Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

UEFA wil verbetering protocol hoofdblessures

FinnDekker, 29-05-2019 om 18:45, 1973 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De UEFA wil meer veiligheid voor de voetballers bij hoofdblessures. Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, heeft namens de Europese voetbalbond geopperd dat de regels moeten veranderen. De FIFA is gevraagd om mee te werken aan een beter beleid op dit gebied.

'Ik heb de indruk dat de huidige regels niet meer toereikend zijn. Artsen zouden meer tijd moeten krijgen de juiste diagnose te stellen, zonder dat het betreffende team gedupeerd wordt', citeert het Algemeen Dagblad bestuurder Ceferin. In de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur had Ajax nog indirect te maken met een dergelijk geval. Jan Vertonghen viel geblesseerd uit met een hoofdblessure, maar kwam na de klap nog wel binnen de lijnen.

Naast de extra tijd voor clubartsen om te behandelen, is het in de nabije toekomst misschien mogelijk om een tijdelijke vervanger het veld in te sturen. De FIFPRO wil nog verder gaan: men oppert daar een onafhankelijke arts voor het beoordelen van hoofdblessures.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Heel goed, zeer belangrijk, gespecialiseerde artsen in dienst nemen.

Voor je het weet zit je thuis als voetballer en ben je voor je rest van je leven getekent.
0 0
Neressie
Over 10 jaar speelt iedereen met een helm en is het verboden om te koppen. Het is tenslotte voetbal.
0 0
xstaniox
Ik vind een tijdelijke vervanger wel ver gaan. Dan kan je ook gebruik maken door in de slotfase een klein iemand een hoofdblessure te laten 'faken' en een langer iemand er 'tijdelijk' in te sturen, zodat je er meer profijt bij hebt bij corners en vrije trappen.
2 0
PJK54
Mee eens, misschien op te lossen door een onafhankelijke arts de blessure te laten beoordelen. En niet te vergeten een maximum tijd te stellen aan het invallen bv 10 minuten.
0 0