'We verdienden het niet om 2-0 achter te staan'

JesseTH, 10-05-2019 om 17:50, 5166 views, Tottenham Hotspur |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mauricio Pochettino geeft aan dat het in de rust van Ajax - Tottenham Hotspur erg rustig was in de kleedkamer van de uitploeg. De trainer vond immers dat de 2-0 achterstand onterecht was en daarom was het vertrouwen nog aanwezig.

'Ik denk dat het de meest relaxte rust in de afgelopen zes maanden was', vertelt Pochettino op de persconferentie van vrijdag. 'Danny Rose vroeg mij vandaag: "Baas, geloofde je er echt in dat we de finale nog konden bereiken? Ik zei: "Ja, ik was erg kalm". Ik was alleen boos op het lot, want de wedstrijd was in evenwicht. Het enige verschil was dat Ajax klinisch voor het doel was.'

'In de rust bekeken we in vijf minuten wat er nodig was en dat legden we aan de spelers uit', gaat de Argentijn verder. 'Dat was natuurlijk Fernando Llorente inbrengen voor Wanyama. We verdienden het niet om 2-0 achter te staan. Daarom zei ik: Ga zo door, wees kalm.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blueberry
het zijn allebei clubs die dit decenia geen kampioen zijn geweest Liverpool in 1990 en Tottenham ergens in de jaren 60
1 0
Ajax4glory
Wel vreemd dart ze dan in de ucl spelen. Zou eigenlijk eerlijker zijn als alleen de kampioenen van een land in de ucl uitkomen
1 0
Rdk1983
Bullshit. Werd weggespeeld. Credits voor wat die 2e helft doet, maar dit is natuurlijk gelul. En geluk.
0 0
f.m.d.
Alleen in het 1e half uur in London zijn ze weggespeeld. Daarna zijn ze grotendeels de bovenliggende partij geweest in deze tweeluik. Zo eerlijk moet je zijn.
1 0
AFCAsphere
Ik ben het met je eens. Heel veel mensen lijken er een subjectieve kijk op na te houden. Ajax was niet zo dominant zoals ze tegen Real Madrid en Juventus waren. Alleen in Londen hebben we de eerste dertig minuten gedomineerd. Het is heel erg jammer, maar ik zag Spurs ook kansen creëeren in de eerste helft in Amsterdam. Na die 2-1 zag ik het wel een beetje aankomen, want Ajax was totaal zichzelf niet.
1 0
Odin
Ik neem deze man al niet meer serieus vanaf het moment dat hij begon te jammeren dat het niet eerlijk was dat Ajax rust kreeg en zijn (miljoenen)ploeg nog moest spelen in het weekend voor de heenwedstrijd. Bij voorbaat een slechte potentiële verliezer en achteraf blijkbaar ook een slechte winnaar.
1 0
FrankDeB
4-0 was inderdaad meer op zijn plaats geweest.
0 -1
Willem410
Gewoon vreselijk veel mazzel gehad, niet meer niet minder.
Ik kan het nog steeds niet hendelen, ik stond vanochtend met precies hetzelfde klote gevoel op als donderdagochtend en ik vrees dat het morgen weer zo is, dat heb ik nog nooit gehad meestal is een deel van de teleurstelling wel wat weggezakt.
Ik loop er al 2 dagen bij als een zombie, als ik speler was en ik moest zondag tegen Utrecht dan had je echt niks aan me gehad.
Al die complimenten en dat we zo trots moeten zijn, ik weet dat het goed bedoeld is en dat er zeker een kern van waarheid inzit maar ze komen bij mij nog niet aan, wil ook helemaal niemand de schuld geven want je moet het misschien zien als een ongeluk wat gebeurd is en wat nooit meer terug valt te draaien.
Maar oh, oh, oh wat had ik mijn club toch graag in de CL finale zien staan, die pijn gaat een kampioenschap zelfs niet wegnemen.
4 0
Ajacied33
Ik heb precies hetzelfde man. Echt exact
1 0
Boer Gijs
Nee 3-0 ruststand was eerlijker.
0 0
Ajacied33
Achteraf is alles makkelijk lullen
1 0
Freddy Al
Hij heeft wel gezien dat in de eerste helft Tottenham Hotspur 2 goede kansen kreeg en die verprutste, ik denk dat de hoop na de relatief snelle 2-1 pas weer terugkwam , toen de 2-2 snel daarop viel leek het er even op dat we in zouden storten .
Dat gebeurde niet, Ajax ging weer voetballen en hadden de beste kansen op 3-2, in de slotseconden werd het beslist .

Ajax had dit keer alle pech en dat kan gebeuren , sport is niet rechtvaardig.
Blijft staan dat Ajax een fenomenaal CL seizoen heeft gedraaid en ik ontzettend trots ben op wat ik gezien heb, dat gevoel wordt wereldwijd gedeeld.

Ik begrijp de venijnige opmerkingen en commentaren uit emotie allemaal ,de teleurstelling is enorm maar het hoort gewoon bij de sport.
De fouten,en de mazzeltjes.hebben altijd een grote rol gespeeld in het voetbal, Ajax heeft zich weer onderscheiden door met lef en met flair te spelen,ongedwongen en fris.

Dat is waarom ik supporter ben; het geeft me het gevoel dat alles kan als je maar durft.
Resultaat is de gewenste uitkomst van al die inspanningen maar nooit een vaststaand gevolg.

