'Onze talenten hebben niet dezelfde weerstand gehad'

JesseTH, 17-05-2019 om 16:55, 8486 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Giovanni van Bronckhorst is van mening dat het verschil in talentontwikkeling tussen Ajax en Feyenoord vooral zit in de weerstand voor de spelers. De grootste talenten uit Amsterdam komen uit in Jong Ajax, terwijl die bij de Rotterdammers lang in Onder 19 blijven hangen.

'Of de talenten van Ajax beter zijn dan die van Feyenoord? Ik denk dat onze talenten nog niet dezelfde weerstand hebben gehad ten opzichte van hun leeftijdsgenoten bij andere clubs', vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Wat je ook ziet is dat Ajax hun grootste talenten al in de beloften spelen. De competitie onder 19 jaar is niet meer de sterkst mogelijke competitie.'

'In de onderlinge topwedstrijden misschien nog wel, dan doen vaak de beste spelers wel mee', stelt Van Bronckhorst vast. 'Maar in de andere wedstrijden niet. Vitesse en AZ schuift de spelers ook door naar Jong Vitesse en Jong AZ. Feyenoord heeft talenten, alleen waar laten we ze spelen. En hoe kunnen we ze precies beoordelen.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Puurvoetbal
Wat doet een dergelijk topic op AS? ; Die Feyenoord-fascinatie hier blijft bijzonder.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Feyenoord moet maar erns kijken hoe Ajax weer gezond werd onder De Boer, en dan mogen ze het proberen, maar er is vast geen echt talent daar in die haven.
0 0
3*stars*3
Ajax jeugd krijgt al een halve eeuw een echte kans.
Bij Fey kreeg jeugd een kans omdat er geen geld was maar toen er wat binnenkwam, ging Geel gelijk shoppen.
Probleem is dat Fey al jaren allergisch lijkt voor creativiteit.
Ze kopen of huren liever creativiteit.
Wat daar echt doorbreekt, zijn arbeiders en verdedigers...
0 0
Bensco
Feyenoord mist ook behoorlijk vaak de bus qua kansen. Jong Feyenoord is daar een goed voorbeeld van. Feyenoord stapte niet in omdat het er geen budget voor opzij wou zetten en nu betalen ze de prijs omdat al die talenten weg willen vanwege gebrek aan weerstand. Datzelfde geldt voor het kampioenschap, het jaar daarop konden ze min 40 miljoen bijschrijven door deelname aan de CL zonder ook maar iets te winnen. Een hoop geld op de begroting van Feyenoord. Dat geld heeft van geel bijna allemaal in transfers gestoken en dat is praktisch verdampt. Ik vind Gio daarin ook een grote rol spelen. Met alle respect naar hem toe maar hij is geen trainer die spelers beter maakt en dat moet je bij Feyenoord wel hebben omdat je niet met het beste materiaal speelt. Stam gaat het daar echt niet beter doen. Men lijkt te denken dat zijn naam een hoop goed maakt maar men vergeet dat het 1. Geen trainer is die spelers beter maakt 2. Geen visionair is mbt voetbal en 3. Hij PEC ook nauwelijks vooruit heeft geholpen na het vertrek van Van T Schip. Ik heb er weinig vertrouwen in om eerlijk te zijn. En hoe graag we die gasten ook op hun bek willen zien gaan hebben we ze tocht nodig in het kader van een sterke competitie.
0 0
Cupmetgroteoren
Welke talenten moeten ze dan de kans geven? Er stroomt al jaren geen talent door. Als er niks is is er niks.
0 0
Stone020island
Ehm in de laatste klassieker onder 19 speelde de halve b1 mee
0 0
GvanderK
Heeft Feyenoord talenten?
1 0
kaashaas
Ze wouden toen niet..
3 0
Juichtoon
Ze wilden het zelfs afbreken...
0 0
MrPink
precies sukkels zijn het haha
0 0
Redrum
Ik lees nu alweer overal verhalen dat Feyenoord-fans alle vertrouwen in Jaap Stam hebben. Ze sluiten zelfs de titel niet uit volgend jaar.. Tja, wat moet je daar nou nog van zeggen? Die club kan echt niet veel dieper zinken denk ik. Zowel op bestuurlijk, sportief als supportersniveau is het bijna een amateurvereniging geworden.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Stan was een verdediger, en die zijn meestal niet de beste trainers.
0 0
ajaxxcied4life
Hoop doet leven. Ik verwacht volgend seizoen precies niets van Feyenoord, maar tegelijkertijd: Zeg nooit nooit natuurlijk.
0 0
Welja
Aan Japie gaat het niet liggen.

problemen liggen ergens anders
0 0
MrPink
na 3 wedstrijden is het jaapie rot op ole ole
0 0
ajaxpat
denk dat Japie rond de kerst al buiten ligt
1 0
Boer Gijs
Ik denk net erna
0 0
AlexIbarra
Valt wel mee joh..
Het verschil is veel groter bij de eerste elftallen. :P

Ze hadden weliswaar de eer om 3x tegen de mooiste club van allemaal te mogen spelen maar 2x Trencin is verder wat schamel tegenover 2x Sturm Graz, 2x Standard, 2x Dinamo Kiev, 2x AEK, 2x Benfica, 2x Bayern, 2x Real, 2x Juve en 2x Spurs.

