Gerbrands ziet financieel verschil als iets onvermijdelijks

JesseTH, 14-05-2019 om 18:25, 6689 views, PSV TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Toon Gerbrands heeft niet het idee dat PSV tijdens de komende jaren op financieel gebied de strijd aan kan gaan met Ajax. Het gat tussen beide ploegen werd dit seizoen groter door de Champions League-inkomsten in Amsterdam, maar Gerbrands is gewend om te werken met een achterstand op Ajax.

'Daar kijk ik eigenlijk helemaal niet naar, omdat er niks verandert voor ons', vertelt de directeur in gesprek met PSV TV. 'Ik kwam bij PSV binnen en toen stond er een schuld van vijftig miljoen euro. Ajax had op de bankrekening toen honderdvijftig miljoen euro staan, dat scheelt tweehonderd miljoen. We hebben daar dus al jaren mee gedeald. Stel dat wij een paar goede transfers zouden doen, dan zou er alsnog een verschil blijven.'

Het financiële verschil tussen beide clubs werd door Ajax tijdens het huidige seizoen alleen maar groter gemaakt door de Europese successen, die Gerbrands Ajax nog altijd gunt. 'Ik heb ze dit jaar al drie keer moeten feliciteren met een heel mooi resultaat Europees. Daar heb ik heel veel reacties op gehad, maar dat meen ik ook. Het is heel bijzonder als een team uit Nederland dat meemaakt en dat haalt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Toontje lager zingen, ja dat valt niet mee, he?!
0 0
witchmaster11
Je kan ook 2 vierkante mtr verkopen hoor de gemeente eindhoven geeft er graag 55 miljoen voor , graties en voor niets
0 0
AlexIbarra
Wat word ik moe van dat gezeik over hoe oppermachtig en rijk wij zijn terwijl we 11 dagen geleden nog 5 jaar zonder prijs waren..

PSV zo'n 30 rondes bovenaan dit jaar, wij werden bijna door Roda uit de beker geknikkerd.
5 punten laten liggen tegen Heracles, historische 6-2 nederlaag in R'dam en bij 's lands nummer twee ook de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Sinds 2015 geen CL meer gespeeld.

In R'dam hebben ze nog steeds 5 'prijzen' gepakt in de laatste 4 jaar maar oh, oh, oh Ajax is zo dominant. Pisvlek 3x kampioen in de vorige 4 jaar maar wat hebben ze weinig geld en het is allemaal zo oneerlijk.
Waar is hun CL-geld gebleven? En waarom blokkeert Psv bij voorbaat een evt. miljoenentransfer van een jonge NL speler naar Ajax, als de club er kennelijk zo armoedig voorstaat?

Laten we eerst eens tot 2025 alle NL prijzen pakken voordat het hele land alweer een 'gunfactor' tegen Ajax gaat creeren.
Ik ben wel klaar voor die vierde ster. ;)
0 0
ajaxxcied4life
Precies, van totale dominantie is nog lang geen sprake. Daarvoor moeten er nog iets meer prijzen in de prijzenkast komen.
0 0
Sjakio
mooie vent, had bij Ajax moeten zitten...
0 0
witchmaster11
getverdemme je kan ook .......
0 0
MichelAngelo66
Zo bijzonder is het niet. Ajax heeft het wel meer gedaan hoor Toontje. Teee jaar geleden zelfs nog. Dat jij nou niks gewend bent.
0 0
AnsB
'Moeten' feliciteren, says it all.
1 0
kaashaas
Die 50 miljoen hebben jullie met belastinggeld ingelost...
Er is nu niets verandert want er is bij jullie nog steeds geen geld... jij hebt er dus ook geen financieel betere club van gemaakt. Dat als eerste...

Dan : Toon het is nu eenmaal zo dat wij Ajax een grote club zijn in Nederland maar ook in europa.. wij zijn geen Regio club. Ook al zouden jullie veel geld hebben dan nog is er geen filosofie.. er bestaat geen Psv spel.. psv is een club zonder identiteit zonder een bepaalde spelopvatting..
En ja daardoor ook een regio club zonder allure..
De rede dat je je financieel niet kan meten is omdat je een Regio club bent die niets heeft opgebouwd.
12 0
AFCAPolarBear
Precies! En ze willen het ook niet anders, want winnen is nog altijd belangrijker dan goed spelen voor ze. Op korte termijn blijf je hierdoor (misschien) uit de rode cijfers, maar op lange termijn gaan clubs met een betere visie (lees AZ en in mindere mate Feyenoord) je voorbijstreven. Die eerste stap is zondag al gezet, en het zal voor mij geen verrassing zijn als AZ volgend jaar zomaar met Ajax gaat strijden om titel
0 0
davy14
Gekke Toon loopt uit zijn nek te lullen. Ajax heeft nooit honderdvijftig miljoen op de bankrekening gehad; liquide middelen en eigen vermogen is iets heel anders maar vind het niet gek dan dat PSV altijd geld tekort komt. Zelfs qua eigen vermogen klopt het verhaaltje van Toon niet, hij stapte in in 2014. Beetje zielig de kritiek van zich afschuiven. Best sneu voor een algemeen directeur van zo'n grote club.

Ben benieuwd wanneer Toontje weer met dat jaarlijkse verhaal op de proppen komt dat hij al drie keer benaderd is geworden om bij Ajax directeur te worden maar dat niet heeft gedaan omdat de club totaal niet bij hem past. Of doet die dat alleen als het goed gaat met PSV? Hopelijk horen we dat verhaal dan in ieder geval niet meer komende jaren.
5 0
PetrusKeizer
het is allemaal de schuld van 'het schema', Toon. Actie!
0 0