Van Bommel: 'Dit verwerkt Ajax niet zo 1, 2, 3'

BVeenstra, 10-05-2019 om 14:30, 7997 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV-trainer Mark van Bommel denkt dat het voor de spelers van Ajax lastig wordt om zich weer volledig op te laden voor de strijd om de landstitel. Afgelopen woensdagavond werd Ajax op de valreep uitgeschakeld door Tottenham Hotspur in de Champions League, waardoor de finale van het miljardenbal nét niet gehaald werd.

Zelf maakte Van Bommel met PSV in 2005 ook een dergelijk scenario mee. De Eindhovenaren gingen met 2-0 aan de leiding tegen AC Milan, waardoor een verlenging in de halve finale van toen aanstaande was. In de blessuretijd scoorde Massimo Ambrosini een Milanese treffer, waardoor het Brabantse sprookje ten einde kwam. 'Dat is vergelijkbaar. Alleen wij waren met een 2-0 voorsprong nog niet zeker van de finale, maar het is wel te vergelijken', zegt de coach tijdens de persconferentie.

Van Bommel spreekt over één van de grootste teleurstellingen uit zijn carrière en hij denkt dan ook dat Ajax de uitschakeling nog niet verwerkt heeft. 'Als je op de drempel staat van een Champions League-finale en je verliest op deze manier zeg je een dag later niet: we zijn er overheen. Deze nederlaag zet je niet zomaar even opzij.'

De trainer van PSV denkt dan ook dat de pijnlijke uitschakeling in de koppies van de spelers van Ajax blijft hangen. 'Daar ga je wel aan denken, dat is normaal. Als je als voetballer zo'n grote teleurstelling meemaakt, zo'n goede reeks meemaakt in Europa....Wie had in de rust gedacht dat Ajax niet naar de finale zou gaan? Zij moeten het verwerken en dat doe je niet 1, 2, 3', aldus Van Bommel, die zich voor de rest wil focussen op zijn eigen club. 'Wij moeten van AZ en Heracles Almelo winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Lekker voor je
0 0
EersteAanname
Heerlijk om dit nu te lezen.
0 0
Van Reenen
Ik vind dit wel heel apart. Wij zijn nog bezig het te verwerken, maar PSV heeft de nederlaag in de Arena nog steeds niet verwerkt. Is toch wel heel apart.
0 0
Bean
hehehe.. mooi dit.. die knurft verliest zelf en wij gaan er met de schaal vandoor..
0 0
AFCAHOOLIGAN
U zei??
0 0
PetrusKeizer
hahaha en dit vind je zeker heel slim van jezelf, Mark? Nog ff zout in de wond wrijven en suggereren dat onze jongens het wel niet zullen redden tegen Utrecht 'want dit verwerk je niet 1,2,3'. Ik denk dat wij wel raad weten met 1,2,3. 1 = goal Huntelaar, 2 = goal Ziyech, 3 = goal Tadic. 3-0, Mark!!
0 0
Murph
CALIMERO van Dommel ook weer last van nachtmerries.
0 0
Web
Bommel is het ergste wat je kan overkomen
Vreselijke nare man.
Als voetballer verschrikkelijk en als trainer geen haar beter
Doodeng
3 0
Babangida83
Gelukkig hebben we nu een mooie quote van Van Bommel om de boel wat extra mee te motiveren.
1 0
Jaridebeste
Hoop je.
Dit geeft in elk geval nog weer wat extra motivatie om er de laatste twee wedstrijden vol op te knallen!
1 0
lauw
Kan die lul zich niet gewoon met z'n boeren klote elftal bezig gaan houden en ons gewoon met rust laten.
0 0
MrPink
Bommel is altijd met ajax bezig. ouwe zeur.
0 0
Nieuwelichting
Daar heb je hem ook weer. Ga een wasautomaat met leren bekleding kopen, Mark.
1 0
Boer Gijs
Mocht psv door deze mokerslag voor Ajax alsnog titel in de schoot geworpen, dan staat psv gewoon voor lul met die schaal. Maar dat snapt Mark niet. We hebben de finale om te zien dat Ajax de beste was in Europa. En zo is ook nu al duidelijk dat Ajax dit seizoen de beste club van Nederland is
0 0
noppenkoning
Hij heeft genoten van onze speelwijze en driehoekjes. Elke dag ziet hij de rondo's met Swaab, Viergever en Rosario en L. de Jong. Daarom reageert hij zo, hij is eigenlijk heel verdrietig van binnen.