18 Europese wedstrijden waarin wij 36 punten hebben gehaald, gemiddeld 2 per wedstrijd.
Feyenoord haalde dit seizoen in 34 eredivisiewedstrijden gemiddeld 1,9 punt per wedstrijd.
2 0
insectenverdelg
E komen wel op meer vlakkrn tekoty Gio. Al Decenia levert Ajax de betere talenten af. Ook voordat ze in de eersre divisie speelde. Heg leek in de tijd dat Feyrnoord bijna failliet was, dat er oo de jeugd ingezet werd. Maar toen er een paar centen vrij kwanen, werden direct allemaal middelmatige spelers als Vermeer, Bothrgin, vd Heijden, Toornstra, Tapia, Berghuis, larson, Kramer etc. gehaald. Dat isxeen lekker signaal naar je jeugd toe.
1 0
Amsterdam Loyals
Dank je wel Van Geel!
1 0
mgtow
Qua scouting doen ze ook onder. Daarbij scouten ze ook veel harde werkers ipv technische voetballers.
1 0
Redrum
Probeert hij nou te zeggen dat Feyenoord ook talenten heeft? Hahahahahahahahaha Gio hou op hoor!
8 -1
geDaante
Hebben ze zeker wel gehad, zijn er toch een paar weggekocht. Maar je zou er veel meer van mogen verwachten inderdaad. De talenten die er zijn, krijgen ook niet zo vaak kansen als bij Ajax.

Extra weerstand van een jaartje Jong Ajax, draagt bij aan de stap naar het eerste, maar daarvan krijgt een speler niet ineens meer talent.
3 0
trodat4030
Tja, eigen schuld. Feyenoord kocht liever pakweg een Bottegin dan dat ze instroomden in de voetbalpiramide. Iedereen voorspelde dit op het moment dat Ajax, PSV en Twente instroomden in het betaalde voetbal en Feyenoord weigerde omdat het geld zou kosten. Nu zitten ze op de blaren die al jaren geleden waren voorspeld. Nu zie je de talenten bij bosjes wegvluchten uit Rotterdam Zuid, want het perspectief op ontwikkeling na o19 is nihil. Hadden ze het wel gedaan hadden ze net zoals Ajax, PSV en (inmiddels) AZ spelers echt klaar kunnen stomen voor het hoogste niveau en er nu financieel vruchten van geplukt door die spelers te kunnen verkopen. Nu gaan het gros van de beste talenten weg en wordt het tweede garnituur talenten niet optimaal klaargestoomd. Het was een domme beslissing en helaas voor Feyenoord waren ze daar indertijd oost-Indisch doof voor, want het is ze letterlijk van álle kanten verteld. Zelfs een tweede kans om in te stromen hebben ze geweigerd, ondanks dat zowel Ajax, PSV als AZ lieten zien wat de meerwaarde was. Eigenwijsheid ten top.
10 0
geDaante
Precies, en als je iemand als Kuijt ook weer hoort over dat winnen als team belangrijk is in de jeugd, dan weet je wel weer hoe laat het is en welke kant het op gaat.

Als je een wat visieloze sterke TD hebt, die het technische veelal bepaalt, kom je sowieso nergens, of niet ver.

Het is vaak ook korte termijndenken. Pre-revolutie was Ajax daar ook niet vies van.
1 0
debarbaar
Er zijn nog wel meer redenen aan te voeren dat de Feyenoord talenten zich minder goed ontwikkelen. Maar de visionair van Geel zal het op dit punt hartgrondig oneens zijn met zijn trainer. Van Geel vond het uitgeven van een miljoen aan een gesjeesde huurling als Kasim duidelijk belangrijker dan een jaar vooruitkijken. Bij Feyenoord wordt altijd het gebrek aan fondsen aangehaald wat een absolute dooddoener is.
4 0
Hollister
En wat waren ze blij toen de onder 19 met 5 -2 verloor van hun onder 19... en komende zaterdag mist onze onder 19 ook weer heel wat basiskrachten omdat ze bij Oranje spelen
1 -1
trodat4030
Dit weekend is een oefenpotje, woensdag pas weer om t echie.. En dat allemaal omdat o17 een EK speelt. Jarenlang had de KNVB daar compleet schijt aan, maar het lijkt erop dat daar nu eindelijk een kwartje is gevallen. Het heeft wel ff geduurd (ik ben nu voor t zevende jaar wekelijks op DT en dit is pas t eerste jaar dat men rekening houdt met zoiets).
3 0
voorkennis
Allemaal totale onzin volgens narcist van Geel, heeft t fantastisch gedaan.
Goede presentatie ook bij DTVK, daar staat FEY voor (en achter)
3 0
AFCAPolarBear
Zal Martin niet zo blij mee zijn, Gio! ;-)
3 0
insectenverdelg
van Geel is toch de man die riep dat t totaal niet nodig was om mee te doen op dat niveau en zn spelers wle ip een andere manier prepareerd? Vervolgens komt Jan de Jong aan t roer en die vindt dat de andere jeugd ploegen maar wegmoeten uit de eerste divisie omdat feyenoorrd de boot gemist heeft. :)
0 0