Dumfries kritisch op KNVB na verzetten speelschema

GinoHaverkamp, 31-05-2019 om 12:15, 12980 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het competitieschema is het afgelopen seizoen meermaals omgegooid ten faveure van Ajax. PSV'ers Denzel Dumfries en Luuk de Jong zijn er nog steeds niet blij mee. In een terugblik op het afgelopen seizoen met FOX Sports komt het tweetal nog één keer terug op de beslissingen van de KNVB.

Eind april en begin mei werd het competitieschema flink omgegooid omdat Ajax in de Champions League voetbalde tegen Tottenham Hotspur. Tussen 25 april en 12 mei kwamen alle Eredivisie-ploegen op Ajax na niet in actie. Te lang volgens De Jong. 'Ik vond het wel redelijk vervelend. Als je dan opeens achttien dagen niets hebt..'

Ploeggenoot Dumfries vult hem aan. 'Je raakt je hele wedstrijdspanning kwijt. Het is geen excuus en ik snap het ook wel, gezien het Europese programma van Ajax. Maar ik denk dat dit nergens ter wereld gebeurt. Of ik het oneerlijk vond? Nou, ik vind het heel knap wat Ajax gepresteerd heeft in Europa, maar een competitie bestaat uit achttien teams. Ik vind dat de KNVB ook rekening moet houden met de andere clubs.'

PSV kwam niet bepaald goed uit die lange periode van rust. De eerstvolgende wedstrijd tegen AZ werd met 1-0 verloren, waardoor Ajax relatief simpel de titel kon ophalen in de laatste speelronde. De Jong: 'Je moet er als team voor zorgen dat je na zo'n periode helemaal fit en klaar bent voor die wedstrijd. Voor ons gevoel waren we dat ook, maar we verloren hem toch.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TvdH
het mooie van Dumfries is dat hij zo dom is dat zelfs mediatraining geen effect op hem heeft. Hij blijft maar onzin uikramen met zijn anderhalve hersencel. Wel knap dat hij uberhaupt kan praten.
0 0
AFCA0492
als die wedstrijd niet verplaatst was had je nog 2 weken geen wedstrijd. scheelt 3 fucking dagen. moet je maar niet halverwege alleen de competitie nog hebben. wat een vuile jankers zijn het zeg. zou m kapot schamen als psv fan
1 0
ajaxfan83
ze houden nu toch ook rekening met jullie met de johan cruijff schaal.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
'' De knvb had ook rekening moeten houden met de andere clubs'' Ja hoe dan? Wat had Dumpfries dan gedaan als hij de knvb was? Ajax bijna geen rust geven? De laatste wedstrijden niet tegelijkertijd laten spelen? En zeggen De knvb had er maar rekening mee moeten houden toen ze het schema maakte. Tsja...2 Europese clubs in Europa waarvan psv al jaren helemaal niks in europa presteert en de laatste CL halve finale van Ajax was 20 jaar terug. Dus hoe bedoel je met alle scenario's rekening houden? Moet ik alvast een reis inplannen naar Almere city voor oktober 2020, voor het geval Ajax gaat degraderen aankomend seizoen... Je kan niet overal rekening mee houden.
Dumpfires en de Jong moeten eigenlijk zeggen, Wij zijn Ajax heel dankbaar want zij verzamelde alle europese punten en door AJax Amsterdam de beste club van het land speelt de kampioen volgend seizoen waarschijnlijk meteen CL, Een bedankje was ook leuk geweest boer'n jankerds
0 0
Freddy Al
Eigenlijk is dit toch wel het dieptepunt wat je als voetballer kunt bereiken hoor, wat een triest geweeklaag.
Het feit dat PSV in de belangrijkste fase van de competitie geen CL of bekerwedstrijden meer speelde ligt toch echt niet aan de KNVB ,stelletje jankers!
Ik word echt doodziek van deze trieste Calimero"s, in plaats van naar zichzelf te kijken gaan we lopen miepen over de KNVB .Dat is nu de reden waarom ik een bloedhekel heb aan die lampenkappen!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Die trieste gloeilampjes zonder stroom janken nog na, omdat wij zoveel beter zijn.
0 0
Rukboor
Domfries neem ik niet serieus, elk interview met dit figuur is te triest om naar te kijken.
En Luuk de Jankerd is gewoon super gefrustreerd door gebrek aan aandacht.
0 0
MrPink
En maar blijven huilen. En ook altijd die 2.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Bommel huilt waarschijnlijk ook mee met die jankerds.
0 0
TontoKarnaggel
Dus Ajax wordt enorm geholpen door de knjb door het krijgen van een extra dag rust, en psv wordt enorm genaaid door diezelfde knjb door het krijgen van 3 extra dagen rust. Schiet mij maar lek...
1 0
Redrum
Door dit soort extreem zielige opmerkingen blijft psv een nietszeggend clubje dat altijd in de schaduw van het grote Ajax zal staan. De schaamteloosheid en het gebrek aan trots zijn niet alleen terug te zien op het veld, maar ook zeer duidelijk daar buiten.
4 0
FrankBeton
Huilie huilie
2 0
AlexIbarra
Ik vind het ook belachelijk dat er 2 hele competitierondes omgegooid moesten worden, en vind het ook best begrijpelijk dat andere clubs daarover klagen.
Maar zondag-dinsdag spelen kan nou eenmaal niet. Daarom moest er geschoven worden door verkeerde planning van de bond, of 'om Ajax te helpen', als je Calimero bent.

