Advocaat: 'Staat wel kampioenschap op het spel'

GinoHaverkamp, 10-05-2019 om 15:20, 6295 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat denkt niet dat de dramatische uitschakeling van Ajax in de Champions League veel invloed heeft op de wedstrijd tussen Ajax en de Utrechters van zondag. De ervaren coach heeft er vertrouwen in dat trainer Erik ten Hag de knop goed weet om te zetten bij zijn spelers.

De zeventiger begrijpt dat de Ajacieden het moeilijk kunnen accepteren dat de uitschakeling een feit is. 'In plaats van allemaal vrolijke gezichten op de training zie je geen lachebek meer lopen. Je krijgt wel even een aantal dagen een negatieve sfeer. Ten Hag is verstandig genoeg om daar mee om te gaan. Er staat wel een kampioenschap op het spel', citeert Voetbal International hem. 

Advocaat zag van dichtbij hoe Ajax in extremis met 2-3 verloor van Tottenham Hotspur. Hij heeft dus ook gezien hoe Ajax te pakken is, al beweert hij dat de manier van spelen van de Spurs weinig invloed heeft op hoe FC Utrecht gaat spelen zondag. 'Dan moet ik Spurs gaan trainen', zegt hij op de persconferentie voorafgaand aan het belangrijke duel. '

Je moet uitgaan van je eigen kwaliteiten', vervolgt hij. 'Het grootste geluk is dat wij ons al gekwalificeerd hebben voor de play-offs, wat ook de doelstelling was toen we kwamen na vijf wedstrijden. We kunnen zonder druk spelen. De druk zit wel bij Ajax, zij moeten. Wij moeten ook, maar op een andere manier. Voor ons begint het pas over twee wedstrijden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum31
Als Ajax gewoon normaal goed speelt
Zoals de afgelopen weken en eerste 45 min Spurs
Dan mag utrecht natuurlijk geen probleem zijn.
Volle sfeervolle Johan Cruijff Arena er vol achter
2 0
Ginoajax1
De Kogel is financieel geholpen door Ziyech. Dat liet hij laatst weten. De haat tegen Ajax zal minder zijn toch? Indirect laat hij weten aan de Utrechtspelers, de titel aan Ziyech te gunnen. Lijkt me wel mooi. Haat zit trouwens bij supporters, niet bij de spelers lijkt mij.
2 0
Redrum
Niet bij alle spelers in ieder geval. Alleen de gasten die een kind van de club zijn, maar die heeft Utrecht op dit moment niet heel veel geloof ik. Alleen Letschert vind ik wat dat betreft een vervelend mannetje, maar die is er misschien niet eens bij. Die 300 man in het uitvak zullen het verschil niet maken in ieder geval.
1 0
Ton70
Woensdag kon je na de wedstrijd goed zien dat Dick erg met Ajax te doen had. Op de vraag of dit invloed op de wedstrijd van zondag zou hebben, wilde hij dan ook niet ingaan. Zegt niks over zondag, maar liet wel zien dat Dick een empathisch mens is. Anders dan die hork van een Gert Jan Verbeek. Wat een lul is dat zeg.
6 0
Redrum
De haat bij Utrecht richting Ajax zit zo diep dat zij er sowieso op gebrand zullen zijn om Ajax te dwarsbomen. Gelukkig stelt Utrecht vergeleken bij de Spurs weinig voor en zal het voetballen voor Ajax zondag een stuk makkelijker gaan. Utrecht zal de bus parkeren. Zaak voor Ajax om daar geduldig door heen te voetballen. Ik verwacht een beetje net zo'n wedstrijd als tegen Vitesse. Diep in zijn hart gunt Advocaat Ajax die titel, dat weet ik zeker. Hij zou het verschrikkelijk vinden als Ajax door hem ook nog de titel misloopt en volgend jaar misschien geen CL speelt. Maar ja, wat moet hij doen dan? Hij gaat heus niet tegen zijn spelers zeggen dat ze de wedstrijd moeten weggeven.
4 0
niquedegraaff
Ik las op Youtube een reactie van een Utrecht supporter die boos was over al die haat. Zo kan het ook. Ik snap het ook niet. Onderling jennen is leuk. Ludiek. Maar bewust zout in elkaars wonden gooien slaat nergens op. Dan ben je gewoon ziek in je hoofd.
4 0
Sateschnitzel9
Vind Utrecht geen bijzonder elftal. In het verleden hebben ze sterkere teams gehad en als je dat combineert met mentaliteit en fysieke strijd tegen Ajax dan kom je aardig ver, de laatse jaren heel veel punten verloren in Utrecht en thuis ook moeite mee gehad. Ben er nu veel meer gerust op dan destijds. Utrecht is een beetje over.
1 0
Redrum
Dat denk ik ook. Dit Utrecht is niet zo heel best, zeker niet in uitwedstrijden. Ajax zal daar denk ik weinig moeite mee hebben. De teleurstelling van woensdag neemt elke dag iets af en zondag zullen de spelers weer gebrand zijn om die titel veilig te stellen.
1 0