Dijks trots: 'Dit seizoen heeft mijn carrière gered'

BVeenstra, 24-05-2019 om 15:25, 6140 views, VTBL |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Mitchell Dijks kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen bij Bologna. Met nog één wedstrijd te gaan, is de ploeg al veilig voor nog een seizoen in de Serie A. Eerder dit seizoen leek het nog de verkeerde kant op te gaan.

Onder trainer Filippo Inzaghi ging het namelijk helemaal niet goed met Bologna. De oefenmeester werd dan ook ontslagen en sinds de komst van Sinisa Mihajlovic is het gaan draaien bij de Italiaanse club. 'Hij zette het goed neer en we trainden logischer. Onder Inzaghi moest ik bijvoorbeeld de bal altijd naar voren schieten. Dat is niet echt mijn kracht', aldus Dijks in gesprek met VTBL.

Dijks speelde veel, had een belangrijke rol in het team en werd bovendien een publiekslieveling bij Bologna. Hij spreekt dan ook over een 'prachtig seizoen'. 'Eentje die mijn carrière heeft gered', zegt Dijks, die het eerder dit seizoen niet meer mag zitten. 'Maar het werd geweldig. Het leven, de prestaties, de mensen. Laatst was ik geschorst en moest ik op de tribune plaatsnemen. Stonden mensen voor me op en begonnen ze te klappen. Zo mooi, ik weet soms niet wat ik meemaak.'

Het gaat dan ook goed met Dijks bij Bologna - waar hij nog onder contract staat tot medio 2023 - maar de vraag is wel of hij blijft. Dijks vertelt dat er sprake is van interesse van andere clubs. De linksback vindt het belangrijk om te weten welke kant de club opgaat. 'Ik ga na de wedstrijd tegen Napoli zeker aan de trainer vragen wat hij gaat doen, want ook voor hem is belangstelling. We gaan het zien.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tagliafigoat
Zoals ik het lees wil Dijks gewoon blijven, mits de trainer ook blijft. Wat natuurlijk logisch is, want onder deze trainer wordt Dijks blijkbaar in zijn kwaliteiten gebruikt. Bij een nieuwe trainer is dat altijd maar weer afwachten.

Enorm gegund overigens, topgozer!
4 0
kampioenenjood
Ik ben heel blij dat Dijks uiteindelijk een mooie plek heeft gevonden. Wat dat betreft is het toch wel een beetje een voorbeeld voor andere jongens die Ajax hebben verlaten nadat ze zichzelf niet hebben kunnen bewijzen in Ajax 1. Ik hoop dat ie niet te snel een stap maakt, maar bij een club blijft waar hij de komende 2 jaar ook nog in de basis staat. Wie weet kan hij dan nog eens een klein stapje maken.
1 0
Aeter
Het is je gegund Mitta!
3 0
Freddy Al
Mooi om te lezen, het is hem van harte gegund hij heeft absoluut karakter.
Is voetballend niet de beste maar kan v.w.b. inzet en felheid vergelijking met Nico aan.
2 0
KleinMiljoen
Hij moet daar lekker blijven. Ik snap nooit zo goed waarom je als voetballer zo snel een stap zou maken. Als je het ergens naar je zin hebt, is dst toch veel belangrijker dan wat extra centjes maar dat je in een kutteam of kutland speelt
3 0
milanoajaxpiet
heel mijn fam woont in Bologna en het grootste gedeelte heeft een seizoenskaart.maar wat zijn ze daar met dijks niet normaal.mooi om te zien
2 0
Cupmetgroteoren
Het is 'm gegund. Heel open en eerlijke gast.
2 0
MaximilianRosse
Mitchell is gewoon een topgozer. Dit verdient hij echt.
2 0
AFCAMM
Fantastisch voor hem. Prima kerel.
Ik zou lekker blijven. Genoeg geld en veel (verdiende) waardering. Snap aan de andere kant dat je niet weer tegen degradatie wilt spelen..
2 0
ram
Ik vind dit wel een geinige gozer. Wel een beetje een gekke gast maar okay... Leuk dat hij daar het plezier en succes heeft teruggevonden!

Ps. Wat een vet shirt heeft ie aan op die foto!
2 0
Koningtoto
Tenenkrommend dat hij altijd werd uitgefloten. Dit is nou echt een ras Ajacied. Hij stelt zichzelf niet op, dat deed de trainer. Als Dolberg ook maar 10% van zijn vechtlust had laten zien tegen de spurs, hadden we 1 juni nog een wedstrijd te gaan.
12 0
Ozymandias
Inderdaad, hij heeft zich altijd goed gedragen en wanneer hij een kans kreeg gaf hij altijd de volle 100%. Het is absurd dat zo'n speler dan alsnog wordt uitgefloten.
8 0
JPM
Tja, geen speld tussen te krijgen. Was absoluut geen fan van de voetballer Dijks en dat zal ik ook nooit worden, maar hij is een jongen waar je een zwak voor krijgt en die het inderdaad zeker niet verdiende om uitgefloten te worden door dat stelletje eencelligen.
6 0
gi0vanni
Mee eens, doet me ook gelijk weer beseffen dat als hij een seizoen redelijk met de rest mee kon hoe triest het niveau toen wel niet was onder de Boer. Dit jaar was een 1000x beter als de 4 titels van de Boer op rij. Van hoe we toen speelden zou ik het liefst alles vergeten maar het blijft hangen. Maar hopen dat we volgend jaar weer de dubbel pakken en de groepsfase van de CL halen. Dat zou mooi zijn.
0 0
JariJari
Mitchell gun ik dit enorm. Topgozer!
6 0