Dat De Graafschap niet op vrijdag wilde spelen, de gemeente Doetinchem niet op zaterdag kon ivm K'dag, de bond per se alle wedstrijden vd laatste 2 speelrondes tegelijk wil afwerken en toch pas zo kort van tevoren doorkreeg dat dit niet ging lukken, daar hoor ik weinig over.
Dát leidde ertoe dat er 18 wedstrijden verplaatst moesten worden.

Dat wij conform alle richtlijnen graag meer dan 1 rustdag wilden voor een belangrijke EU-uitwedstrijd, had ook anders geregeld kunnen worden.
2 0
tmvde
Houdt het dan nooit op ;-P
2 0
Multi
Die Dumfries .......... hij kan blij zijn dat hij het talent heeft om voetballer te worden, want anders was er nooit veel van terecht gekomen. Die interviews van hem blijven lachwekkend.
4 0
Ruff Rhythim
Hahaha anders had je 15 dagen rust gehad ivm bekerfinale en daar hoefde niet eens wat voor omgegooid te worden, en dan nu voor de zoveelste keer janken over 3 dagen extra?

Nieuwe Psv-cursus: "hoe maak je je keer op keer onsterfelijk belachelijk?"
Snel inschrijven....de plaatsen zijn beperkt...net als de club...
3 0
sucre
ik wilde precies hetzelfde zeggen... fucking 3 dgn extra! en de media neemt het klakkeloos aan en zegt er niets van. blijft mooi om die zure gezichten van dumbfries en jank de jong te zien!!
1 0
maikelklaassen
dat is ieder jaar zo dat je 14 dagen niet voetbalt tenzij je de bekerfinale speelt. En waren het er 18 hoeeeeeeee groot verschil hoor
0 0
JanBiesbos
waren maar drie dagen extra door de knvb beker en ajax gast
1 0
chloorbestendig
Het is geen excuus, maar eigenlijk toch wel, piep piep.
0 0
blessure
De wedstrijd om de Johan Cruyff schaal wordt een dag naar voren gehaald.
Reden, dan heeft PSV 1 dag langer de tijd, om zich voor te bereiden, op de eerste voorronden Champignon wedstrijd.
Dus PSV, niet zeuren.
1 0
ambtenaar
Heerlijk om interviews te lezen Dumfries .....soort van leedvermaak dat wel.
3 0
ajaxxcied4life
Waarom vraagt geen enkele journalist wat de KNVB dan had moeten doen?
0 0
JesperOlsen74
Het zit wel diep daar. Nog steeds aan het huilen. Jankerds. Heerlijk.
2 0
Gonzo
Ik dacht dat Sjors en Sjimmie alleen in een strip voor konden komen. Niet dus.
2 0
Peteronline
??? nog niet klaar met zeuren?.....dit wordt wel lachwekkend dit Psv
Ik zou me kapot schamen om nog verder en verder te zeuren
2 0
Jariiii
Opperclown van een clownsclub.
O nee, dat is De Jong. Of nee, Van Bommel.