1 0
Redrum
Die rondo's met Schwaab, Viergever, Luuk, Rosario, Dumfries en Hendrix moeten voor een coach toch puur genieten zijn. Als de spelers de rondo 1 minuut volhouden zonder dat iemand de bal keihard hoog wegpeert krijgen ze allemaal een schouderklopje en een sticker, want dat is pas discipline he.
1 0
VakO
Lekker laten lullen. Hij zegt dat vanuit zijn eigen situatie en probeert onrust te creëren bij ons. De spelers en staf zal het worst wezen, die weten echt wel beter en zijn gewoon volop bezig met zondag. Geen aandacht aan schenken. Is het niet waard.
Dat kampioenschap komt gewoon goed, wat Mark er ook van vindt.
0 -1
meerzicht
In de tekst zetten we dan " heel veel sterkte met dit velies, wij snappen dit verwerk je niet 1,2,3 "
0 0
meerzicht
Ik stel voor mocht Ajax landskampioen worden dat we met zn allen een kaartje aan mark sturen met oprechte deelneming.....
0 0
Frank1978
En een mooie fruitschaal erbij, kunnen ze toch nog hun ritje op de platte kar maken, anders staat dat ding daar ook maar.
0 0
Frank1978
Als deze gluiperd uiteindelijk met lege handen staat, is dat voor mij iets van een troost na afgelopen woensdag. Je moet er toch niet aan denken dat Psv weer als een dief in de nacht met de schaal ervandoor gaat? AJAX verdient deze titel en niemand anders.
1 0
EricAjax1
Kom op zondag volle Arena en die gasten naar een 5-0 overwinning schreeuwen
1 0
AFCAPolarBear
Het nadeel voor PSV is nu juist dat de Eredivisie niet zo sterk is, na 1 van zijn grootste teleurstellingen won PSV ook gewoon van De Graafschap en Feyenoord en later die maand de KNVB beker. Ik zeg niet dat het makkelijk gaat worden, maar als wij nu uit tegen AZ moesten, dan had ik wel grote vrees voor het mislopen van de titel. Maar in eigen huis, kunnen en moeten we onze jongens weer met hun borst vooruit laten spelen. De jongens hebben dit seizoen al grote tikken gekregen (1-2 van Real verliezen, 1-1 thuis en 1-0 achterkomen bij Juventus), en wil nu al zeker concluderen dat deze voetballers (Frenkie, De Ligt en Onana) veel meer gaan bereiken dan die van PSV (Gomez, Van Bommel en Lee) uit 2005. Ze zullen waarschijnlijk niet fris en fruitig gaan spelen, maar een 2-0 zit er zeker in!
1 0
Joseph
Ik denk dat ze tot op het bot gemotiveerd zijn om dit prachtige seizoen met een echte prijs af te sluiten.

Die gaan Utrecht en de Graafschap volledig slopen. PSV de jankende 2e.
4 0
Tinus
Dat gevoel heb ik ook echt. Volgens mij staan er zondag 11 heel gemotiveerde spelers en 50.000 heel gemotiveerde supporters aan de start.
0 0
Redrum
Daar reken ik ook wel op. Na alle teleurstelling moet het besef toch inmiddels wel doordringen dat dit seizoen met het winnen van de dubbel alsnog legendarisch is. Veel jongens hebben nooit een landstitel gewonnen, dat moet toch wel motiveren zou je zeggen.
1 0
L1tman3n
Move along, nothing to see here!
1 0
Bennyben
Ik denk dat het verwerken nu een stuk beter gaat na deze mooie woorden van van bommel
1 0
Ginoajax1
Inderdaad ja, haha, wat is het toch een lulletje rozewater he , die van Bommel. En maar lullen dat wij met psv bezig zijn. Bekrompen provinciaal.
