Van Bommel eerlijk: 'Dan ben je de terechte kampioen'

JesseTH, 12-05-2019 om 21:10, 10322 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark van Bommel vindt Ajax de terechte kampioen. Wel baalt de coach van het mislopen van de titel, want hij zag het zijn ploeg over het algemeen vrij behoorlijk doen. Ook zit de trainer nog altijd met de 3-1 nederlaag in Amsterdam, volgens hem een belangrijke reden voor het mislopen van de titel.

'Je wilt kampioen worden, met hoeveel punten maakt mij niet uit', begint een teleurgestelde Van Bommel tegenover FOX Sports. 'Het is geen slecht seizoen, maar daar heb je niets aan als je geen kampioen wordt. Je moet zo realistisch zijn dat we het nu niet meer gaan halen. Als je kampioen wordt, dan ben je de terechte kampioen.'

De trainer geeft aan dat zijn ploeg het heeft laten liggen tegen FC Emmen en Ajax, maar voornamelijk in Amsterdam. 'Je geeft daar één kans weg, de goal van Neres, voor de rest heb je er de totale controle. Na de 1-1 tegen tien man moet je de wedstrijd daar afmaken. Die kansen hadden we en een gelijkspel was ook niet slecht geweest voor ons.'

Al met al is het teveel verspelen van punten de druppel geworden voor PSV. 'Het is niet zo dat we slecht spelen. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd en er niet veel tegen gekregen, maar je speelt wel gelijk. Dan kun je wel zeggen dat je het in de tweede seizoenshelft helemaal niet zo slecht gedaan hebt, maar je moet naar de cijfers kijken. Je hebt teveel gelijkgespeeld en "maar" twee keer verloren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Mark blijft tot t bittere eind sthenisch in de rol zitten van iemand die t allemaal al -tig keer gezien heeft plus alles onder controle heeft. Hij heeft niet door dat hij juist met die houding steeds harder door de mand valt.
0 0
kaashaas
De beste man heeft zelf het zelfvertrouwen bij zijn niets zeggend regio clubje weggehaald door in de cl slap te presteren en in de beker een b team op te stellen om kampioen te worden... dit is gewoon een domme trainer die er geen klote van kan.. dit is geen leider maar een individualist dat is zijn grote probleem.. door zijn wanbeleid heeft hij alle kansen op prijzen eigenhandig om zeep geholpen want ook bij die melkers lopen gewoon internationals en kwalitatief goed spelers..

Herr Von Bommel je bent gewoon een grapjas..
Steek je handen in eigen boezem..
Jij begrijpt er geen moer van..
2 0
Lazell
Seizoenshelft 1 hadden ze een vast middenveld. Seizoenshelft 2 bleven ze max. 3 wedstrijden met hetzelfde middenveldstaan, met als dieptepunt een wonderbaarlijk voetballen middenveld van Luuk de Jong, Rosaria en Sadilek.
0 0
Rentokill
Alle lof voor PSV dat gewoon nog 83 punten kan halen. Met zo'n rukselectie is dat knap. Ook met zoveel 1-0 wedstrijden in de laatste paar minuten.

Maar wat een lachwekkende trainer. In het begin had ik nog wel respect voor hem maar na zn zoveelste calimeroreactie voor de pers is dat verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor hoon.

Heeft het in het begin goed gedaan om alles wat Cocu had neergezet te laten staan (wat ook hielp is dat de selectie vrijwel intact bleef) maar hoe meer hij het team naar zijn hand zette hoe minder het werd.

