Gerbrands ziet financieel verschil als iets onvermijdelijks

JesseTH, 14-05-2019 om 18:25, 5557 views, PSV TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Toon Gerbrands heeft niet het idee dat PSV tijdens de komende jaren op financieel gebied de strijd aan kan gaan met Ajax. Het gat tussen beide ploegen werd dit seizoen groter door de Champions League-inkomsten in Amsterdam, maar Gerbrands is gewend om te werken met een achterstand op Ajax.

'Daar kijk ik eigenlijk helemaal niet naar, omdat er niks verandert voor ons', vertelt de directeur in gesprek met PSV TV. 'Ik kwam bij PSV binnen en toen stond er een schuld van vijftig miljoen euro. Ajax had op de bankrekening toen honderdvijftig miljoen euro staan, dat scheelt tweehonderd miljoen. We hebben daar dus al jaren mee gedeald. Stel dat wij een paar goede transfers zouden doen, dan zou er alsnog een verschil blijven.'

Het financiële verschil tussen beide clubs werd door Ajax tijdens het huidige seizoen alleen maar groter gemaakt door de Europese successen, die Gerbrands Ajax nog altijd gunt. 'Ik heb ze dit jaar al drie keer moeten feliciteren met een heel mooi resultaat Europees. Daar heb ik heel veel reacties op gehad, maar dat meen ik ook. Het is heel bijzonder als een team uit Nederland dat meemaakt en dat haalt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Toontje lager zingen, ja dat valt niet mee, he?!
0 0
witchmaster11
Je kan ook 2 vierkante mtr verkopen hoor de gemeente eindhoven geeft er graag 55 miljoen voor , graties en voor niets
0 0
AlexIbarra
Wat word ik moe van dat gezeik over hoe oppermachtig en rijk wij zijn terwijl we 11 dagen geleden nog 5 jaar zonder prijs waren..

PSV zo'n 30 rondes bovenaan dit jaar, wij werden bijna door Roda uit de beker geknikkerd.
5 punten laten liggen tegen Heracles, historische 6-2 nederlaag in R'dam en bij 's lands nummer twee ook de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Sinds 2015 geen CL meer gespeeld.

In R'dam hebben ze nog steeds 5 'prijzen' gepakt in de laatste 4 jaar maar oh, oh, oh Ajax is zo dominant. Pisvlek 3x kampioen in de vorige 4 jaar maar wat hebben ze weinig geld en het is allemaal zo oneerlijk.
Waar is hun CL-geld gebleven? En waarom blokkeert Psv bij voorbaat een evt. miljoenentransfer van een jonge NL speler naar Ajax, als de club er kennelijk zo armoedig voorstaat?

Laten we eerst eens tot 2025 alle NL prijzen pakken voordat het hele land alweer een 'gunfactor' tegen Ajax gaat creeren.
Ik ben wel klaar voor die vierde ster. ;)
0 0
ajaxxcied4life
Precies, van totale dominantie is nog lang geen sprake. Daarvoor moeten er nog iets meer prijzen in de prijzenkast komen.
0 0
Sjakio
mooie vent, had bij Ajax moeten zitten...
0 0
witchmaster11
getverdemme je kan ook .......
0 0
FunDipper
Het verschil is voornamelijk ontstaan door de verkoop van Milik en Sanchez en de spelers die we vervolgens van dat geld hebben gehaald die nu ook in waarde zijn gestegen. PSV heeft met hun even dure transfers niet zulke waardestijgingen gerealiseerd.
Sterker nog, ze waren bereid destijds verder te gaan voor Maher en Narsingh dan dat wij wilden gaan. Het beeld dat ze op een kluitje moesten bijten klopt dus echt niet. Ze kozen er zelf voor om minder verantwoordelijk met hun kapitaal om te gaan, waarna het rendement uitbleef.

Verdere uitloop in financiële verschillen was voornamelijk te wijten aan De De Ligt en De Jong natuurlijk en onze prestaties in de Champions League.

Laten we niet doen of het altijd al zo geweest is en niet aan ons beleid te wijten is. De standaardbegrotingen verschillen namelijk nauwelijks.
3 0
Cupmetgroteoren
Vergeet ook niet dat PSV geen jeugdspelers als de jong en de ligt had. Maar inderdaad, het verschil is ontstaan door transferbeleid want qua begroting zitten de clubs dicht bij elkaar.
0 0
Afc22
Daarnaast moet Psv bij de spelers waar ze relatief veel voor kunnen krijgen, een groot deel afstaan aan andere partijen. Van het bedrag van lozano gaan ze zelf niet al te veel over houden. Dichter bij Ajax gaan ze dus ook nooit komen op deze manier.
1 0
Puurvoetbal
Kijk aan, gelukkig ook iemand hier op AS met verstand en het vermogen om zuiver te analyseren. De meeste hier, begrijpelijk overigens, lijden aan een vorm van emotionele incontinentie.
1 0
MichelAngelo66
Zo bijzonder is het niet. Ajax heeft het wel meer gedaan hoor Toontje. Teee jaar geleden zelfs nog. Dat jij nou niks gewend bent.
0 0
AnsB
'Moeten' feliciteren, says it all.
1 0
kaashaas
Die 50 miljoen hebben jullie met belastinggeld ingelost...
Er is nu niets verandert want er is bij jullie nog steeds geen geld... jij hebt er dus ook geen financieel betere club van gemaakt. Dat als eerste...

Dan : Toon het is nu eenmaal zo dat wij Ajax een grote club zijn in Nederland maar ook in europa.. wij zijn geen Regio club. Ook al zouden jullie veel geld hebben dan nog is er geen filosofie.. er bestaat geen Psv spel.. psv is een club zonder identiteit zonder een bepaalde spelopvatting..
En ja daardoor ook een regio club zonder allure..
De rede dat je je financieel niet kan meten is omdat je een Regio club bent die niets heeft opgebouwd.
12 0
AFCAPolarBear
Precies! En ze willen het ook niet anders, want winnen is nog altijd belangrijker dan goed spelen voor ze. Op korte termijn blijf je hierdoor (misschien) uit de rode cijfers, maar op lange termijn gaan clubs met een betere visie (lees AZ en in mindere mate Feyenoord) je voorbijstreven. Die eerste stap is zondag al gezet, en het zal voor mij geen verrassing zijn als AZ volgend jaar zomaar met Ajax gaat strijden om titel
0 0
davy14
Gekke Toon loopt uit zijn nek te lullen. Ajax heeft nooit honderdvijftig miljoen op de bankrekening gehad; liquide middelen en eigen vermogen is iets heel anders maar vind het niet gek dan dat PSV altijd geld tekort komt. Zelfs qua eigen vermogen klopt het verhaaltje van Toon niet, hij stapte in in 2014. Beetje zielig de kritiek van zich afschuiven. Best sneu voor een algemeen directeur van zo'n grote club.

Ben benieuwd wanneer Toontje weer met dat jaarlijkse verhaal op de proppen komt dat hij al drie keer benaderd is geworden om bij Ajax directeur te worden maar dat niet heeft gedaan omdat de club totaal niet bij hem past. Of doet die dat alleen als het goed gaat met PSV? Hopelijk horen we dat verhaal dan in ieder geval niet meer komende jaren.
5 0
PetrusKeizer
het is allemaal de schuld van 'het schema', Toon. Actie!
0 0