De Graafschap vreest voor afslachting

GinoHaverkamp, 14-05-2019 om 07:30, 11752 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Graafschap vreest voor een monsterscore woensdag in de wedstrijd tegen aanstaand landskampioen Ajax. De Amsterdammers zijn praktisch kampioen, terwijl De Graafschap al uitgespeeld is in de reguliere competitie. Voor de Amsterdammers zijn er nog twee mogelijke doelen: het eigen doelpuntenrecord uit 1967 (122 stuks) verbreken en Dusan Tadic topscorer van Nederland maken.

De Graafschap lijkt daar de ideale tegenstander voor, want eerder dit seizoen werd die club met 8-0 verslagen door Ajax. En dat aantal goals is net genoeg om het Eredivisierecord van meeste doelpunten in een seizoen te verbreken. Youssef El Jebli, één van de blikvangers in Doetinchem, waakt voor een afslachting. Tegenover het Algemeen Dagblad: 'Er staat voor ons niets op het spel. Maar wij willen niet voor schut gezet worden, hè. Nog een grote nederlaag kunnen wij echt niet gebruiken. We willen met een zo goed mogelijk gevoel de nacompetitie in.'

Een goede generale kende de Gelderse club niet. Afgelopen weekend werd er namelijk fors verloren van Vitesse: 6-1. El Jebli: 'We gaven de doelpunten zó gemakkelijk weg. We hielpen elkaar niet meer. Het was los zand.' Wat moet een monsterscore tegen Ajax dan voorkomen in zijn ogen? 'Nooit opgeven. Dat is de enige manier om de schade te beperken tegen Ajax en ons straks in de nacompetitie veilig te spelen. Hoewel er niets op het spel staat, zijn dit mooie wedstrijden om te spelen. Voor hen is het een feestwedstrijd. Maar wij zijn niet van plan om mee te werken aan een doelpuntenfestijn.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OmeMichel
Hoewel drie jaar geleden ook op het conto, 'eigen falen' geschreven mag worden, denk ik dat men bij de Graafschap van binnen nog altijd spijt heeft. Ze stonden een paar dagen later in de Play-offs, duidelijk wat vermoeid op het veld, en hebben daar de rekening voor gekregen. Zowel sportief als financieel natuurlijk en dat zal bij het bestuur echt nog wel in de koppies zitten. Nee, die gaan dit keer niet ten kiste van alles een goed resultaat willen halen. Nee, dit wordt gewoon een makkelijke avond, ze zullen zich misschien niet naar de slachtbank willen laten leiden, maar hun lesje hebben ze daar wel geleerd, neem ik aan. Maar van mij mag het 0-8 worden hoor, geen probleem, maak ze maar lekker onzeker voor de Play-offs. ;)
0 0
MichelBoerebach
Wie vreest nu die zogenaamde afslachting? Het Graafschap bestuur? De supporters? De werknemers van de plaatselijke bakkerij? Ik lees het nergens in dit artikel. Deze El Jebli heeft het er ook niet over.
0 0
Ajacied33
Deze El Jebli zegt wel dat ze waken voor een grote nederlaag. Hij heeft geen zin om voor schut gezet te worden zegt ie
0 0
AFCA.
0-7 winnen. 4x Tadic die daarmee topscorer wordt van de Eredivisie voor Jank de Jong (zelfs zijn geclaimde goal gaat hem niet helpen) en vervolgens rijkt Sjaak Swart de schaal uit. Hierna zullen Sjaak en Overmars afsluiten met een synchrone buikschuiver richting het uitvak.
1 0
GvanderK
Doe dan maar 0-8, dan verbreken ze nog even het doelpuntenrecord uit 1967!
0 0
Hagmag
De slachting kan niet groot genoeg zijn. Supporters zijn daar vreselijk Anti-Ajax en pro pisvee.
Wat waren ze 3 jaar geleden blij met die 1-1.
Afslachten die boeren daar.
1 -2
Ajacied33
Precies! Ik heb die "wraakgevoelens" nog zeer zeker..
1 -1
Ajacied33
