Pochettino: 'Moeilijk om op dat moment iets te zeggen'

JesseTH, 31-05-2019 om 16:30, 3190 views, BBC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mauricio Pochettino had moeite met het vinden van de juiste woorden tegenover Erik ten Hag na Ajax - Tottenham Hotspur. De Argentijn beseft dat de opponent kort daarvoor een flinke klap te verwerken kreeg en dus zat een uitgebreid gesprek er niet in.

'Het is moeilijk om op dat moment iets te zeggen', vertelt Pochettino in gesprek met de BBC. 'Ze vierden de eerste en tweede goal alsof het gedaan was. Alsof ze in de finale stonden. Het is moeilijk om te bepalen wat je gaat zeggen wanneer iemand iets heeft en het verdwijnt binnen een seconde.'

Toch moesten er van de kant van de Argentijn woorden komen op het moment dat beide oefenmeester elkaar troffen na afloop. 'Het is niet gemakkelijk om "goed gedaan", "gefeliciteerd" of "het spijt me" te zeggen, want het spijt me niet. We willen winnen. Het is alleen: succes en het beste voor de toekomst.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Het enige wat ie hoefde te zeggen was: " dank je wel. Dank je wel dat wij door jullie stomme fouten, verkeerde en te late wissels en het opstellen van Dolberg in de finale staan".
0 -1
4EVERAJAX
ik denk dat pokketino zich beejte schaam t
0 0
Van Reenen
Ik ben voor Virgil van Dijk c.s. en hoop dat T. Hutspot met spek en bonen verliest. Houdt die Pochettino ook weer effe zijn muil.
0 0
Boer Gijs
Ik hoop dat beide clubs gediskwalificeerd worden morgen en wij de beker krijgen.
0 0
Ar
Ah, het blijft pijn doen.
Onana, wat doe je man zo in de laatste minuut van de wedstrijd tijd rekken en tijdstraf pakken?!
Ten Hag, wat de hell waarom Magallan?!
En waarom hadden we geen antwoord op de tactiek van de Spurs, terwijl die nagenoeg dezelfde was als de tweede helft in Tottenham (waarin we contant onder druk werden gezet)?!
Zo zonde, want het antwoord lag zo voor de hand.
De Jong naar de achterste linie, op 1 lijn met De Ligt en Blind, waardoor de backs vrijkwamen om hun constant maar opkomende backs op te vangen waar de buitens dat niet konden belopen. Ofwel: de 3-4-3 variant die Ajax dit seizoen tijdens wedstrijden vaker met momenten hanteerde, en waarin we vaak tot het beste spel kwamen.

Maar goed, na de finale tegen Manchester regende het verwijten aan Jaïro (hoe kun je nou zo ingooien?!), en was de interne kritiek zo groot dat de trainer met de trein naar Duitsland ging.
Dus ik houd me na dit mooie seizoen maar in.
Hoewel... potverdorie, een beetje winaarsmentaliteit houdt ook in dat je dingen gewoon onomwonden moet kunnen zeggen.
0 0
Schip
Post naar mijn hart. Je moet het zeggen om te kunnen verbeteren. Geen mooidoenerij. Spurs is uiteindelijk een mindere ploeg. Al was het wel enorm kut, dat Neres uitviel.

Maar die Pochettino die net net doet alsof Spurs het allemaal gepland heeft. Twee keer een bal op de paal uit en thuis, waardoor Spurs er uit had gelegen. Hoe krijgt hij het uit zijn bek.
0 0
Robeerke
Karma heeft geduld
1 0
Boer Gijs
Heel mooi
0 0
Odin
“Ze vierden de eerste en tweede goal alsof het gedaan was. Alsof ze in de finale stonden.” Wat is dat voor gelul. Ajax vierde haar goals zoals je goals viert. Wat komen er toch iedere keer weer trieste woorden uit dit zielige mannetje. Hoewel ik het Jan, Toby en Erik op zich wel zou gunnen, hoop ik vooral vanwege dit kleinzielige kereltje toch echt op Liverpool.
1 0
Frank1978
Ik hoop ook dat Liverpool wint, vind dat een veel betere ploeg dan dat Tottenham. Als wij de vorm van het tweeluik tegen Juventus hadden gehad, konden we morgen naar Madrid en zelfs nu hadden we het zomaar nog wel kunnen halen. Tottenham had gewoon ook de nodige mazzel, bijvoorbeeld bij de 2-2.
0 0
Jariiii
Ik ben zo ontzettend voor Liverpool morgen. (Niet dat ik ga kijken, of ik moet meekrijgen dat het 3-0 staat, dan wil ik dat nog wel even meemaken.)
0 0
Frank1978
Een Bayern-United ('99) scenario lijkt me ook wel wat met Tottenham in de Bayern-rol...
0 0
4EVERAJAX
next
0 0
Ajacied33
Pfff ben nu echt klaar met die woorden aan Tottenham kant naar ons toe. Speel je kut finale en laat ons verder met rust man. Gezeik
7 0
Schip
Vooral die opmerkingen over dat we al juichten alsof het gedaan was. Dus er is nu ook al een etiquette over hoe je goals in de halve finale mag vieren volgens deze trainer. Ik geloof niet dat Ajax arrogant is geweest op enig moment.

Het is steeds weer die Calimero houding van waaruit hij reageert. Spuugzat van die club.
2 0
Ajacied33
Precies. Van mij mag het morgen in de 92e minuut 1-1 staan, Spurs de betere kansen krijgt en dat Salah uit een spaarzame counter de 2-1 scoort in de 95e minuut. Dan ga ik na de samenvatting gekeken te hebben ff keihard lachen. Even genieten gewoon van een karma momentje....
0 0
Gecko
Houd eens op met dat gejammer
Medelijden is zo triest
3 0
Frank1978
Uiteindelijk kan het zomaar zo zijn dat Tottenham helemaal met lege handen staat, kijken wat dit pedante mannetje dan nog te vertellen heeft.
0 0