Zes clubs strijden volgend seizoen om promotie

GinoHaverkamp, 27-05-2019 om 13:35, 3605 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In navolging van de bekendmaking dat volgend jaar twee clubs direct degraderen uit de Eredivisie, is nu ook besloten dat het één en ander gaat veranderen in de Keuken Kampioen Divisie. Zo strijden er vanaf volgend seizoen nog maar zes clubs om promotie naar de Eredivisie, meldt het Algemeen Dagblad.

Vanaf het seizoen 2019/20 doen enkel nog de vier periodekampioenen en de twee hoogst genoteerde clubs die geen directe promotie hebben veiliggesteld mee aan de play-offs. Zij worden vanaf de tweede ronde van die play-offs vergezeld door de nummer zestien van de Eredivisie.

Het systeem van periodetitels blijft staan, omdat er anders teveel clubs om niks spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Zodoende kan in theorie de nummer zeventien van de competitie dankzij een goede reeks zich plaatsen voor de nacompetitie.

Helemaal vast staan de nieuwe regels niet. Maandagavond wordt bij een buitengewone bondsvergadering beslist of de plannen daadwerkelijk doorgaan. Verwacht wordt dat dit geen probleem gaat zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Het hele jaar competitie en dan nacompetitie wanneer komt er nog een na-nacompetitie om het nog spannender te maken
0 -1
xstaniox
Wat ik me nou afvraag, is wanneer en of ze die degradatie vanuit en promotie naar de Keuken Kampioen Divisie ooit nog eens gaan doorvoeren. Dat wordt ook ieder jaar uitgesteld.
0 0
Woodenshoe1
Omdat geen enkele amateurclub ambitie heeft om te promoveren, zeker niet na het Achilles debacle. Hier is Nederland simpelweg te klein voor.
0 0