Oranje liet in 74 en 78 de wereld genieten en had geen prijs, de beloning achteraf wel ; het Nederlands voetbal werd een bijna spreekwoordelijk begrip, dat geldt ook voor dit Ajax.
3 0
Tufono
Inderdaad Oranje had in die jaren ook geen prijs gehad, maar het was wel de beste team van de wereld, de beste wint niet altijd!
1 0
Ajacied33
Mooi verwoord
0 0
JSF
Ajax heeft verloren door eigen fouten, niet door een andere speelwijze van Tottenham
2 0
niquedegraaff
En wij verdienden het niet om alsnog te verliezen.
1 0
Meso
Ze hebben het toch echt zelf weggegeven de 2e helft....
0 0
Jari_held
Rot op als we anders de finale hadden gehaald, dan hebben ze hem nu niet ineens verloren!

Dit is een eeuwig litteken maar wel een met een stoer verhaal die je later vol trots verteld! Dit is mijn club, dit is waarom ik ajax fan ben, deze manier van voetballen, dit type spelers! En dat is we als we winnen en verliezen! Want een betere club dan deze is er niet!!
0 0
AJAXAFC1
Het is vooral zuur voor de spelers die dit echt niet hebben verdient...
Je kan zeggen over de wedstrijd wat je wilt ajax dit tactiek dat tijdrekken dit geluk dit, maar al met al heeft dit ajax team ons als fans een geweldig jaar gegeven wat niemand van te voren had gedacht en verdiende absoluut dit einde niet.
Maar of je de CL wint of niet dat was nog niet eens zeker geweest waar je het voor doet als fan is dat je een heel jaar kan gaan zitten voor zulke affiches en elke keer met een hoge hartslag en spanning samen zulke mooie potten kan kijken met je vrienden/familie daar gaat voetbal om toch?
Gewoon die schaal pakken boys dan beloon je jezelf en de fans :)
Bedankt mannen voor dit geweldige seizoen
0 0
marrene
Onzin. Daarom stond hij zeker te snotteren na de wedstrijd. Omdat hij zo zeker was.
0 0
Frank1978
Hopelijk wint Liverpool van deze mazzelploeg. Kijk alleen naar hoe de 2-2 valt en dan achteraf jezelf gaan zitten prijzen en doen alsof je in de rust zeker wist dat het nog goed zou komen.
3 0
niquedegraaff
Net zo lang husselen tot de tegenstander het ook niet meer weet. Tja, je kan het ook slim noemen.

Ze zijn op geluk door bij Man City en ook bij ons. PSV 2.0.
3 -1
Redrum
Ja het is net een soort psv, met het verschil dat ze nog wel proberen te voetballen af en toe.
1 0
f.m.d.
Hij heeft wel gelijk. 1e helft was 2-0 geen juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Spurs was dominanter en had zeker ook 2x kunnen scoren. Uiteindelijk hadden ze volgens de statistieken meer balbezit, meer scoringsmogelijkheden en meer schoten op doel dus kan je niet zeggen dat het onverdiend is. Dat gaf Frenkie ook na afloop toe als 1 van de weinige.
3 -7
..::Rootje::..
Vreemd.

Je hebt 't over uiteindelijke statistieken, terwijl de kansenverhoudingen in de eerste helft in 't voordeel van Ajax waren:
Totaal schoten: 6/6
Schoten op doel: 3/2

Dus hoe je erop komt dat 2-0 geen juiste afspiegeling was....
0 0
Redrum
Staat f.m.d. voor Feitelijk een Motherfucking Drama toevallig?
1 -2
WesleySonck
Dit tactisch mastermind maakte tot twee keer toe zijn basis opstelling zo slecht, dat hij dat in de rust helemaal moest omgooien. In plaats van dat ie zich beseft dat ie had moeten beginnen met llorente, want het was na de eerste wedstrijd wel duidelijk dat daar onze zwakte lag...
1 -1
Ton70
Wat een gelul. Je kan jezelf kwalijk nemen dat bij die 2-1 zowel de Ligt als Blind weg waren uit het centrum. Die 2-2 is gewoon stomme pech. Bij die 2-3 glijdt Magallan uit waardoor hij te laat is om de bal te blokken. Zelf mis je bij 2-2 nog 3 opgelegde kansen. Zo'n avond gaan we niet meer zien. Kan het nu een beetje relativeren. Was er helemaal kapot van. Ben bang dat het heel lang gaat duren voor we ooit weer zover zullen komen.
1 -1
Cruijff72
Ze verdienden het iig zeker niet om de 2e helft met 3-0 te winnen
2 -1
Redrum
Serieus, wat voor kansen heeft Tottenham in de eerste helft gehad dan? Ze hebben godverdomme drie totale klutsgoals gescoord en verder geen enkele fatsoenlijke kans gehad en dan zulke praatjes, dat vind ik toch altijd erg jammer. Spurs is de meest lucky ploeg deze Champions League, niks meer en niks minder.
4 -1
***1900***
Zucht, het is wat met dat gezeur van die trainers.. eerst engnek Allegri en Pochettino lust er ook wel pap van.
1 -1
Murtagh
jammer voor de ex Ajacieden maar ik hoop dat de spurs verliezen na dat doelpunt in de laatste seconde gun ik ze niks meer
3 -1
Ajax4glory
Hoop ik ook 89e minuut de winnende van Liverpool
0 0
Ajacied33
94e minuut mag ook
0 0
AjaciedRK
6-0 voor Liverpool.
6 -1
AjaciedRK
Deze gast de hele tijd met z'n verdienen en z'n geniale tactische vondsten.

Je verdiende het wel. Je verdiende het zelfs om 4-0 op je broek te krijgen.

Puur op geluk ben je door. En nu oprotten.
4 -1