De Boer heeft koppositie binnen handbereik na nieuwe zege

GinoHaverkamp, 02-06-2019 om 12:05, 7587 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De sterke reeks van Frank de Boer bij Atlanta United stopte vorig week met een 2-0 nederlaag tegen Real Salt Lake, maar zijn twee volgende duels heeft de oud-trainer van Ajax wel weer winnend afgesloten. Zo ook zaterdagnacht, toen Atlanta United met 2-0 te sterk was voor Chicago Fire. 

Na de 3-0 zege op Minnesota United van donderdag, wist de equipe van De Boer zaterdagnacht weer te winnen. Sterspeler Josef Martines maakte in zijn eentje gehakt van Chicago Fire. Zijn twee treffers bleken genoeg om de club uit de miljoenenstad het zwijgen op te leggen. 

Door de overwinning van De Boers club staat de ploeg tweede in de Eastern Conference van de Major League Soccer met 26 punten. Lijstaanvoerder DC United heeft er één meer, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan de regerend landskampioen van de Verenigde Staten. De club uit Washington D.C. heeft namelijk zeventien duels in de benen, terwijl Atlanta United er vijftien gespeeld heeft. Theoretisch gezien pakt de ploeg van de oud-Ajacied de koppositie als het al haar 'inhaalwedstrijden' wint.

De start van De Boer in de Verenigde Staten was ronduit teleurstellend te noemen. In de eerste maanden van zijn dienstverband was Atlanta United als landskampioen vooral te vinden in de onderste regionen van de ranglijst, maar na een sterk april en mei werd de weg naar boven weer gevonden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Doet ie goed hoor onze Frenk the Farmer.
1 0
Schwalbino
Fans die de club al lang volgen zoals ik vinden het helemaal niet zo'n ramp dat het voetbal onder Frank niet echt top was. We waren al jaren niet met goed voetbal verwend maar we gingen onder Frank wel weer prijzen winnen en CL spelen. Er zat een filosofie achter de jaren van Frank. Spelers die nu nog bij Ajax spelen hebben onder hem een kans gekregen. Andere spelers die de club verlieten zijn elders doorgegroeid.

Hij is een van de belangrijkste trainers in de geschiedenis van de club. Met hem hebben we een voortvarende herstart gemaakt.
8 -1
PetrusKeizer
fijn. wereldgozer, Frank.
5 0
Harrie Nak
Zoveel verliespunten en toch eerste staan. Over Mickey Mouse competitie gesproken.
1 -4
FrankBeton
Ik dacht altijd een Mickey Mouse competitie 1 of 2 koplopers hadden die een kilometer voor stonden op de rest.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Als hij het goed doet dan is dat alleen maar goed voor Ajax en NL trainersgilde
3 -2
Michels
Lekker bezig, Frankie!!
5 0
Freddy Al
Mooi voor Frank, ik gun het hem van harte.
5 -1
AFCAjaxMidNineties
Leuk voor Frankie! Gun het hem van harte. Internazionale en Christal Palace waren gewoon 2 klote ploegen voor hem. Totaal verkeerde carrièrekeuze gemaakt. Hoop dat hij hierna bij een, laten we zeggen Arsenal, Schalke 04, Sevilla de kans krijgt.
4 -1
Simon1
Schalke en Sevilla eens, maar Arsenal is nou ook niet de goede ploeg van weleer. In iedere linie heeft het gebrekkige spelers en er komen geen betere. Resultaten blijven hierdoor achter en de CL is gewoon een te hoog podium voor ze. Het lijkt mij dus niet dat er zo'n goede keuze zal zijn voor De Boer.
3 0
Ajax#1900
De kans is nihil dat een club als Arsenal fdb wil hoor.
3 0
Ajax412
De verwachtingen zijn bij Arsenal ook te hoog in verhouding met het werkelijke niveau dat ze halen. Voor Arsenal zou Ziyech een goede aankoop zijn, met werklust en voetballend vermogen. Hakim is sowieso beter dan Özil, die neemt zijn carrière helemaal niet meer serieus heb ik het gevoel.
2 0
FrankBeton
Zal wel kuch .. oogstrelend kuch ... voetbal zijn, dat Atlanta speelt
2 -10
Ferd
Vrienden van mij hebben daar een seizoenskaart en zijn lovend over het voetbal ...... van vorig seizoen. Dit seizoen vinden ze het doodsaai.
2 0
FrankBeton
Fans van Frank de Boer kunnen altijd wel excuses vinden om te verklaren waarom Frank's teams dra-ma-tisch voetbal spelen.
0 -3
strafschop
Dit seizoen spelen ze ook zonder Miguel Almirón, vorig seizoen goed voor 13 goals en 13 assists. Die is verkocht voor 24 miljoen aan Newcastle.

En Ezequiel Barco die al 6 wedstrijden gemist heeft vanwege het WK onder 20.

Vorig seizoen had Atlanta na 15 wedstrijden 30 punten en een doelsaldo van plus 10.

Dat zijn er nu 26 en een doelsaldo van plus 8 ondanks de dramatische start van 2 uit 4 en een doelsaldo van -4.
1 -1
Ferd
Statistieken zeggen niets over de kwaliteit van het spel, alleen maar over de effectiviteit.
0 0
FrankBeton
Ja, en??
0 -1
strafschop
Ja, en?>

Haal van het trio Ziyech, Tadic en Frenkie er twee weg en je krijgt net zo'n leuk seizoen als 2017/18.
1 0
Freddy Al
Kijk je wel eens?
Ik vind het geen best niveau ,het lijkt me een drama om daar volgens de standaard te willen spelen die je in Europa gewend bent.
0 0
FrankBeton
Laat Frank zijn ploegen spelen volgens de standaard in Europa dan? En wat is die standaard precies?
0 0
mgtow
Josef Martinez is beter dan Dolberg.
3 0
FrankBeton
Op dit moment is zelfs Michiel Kramer beter dan Dolberg.
1 -8
JariKanu
Dan heeft DC United dus twee wedstrijden meer gespeeld ipv minder.
2 0
GinoHaverkamp
Helemaal juist! Is aangepast.
0 0