Nou ja, hoe dan ook. De drie daagjes langer die je niet heb kunnen voetballen tussen de regels door als excuus gaan gebruiken voor het mislopen van de titel, veel ongeloofwaardiger wordt het allemaal niet.
3 0
Beachboy
De verliezer zoekt altijd een excuus. En door...
3 0
MichelAngelo66
Dat rare Willem II heeft ons een jaar lang in de maling genomen. Ze hoorden in de KKD te spelen en niet in de eredivisie!

Heb je opeens drie dagen extra voorbereidingstijd op een potje tegen AZ als zelf benoemde gedoodverfde kampioen. Je had natuurlijk ook gewoon de bekerfinale kunnen halen, had je wat minder voorbereidingstijd gehad. Wat een triestigheid komt er toch telkens uit Eindhoven. Daarin zijn ze in ieder geval wel consequent.
2 0
edalm
Maar we verloren toch, aldus Luuk de Jankert en Dommefries!!!!!!!!
3 0
Bensco
gebeurt nergens anders dumfries? zowel in Duitsland als in Engeland werden er wedstrijden verplaatst. Dat was ook de eerste optie van de KNVB maar de Graafschap wou het niet.
2 0
Raoul14
Als je als journalist wil scoren moet je Dumfries interviewen. Altijd raak, hij is zo simpel dat hij volgens mij nog steeds denkt dat zij kampioen kunnen worden...
6 0
RaynoFischer
Joh als je de hele 2de seizoenshelft maar 1 competitie hebt om je op te focussen moet je vooral naar jezelf kijken hoe jullie het nog verspelen.. :p
Gat van 14 dagen was er sws door de bekerfinale waar Ajax omdat wij het wel serieus namen aan meedeed.
17 dagen rust, zou je eerder kunnen zeggen alle tijd om voor te bereiden op AZ oefenwedstrijd ertussendoor
3 0
SkilledAtSoccer
Wederom een voorbeeld dat ik liever een titelstrijd aan ga tegen Feyenoord dan tegen die jankerds van PSV. Die stellen zich tenminste op als een grote club in tegenstelling tot PSV die altijd maar die slachtoffer rol in kruipt wanneer het hun uitkomt.
6 0
Jariiii
Als je 'm wint is het wel extra lekker.

Voor Feyenoord heb ik nog wel ergens een zwak, voor PSV ab-so-luut niet.
5 0
Ajacied33
Het zijn allebei kut clubs met dito aanhang. We hebben maar 1 vijand en dat is Psv. Of vijand, een echte concurrent bedoel ik dan.
3 -3
RaynoFischer
Nouja ook niet altijd, maar moet wel zeggen dat het bij Feyenoord vooral de supporters zijn
2 0
Schip
Vind het een beetje opgeblazen door de media eerlijk gezegd. Makkelijk scoren omdat je weet wat voor antwoord je kunt verwachten.

Zo vervelend vind ik die Dumfries ook niet eerlijk gezegd. Het is een simpele gozer, maar daar staat geen straf op. Beetje bewust olie op het vuur gooien.
2 -3
meerzicht
Bij die Luuk de Jong zoe je werkelijk wat veel kopballen met een voetballer doet. Slecht voor je hersenen .
7 0
Noxin
Piep piep hoi
4 0
DulceDesde
Ach Gut!! zei zijn groot en wij zijn klein dat is niet eerlijk
0 0
Welja
heerlijk dit.
4 0
Boer Gijs
Door de bekerfinale was er sowieso al een gat van 14 dagen geweest. Voor psv kwamen daar nu nog 3 dagen bij. Dus dat grote gat heeft niet zoveel met wijzingen te maken maar met opzet bekerfinale waar psv ook in had kunnen staan
5 0
JariHeijden
Precies. Dat is waar de schoen wringt. 14 dagen of 17 dagen, het is en blijft lang aan het eind van de competitie. En de bekerfinale nog net voor het einde van de competitie is door iedereen, waaronder PSV, vooraf geaccepteerd.
3 0
Jaridebeste
Ach kerel, je denkt zeker ook nog steeds dat je het niet meer gaat weggeven.
Hahahahaha
4 0
Rommy
Domfries...
5 0
IboAFCA
en De Jank hebben hun eierdop weer eens opgezet
3 0
KlasseLasse
18 dagen niks maar wel oefen wedstreiden spelen tegen vitesse! dus dat gejank van ze is weer bullshit! slechte verliezers zeg echt jammer bahh
2 0
Boer Gijs
Hahaha
0 0
JanTa
Als je een mentale deuk oploopt omdat er speelrondes verplaats zijn dan kan dit ook een teken zijn dat dit PSV mentaal niet rijp was voor het kampioenschap. Elke keer weer die excuses naar die boze buitenwereld maar geen moment van zelfreflectie over waarom het werkelijk mis ging. Ik hou het bij mijn theorie dat v. Bommel voor de winterstop enorm veel feedback van zijn schoonvader v. Marwijk had die bij PSV als adviseur in dienst was maar tijdens de winterstop de overstap maakte als bondcoach bij de VAE. Op dat moment kwam v. Bommel er alleen voor te staan en toen ging het ook meteen met allerlei zaken mis waardoor PSV nog krampachtiger ging spelen. Ik blijf erbij dat v. Bommel zichzelf heeft overschat maar door zijn babbel ermee wegkomt.
2 0
AjaxDaniel
Hahaha zelfs nu nog janken
0 0
433metdepuntnaarlinks
De KNVB helpt Ajax niet, de KNVB helpt de Eredivisieclubs. Nu waren wij de enige die er deze keer van profiteerde, maar ik ben benieuwd wat ze zeggen als ze er komend jaar zelf een keer profijt van hebben.

