Twee kandidaten voor voorzitterschap KNVB

GinoHaverkamp, 16-05-2019 om 15:00, 2962 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Van alle zeventig aanmeldingen zijn er nog twee mensen in de race om het voorzitterschap van de KNVB: Just Spee en Pieter de Waard. Eén van hen mag zich vanaf december de hoogste baas van de KNVB noemen. Dan neemt Michael van Praag, de huidige bondsvoorzitter, afscheid van zijn functie.

Spee heeft zijn sporen verdiend in de mediawereld. Als lid van de Raad van Commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing was hij betrokken bij de exploitatie van de commerciële rechten van de Eredivisie-clubs, terwijl hij ook nog bij Endemol werkte.

De Waard daarentegen is momenteel nog voorzitter van Telstar. Hij staat bekend als een markante persoonlijkheid die niet vies is van opvallende uitspraken. Zo zei hij ooit na een wedstrijd van Telstar: 'De man of the match is...het hele fucking elftal!' Mocht hij daadwerkelijk bondsvoorzitter worden, dan wil hij meer doen voor de kleinere clubs in het voetbal.

Op maandag 27 mei maakt de KNVB bekend wie van de twee daadwerkelijk Van Praag opvolgt als voorzitter van de voetbalbond. 

Graydon Mannetje

Niet alleen bij de KNVB gaat er het één en ander veranderen. Ook bij de Eredivisie CV verandert het één en ander. Jacco Swart, de huidige algemeen directeur, gaat namelijk vertrekken en er moet dus een opvolger voor hem komen. Dat lijkt Matthijs Manders, die momenteel dezelfde functie bekleed bij ADO Den haag, te worden. Hij is voorgedragen door John Jaakke, de voorzitter van de RvC van de Eredivisie CV. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!