2 0
Yeshyeshyall
Heerlijk voor die jankbek. Het feit dat journalisten hem steeds naar Ajax vragen ipv naar zijn onbelangrijke kutploegje moet hem toch behoorlijk frustreren
0 0
Redrum
Zijn ploegje staat ook nog steeds in de schaduw van Ajax en dat hebben ze ook grotendeels aan zichzelf te danken. Ajax is niet de grote club geworden die ze zijn door simpelweg alleen het winnen van prijzen, het is vooral de manier waarop ze die prijzen gepakt hebben. Het attractieve aanvallende voetbal, het veelvuldig gebruik van de eigen jeugd en het altijd vasthouden aan de eigen tradities hebben Ajax een legendarische club gemaakt. Het voetbal dat psv speelt kan geen enkele voetballiefhebber bekoren en ze maken dan ook geen enkele indruk, al winnen ze een titel. Dat steekt natuurlijk enorm bij de pisflikkers uit Eindhoven, maar ja, ga er dan godverdomme een keer wat aan doen zou ik zeggen. Ga eens voetballen zoals een topclub zou moeten voetballen en misschien krijg je ooit nog wat complimenten.
1 0
Bennyben
Blijft toch TRIEST dat deze man geen positief woord uit kan brengen over AJAX, geeft maar weer aan hoe klein deze man wel niet is.
0 0
BGB
Enge vent
0 0
Mokum31
En jij gaat verliezen zondag
0 0
AjaciedMike
Ajax kampioen en van Bommel lekker oprotten.
0 0
Aeter
Haha droeftoeter, je wordt geen kampioen Mark, vergeet het maar!
0 0
witchmaster11
Ik heb speciaal een emmer onder me bureau staan , voor het geval dat ik die achterlijke kop van hem ziet hier van moet je toch echt kotsen
1 0
glob
Hé, Van Bommeltje heeft het wederom over Ajax. Dat is gek!! dat doet ie anders nooit. Misschien ff wisselen Ronaldje? Kom maar eventjes naar de kant.
3 0
Noxin
Ik denk juist dat het een voordeel is dat je na een dergelijke klap meteen weer voor een prijs moet spelen. In ieder geval beter dan een tussendoorwedstrijdje in februari.
4 0
Ajax4glory
Kan die gozer niet effe fijn zijn smoel houwe
5 0
Ruff Rhythim
Wanhoop is ook hoop....
1 0
FrankDeB
Man wat zou een kampioenschap van deze grafclub met hun anti-voetbal een ramp zijn voor het voetbal.
5 0
Pauw
Een echte winnaar die van Bommel; grijpt alles aan om het de tegenstander moeilijk te maken.
Wel heel doorzichtig en daardoor lachwekkend. Hij moet oppassen dat al z'n suggesties niet uiteindelijk tegen hem gaan werken. Ajax kan er nog meer motivatie / scherpte door krijgen.
3 -1
Redrum
Het zal ongetwijfeld allemaal door zijn winnaarsmentaliteit komen, maar het is vooral heel erg sneu. Hij lijkt zich over letterlijk alles druk te maken behalve over hoe zijn ploeg voetbalt. Dat interesseert hem geen zak.
4 0
Redrum
Deze man is gewoon echt een kneus. Typisch dat hij een psv-icoon is. Die club kent echt geen greintje schaamte. Ik hoop dat dit soort uitspraken alleen maar motiveren om er zondag weer vol voor te gaan. Daarnaast hoop ik dat psv eindelijk ook weer eens krijgt waar ze qua voetbal recht op hebben: een nederlaag.
4 0
oudzuid2
komt spuit elf ook weer onder een steen vandaan hoor ..
0 0
GerardAjax26
Tijdje geleden zei hij nog iets over dat Ajax niet zeker was omdat ze na een gewonnen wedstrijd over PSV spraken.. om vervolgens zelf voor de zoveelste keer over Ajax te beginnen. Echt een vermoeiende man.
6 0
Redrum
Ja deze vent heeft het letterlijk elke week over Ajax. Ik ken echt geen zieliger persoon dan Mark van Bommel. Je kan mij niet wijsmaken dat ze bij psv echt fan van deze man zijn. Als je als psv-fan ook maar een greintje trots hebt dan wil je toch eigenlijk dat deze kneus zo snel mogelijk vertrekt bij de club. Maar ja, psv-fans en trots..
3 0
FrankDeB
PSV-fans kennen geen schaamte en zijn voortdurend bezig met Ajax. Wat dat betreft is van Bommel zo een beetje het stereotype van een PSV-fan.

Woon zelf in de buurt van Eindhoven, en de dag na de wedstrijd tegen Tottenham stond was iedereen blij. Één iemand zei zelfs dat ie zo blij was dat Ajax had verloren, dat hij bijna de hele nacht niet had kunnen slapen. Verschrikkelijk volk.