Iedereen wist dat op het laatst elke goeie tegenstander kon winnen. Dat was voor de winterstop heel anders.
8 -1
afca95
Een ruk selectie? volgens de gehele vaderlandse pers was het gelijkwaardig aan Ajax...
0 0
Ajacied33
Het is een kut club met een dito trainer, maar een rukselectie vind ik best overdreven. Ze hebben best wel kwaliteit met die Angelino, Bergwijn, struikelaar, Malen, Luuk, Gakpo. Wij hadden het met onze selectie wel eerder moeten beslissen. Maar goed, beter laat dan niet
2 0
Bensco
Daar heb je helemaal gelijk in. Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat het kampioenschap pas zo laat beslist is geworden. Wij hadden by far een beter elftal dan PSV. En dat gaat aankomend seizoen alleen nog maar beter worden. PSV zal nu te maken krijgen met de negatieve gevolgen van 2e worden. Spelers willen weg maar leveren minder op (ook vanwege hun slechte Europese campagne), ze moeten nu eerder aan de bak om nog aansluiting in de CL te vinden (gaan ze wss nog mislopen ook) en hun sterspeler waarvoor ze dachten te cashen is geblesseerd. Gelukkig heeft PSV de financieen zo lekker voor mekaar en hebben ze flinke buffers ;)
0 0
Van Reenen
En anders verkopen ze wel weer een paar graslanden aan de Gemeente Eindhoven en beuren zo weer 10 miljoen van alle burgers van 040. Wat ren slap aftreksel van vul zelf maar in.......
0 0
glennmeijer
Heren even wat anders even naar www.vtbl.nl gaan en natuurlijk op onze held ziyech stemmen want die was deze week echt geniaal. voordat die van persie het word
2 -2
Fluitje
Gedaan
0 0
flodder
Zoer Bom(mel)...hahahaha
0 -1
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=oR7toWDeTRk

Hoe Tadic op het laatste zijn halve pak uittrekt en naar beneden gooit. HELD. Haha.
Alles is prachtig maar zie vooral vanaf 4:10.
3 0
ajax4lifebaby
Totale controle zegt deze man met letterlijk 0 schoten in goal in 60minuten tegen Ajax. Puur omdat we rood hadden kregen ze controle. Doei Bommeltje
3 0
Bky
Die fout van Rosario bij de 1-0, haha wat een amateur.
3 0
PetrusKeizer
ja, inderdaad. opvallend slecht gevoetbald. Maar die Rosario gaat wel vaker de mist in. Zn passing bijvoorbeeld.
0 0
OpaVerteld
Prima seizoen van PSV, van Bommel prima coach.
Heeft Ajax het hele seizoen scherp gehouden.
Bij Ajax-PSV toen het 1-1 werd met 10 man ben ik weggelopen. Dacht echt dat het over was.
Het kan verkeren :)
0 -6
PetrusKeizer
volgende keer n verduisterende zonnebril opzetten :)
1 0
L1tman3n
Ieder zijn eigen ding, maar dat je op zo'n moment wegloopt zal ik nooit kunnen begrijpen.
10 0
ambtenaar
Eens, verman jezelf en blijf zitten.
Je wilt toch geen wegloper zijn ?
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Bommel en zijn provincie clubje zitten op de verkeerde weg; zijn goed genoeg voor de Kleredivisie, dankzij afdankertjes vsn ons, maar in Europa ga Je daarmee af, zoals we dir seizoen zagen.
1 0
ajaxxcied4life
Hij zei nog niet zo lang geleden dat door Ajax en psv (lol) Nederland qua voetbal weer op de kaart staat. Die man is echt een periflage van zichzelf. Heel triest. Maar psv zal nu wel een deal gaan sluiten met een investeringsmaatschappij of een bank ofzo. Want drie voorrondes doorkomen zal met deze selectie best wel een kluif worden denk ik zo. Maar een ding denk ik absoluut niet, namelijk dat het nu klaar is met psv. Zij vinden altijd wel weer een manier om aan centjes en degelijke spelers te komen.
1 0
FrankDeB
Misschien gaan er straks weer belastingcenten naar die club net zoals in 2011.
1 0
GerardAjax26
Totale controle.. vandaar dat ze maar 3x op doel hebben geschoten terwijl Ajax 40 min met een man minder speelde.
5 0
FU
Mark, die gelijkspelletjes waar zo goed als nederlagen maar die jullie in de laatste minuut nog gelijk kwamen...
3 0
GerardAjax26
Inderdaad, meeste van die gelijkspellen waren goals die in de laatste minuut vielen zodat ze nog volledig tegen de verhoudingen in een punt pakte.
1 0
Wout1988
Psv heeft drie keer verloren
0 0