoy, laters!
En doe de groeten aan Mino.
3 0
Sjakio
eerst maar eens heel veel spelen... NOT
0 0
PJSM
Wrong bet
0 0
atalantanio
Stengs en Malen waren de uitblinkers bij U21 terwijl Kluivert ook meedeed. Die eerste twee zijn geeneens serieus in beeld bij Oranje terwijl Kluivert alweer praatjes heeft. Ga gewoon een seizoen lang presteren in plaats van de glamour-boy uit te hangen.
4 0
Stoffer
Denk dat Malen op zich wel een grote kans heeft te worden opgeroepen als hij volgend seizoen veel speelt bij PSV, eerder dan Kluivert inderdaad.
1 0
Jariiii
Ik blijf afgeknapt op deze jongen.
Jammer hoor, fijne speler, maar heeft voor mij alle credits verspeeld.
3 0
robinozzi
Moest je in Amsterdam blijven lul
2 0
Kaito
Gaat hem niet lukken, hij is gewoon niet goed genoeg. Ik verwacht meer van Bergwijn en Malen.
4 0
tonny
blijf lekker waar je bent is beter voor ons
0 0
Rhythim
Hoe dan....?
0 0
Sluk
Het zoontje van Kluivert kan zoveel willen...
1 0
aka
Idd
0 0
Joseph
Zou hij weten dat het Nederlands elftal lang niet zo goed betaald als Ajax..?
0 0
Mikee
Dat hopen er wel meer die in het stadion zitten. Zou gewoon zo gek mogelijk verkleed gaan, dan willen ze je nog wel eens in beeld brengen.
3 0
PeterVKV
We gaan het zien. In Jong Oranje was niet hij, maar waren Malen en Stengs de uitblinkers. In de jeugd was Noah Lang altijd een groter talent dan Kluivert. Buiten die 4 heb je ook nog Depay, Bergwijn en verder Groeneveld, Dilrosun, Kpagbo en vd Velde als grote talenten. Jammer dat maar 1 van die 10 jongens bij Ajax speelt. Daar moet wat aan gebeuren. Malen was een grote teleurstelling bij de Aegon Future cup en leek me ook geen drama toen hij vertrok. Nu lijkt hij misschien wel het grootste talent van de 10......
0 0
Schip
Sorry, maar Malen was echt een groot talent in de jeugd en voor zover dat kan een zekerheidje als Ajax 1 spits op termijn. Kluivert absoluut niet, al moet ik zeggen dat ik echt gecharmeerd van bepaalde acties van hem was. Je zag hem alleen weinig. Die drive die een vdBeek heeft, heeft hij niet. Het zijn momenten, terwijl hij niet goed genoeg is om het van momenten te hebben.
0 0
L1tman3n
Aaaaand it's gone...
0 0
DannTheDon020
Als ie nog bij Ajax voetbalde, dan had ie er al bij gezeten na dit jaar.
0 0