Zijn jullie ook een heel klein beetje bang dat de echte ontlading na het winnen van een titel er morgen niet zal zijn? Omdat het dubbel is, je bent officieus kampioen, dus je bent van soort blij en aan de andere kant moet je wachten totdat het 100% officieel is. Ik heb me niet laten feliciteren door collega's, heb nog geen vreugde of ontlading gehad. Alles moet er morgen uitkomen en dan donderdag dat heerlijke gevoel nadat je cluppie iets moois voor elkaar gekregen heeft. Je zit dan als supporter in een roes, een glimlach die niet van je gezicht te krijgen is. Althans, zo gaat dat bij mij
1 -1
AjaxDaniel
Zodra ik de jongens met die schaal zie komt dat gevoel meteen
0 0
Ajacied33
0-5
0 0
Flarkow
0 9 zoiets gewoon gas erop voor de laatste x knallen
0 0
vak114
Tot op het bot vernederen die boeren,even de kater van enkele jaren geleden volledig van ons afgooien.
7 0
PetrusKeizer
ik denk dat Henk de Jong slim genoeg is om niet dezelfde fout te maken als de Graafschap destijds bij die 1-1 maakte. Onnodige energie stoppen in een pot die er niet meer to doet, en dus had dat toen negatieve gevolgen voor de nacompetitie. Henk is daar denk ik te slim voor. Hij zal niet zeggen, laat Ajax maar doorlopen naar onze goal, wij gaan 90 minuten koffie drinken. Hij zal wel zeggen: jongens, als we achterkomen moeten we er geen bakken energie in willen stoppen om nog gelijk te komen, we moeten in de eredivisie blijven, ons doel is nacompetitie overleven. Houd de schade beperkt en mocht er toevallig n bal voor je voeten vallen dan peer je gewoon op doel.
3 0
Boer Gijs
Precies, hoe minder de Graafschap het Ajax lastig maakt, hoe minder gretig Ajax zal zijn. Zoiets. Wordt een nulletje of 4, 5.
1 0
Vincenzo3
Woensdag gehaktdag!
4 0
ram
Zou ik ook voor vrezen. Ik denk dat de motivatie enorm zal zijn. Minstens 0-5.
1 0
Rentokill
Jammer voor Tadic maar ik zou mannen als Lasina Traoré en Noa Lang een kans geven. Die hebben drive, willen zich bewijzen en gaan als de brandweer. Moeten er wel een paar sterkhouders in blijven staan: Ziyech, Frenkie, Tadic, Blind De Ligt allemaal laten spelen om de nieuwelingen zo goed mogelijk te laten spelen.
0 -12
Salamis
Natuurlijk niet, dit is de hoofdprijs van dit seizoen. Die ga je winnen met het team dat het grootste deel daarvoor verantwoordelijk is. Huntelaar weer ipv Neres als die nog niet kan spelen aub.
0 0
insectenverdelg
Allluh ballen op Tadic!
1 0
mgtow
Die gaan er met dubbele cijfers af. Gegarandeerd.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Kijk dat is de instelling, voorzichtige angst voor een afgang. We kunnen dat doelpuntenrecord nog halen en het zou leuk zijn als we dat juist in dit jaar op onze naam krijgen. De dubbel, halve finale CL en de meeste goals ooit ... Maar aan de andere kant denk ik ook; lekker rustig ballen, mooie wedstrijd van maken en jezelf niet vermoeider maken dan je bent. Alle cliches kunnen we van tafel halen maar de meeste hebben 55/60 wedstrijden gespeeld ... Kijken of je na een half uur nog kan aanzetten voor het record, anders laten gaan, die wedstrijd uittikken, 3-0 4-0 maken en lekker vakantie gaan vieren!
0 0
gi0vanni
Laatste wedstrijd van de Jong dus even een solo goal zou leuk zijn. Maar natuurlijk ook een van Ziyech en de Ligt. En inderdaad Tadic zou nog mooi 3 doelpunten kunnen maken. 0 - 6 zou al prima zijn. Voor het record nog ff een van Donny en Neres.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Precies, het zou het seizoen extra glans geven als Tadic topscoorder wordt en/of je pakt dat doelpuntenrecord. Zou tevens een hele mooie afsluiter zijn, maar zo niet ... No worries. Het zou mooi zijn maar als je met een paar goals verschilt wint dan vind ik het ook prima.
0 0
behangdelul
Hoop dat de mannen de drive hebben om voor die 8-0 en 3/4x tadic te gaan. Lukt het niet, ook goed :P
2 0