Beetje treurig, alsof Ajax voorgetrokken wordt ... Je had het hele jaar een enkel programma, stond op 5 punten, hadden ons de genade slag kunnen geven na de rode kaart van Mazraoui ... Maar nee hoor, janken vanwege de KNVB. Diep en diep triest.
3 0
kaashaas
Ook al zouden jullie toch lampioen zijn geworden dan nog zijn jullie een regio club die het nodig heeft om altijd naar de tegenstander kijken.

Jongens accepteer nou gewoon eens dat Ajax de grootste is.. AZ heeft ook rust gehad.. jullie konden fit fris en fruitig aan de stip beginnen..
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Goed geschreven!
0 0
Bullmajor
"lampioen". Ik neem aan een typfout, maar ik vind 'm prachtig. Whahaha
1 0
Bky
Wij zijn kritisch op jullie belabberde CL prestatie.
2 0
jaribombari
Hahahahaha!!!!
1 0
Labrador
Waneer jij vanaf de winter slechts 1x per week hoeft te spelen en vervolgens met 10 man niet eens van je grootste concurrent kunt winnen om daarna 2 weken na de laatste speelronde te gaan lopen miepen in de media, dan moet jij je eigen kapot schamen..
6 0
Good Luck
Idd, dubbele punt
0 0
Juichtoon
PSV speelde 10 jaar op rij vaker thuis dan Ajax na een europees duel. Alleen dit seizoen voor het eerst in 10 jaar niet. 10 jaar op rij (!), dan wordt erover nagedacht. Cijfers tot aan dit seizoen? PSV speelde van de 100 duels na een europees duel 72 x thuis tegen Ajax 50 maal thuis (dus ook 28 maal uit vs 50 maal uit). En als PSV dan al een keer uit speelde na een europees duel was dit niet zelden tegen een hele zwakke broeder. Hier hebben we de Eindhovenaren nooit over gehoord.
In 2009 programmeerde de KNVB nog louter makkelijke thuiswedstrijden (tegen de promovendi) rondom de kwalificatieduels CL voor PSV in augustus. Zijn ze alweer vergeten.
Ik snap de Eindhovenaren wel want zij hadden goed in de gaten dat dit een voordeeltje voor hen opleverde. En dat lijkt nu door Ajax ook te zijn gezien, want dit seizoen speelde Ajax vaker thuis dan PSV na een europees duel.
4 -1
3*stars*3
Moesten ze maar de beker serieus nemen.
Dan hadden ze nog een extra pot kunnen spelen, in die periode.
Ongelofelijke kut Calimero’s daar.
Wat zeiken ze nou over die 18 dagen.
Alleeeerst mogen ze heel blij zijn met de punten die Ajax heeft behaald.
PSV in afgelopen 3 jaar; 2 punten gehaald en als 4e geëindigd, geen EU voetbal gehaald en afgelopen seizoen weer 2 punten en 4e plaats.

Nog iets, ipv 14 dagen zonder voetbal, moesten rest van de clubs het doen met 18 dagen zonder voetbal.
Och och wat een verschil.
Arme kutboertjes toch...
4 0
Toon meer reacties