2 0
AFCAsphere
Dat soort mensen moet je dus negeren. Zodra ze het gevoel krijgen dat hun haat ertoe doet, dat het effect heeft, dat is wanneer het fout gaat. Je moet zulke mensen geen aandacht geven. Iemand die zijn blijdschap baseert op het falen van een ander verdiend daar geen aandacht voor, laat staan respect.
0 0
Redrum
Ja hoe sneu kan je zijn? Ik kan dat echt niet geloven gewoon. Genieten van het falen van een ander, terwijl je zelf VELE malen slechter hebt gepresteerd. Dan ben je een heel miezerig pisventje, niks meer en niks minder. Twee gestolen gelijke spelletjes in de poulefase, zes keer met laf pisvoetbal achter het balletje aangehobbeld en dan nu praatjes hebben over Ajax. Dit soort droeftoeters snappen niet hoe klein ze zichzelf hier mee maken. Zo zullen ook de Feyenoord-fans genoten hebben van onze uitschakeling. Maar als je zelf met keiharde cijfers uitgeschakeld wordt door een degradatieploeg uit Slowakije, dan is dat toch genant genoeg om 20 jaar lang je bek te houden? Die schande is echt van legendarische proporties en je hoort er niks meer over. Maar wel lachen om Ajax nu, dat een prestatie heeft geleverd die Feyenoord zeer waarschijnlijk NOOIT meer gaat evenaren. Je moet mentaal wel een extreem kinderachtig en simpel ventje zijn om dan nog te gaan lachen om Ajax. Hun clubjes hebben nog nooit in hun bestaan zoveel credits gekregen als Ajax nu en zullen dat ook nooit gaan krijgen.
3 0
ElPistolero9
De beste manier om het te verwerken is die jankkop van Bommeltje als ze met 0 prijzen staan aan het eind van de rit
5 0
jollie18
En van Bommel wie zegt dat jullie winnen uit bij AZ
3 0
Dexy
Hé, daar hebben we kabouter Plop weer. Focus jij je nou eerst maar eens op je eigen cluppie.
0 0
Joker
Altijd eerst met Ajax bezig zijn, en daarna zeggen te focussen op psv.
4 0
Caparzo
We zullen het zien, er zitten zondag gelukkig inmiddels goed 3,5 dag tussen, helemaal verwerkt hebben ze het dan nog niet, dat kan niet idd, echter denk ik wel dat ze de knop dan wel hebben omgezet qua focus, en vol voor de zege kunnen gaan. Vooral als ze als helden worden onthaald. Daarna 2x winnen en we zijn kampioen en beleven we met de dubbel en de halve CL finale ons mooiste seizoen sinds 94-96.
3 0
AFCAsphere
Daarom zal de rol van supporters zo belangrijk zijn aankomende zondag. Als de supporters gaan morren, dan zal dat ongetwijfeld effect hebben op de spelers. Ze moeten inderdaad als helden onthaald worden en de volledige wedstrijd toegezongen moeten worden.
1 0
AjaxDordt
''Maar wij hadden een moeilijke groep!''
5 0
Redrum
Hadden ze ook, maar ze hebben dan ook precies niks laten zien. Zes keer achter het balletje aangehobbeld en gegokt op countertjes van Lozano en Bergwijn. Dan heb je gewoon meegespeeld als een absolute nobody en moet je gewoon verder je mond houden. Als je nu in het buitenland vraagt hoe men psv vond dit jaar in de Cl dan zeggen ze waarschijnlijk: huh, hebben die meegedaan dan?
0 0
Ajaxio
Geef deze jankerd toch geen aandacht. Ik hoop op een mooie laffe 1-0 overwinning van AZ en dat Mark zich weer 95 minuten lang met de 4e officieel gaat bemoeien... wat heeft deze man zich een heel seizoen lang Schandaaaaalig gedragen!
0 0
mickey2602
En dan te bedenken dat die kwal ook nog trainer van het jaar kan worden...
0 0
Hziyech22
Oke marc
0 0
Labrador
Die kop van van Bommel verwerk je niet 1 2 3.
6 0
Ruff Rhythim
...en ook niet 4, 5, 6.....
0 0
Ajax4glory
7,8 9 is ook niet genoeg. Stop van Bommel in een varkensstal en de varkens komen schreeuwend naar buiten. Ook varkens hebben een grens
2 0
Sateschnitzel9
De wens is de vader van de gedachte
0 0
Toon meer reacties