Zoet jaloers op Europese campagne Ajax

GinoHaverkamp, 10-05-2019 om 12:05, 9306 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV-keeper geef toe dat hij een beetje jaloers is op Ajax. De Amsterdammers speelden, dankzij de succesvolle Europese campagne, de afgelopen weken meerdere wedstrijden, terwijl PSV in competitief verband helemaal niet in actie kwam. 

Sinds donderdag 25 april geen wedstrijd meer gespeeld, terwijl Ajax in de tussentijd tweemaal speelde tegen Tottenham Hotspur en ook nog de bekerfinale tegen Willem II afwerkte. De Eindhovenaren speelden de afgelopen weken enkel een oefenwedstrijd tegen Vitesse. Door die rustige periode kan het zo zijn dat PSV wedstrijdritme mis, terwijl Ajax door haar drukke periode juist vermoeid kan zijn.

Dat laatste zou Zoet niks uitmaken als hij in eenzelfde soort situatie had gezeten. 'Maar ik had liever gehad dat wij ook zo veel hadden gespeeld. Als je in een bepaalde flow zit, blijf je maar doorgaan', zegt hij tegen de NOS.

Titelstrijd

De titelstrijd is bijzonder spannend dit seizoen. PSV en Ajax staan in punten gelijk, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Zodoende heeft PSV de titel praktisch niet meer in eigen hand. In 2016 was er een soortgelijk scenario, alleen speelde Ajax op de slotdag van de competitie gelijk (1-1) tegen De Graafschap waardoor PSV alsnog de titel won. De NOS suggereert in gesprek met Zoet dat wonderen als deze maar één keer gebeuren.

De keeper countert dat echter. 'Ja, dat klopt, maar ik ken nog een wonder uit 2007: PSV-Vitesse. Dus ja, het kan.' PSV werd toen op de laatste speeldag landskampioen door met 5-1 van Vitesse te winnen. Het doelsaldo was toentertijd één (tegen)goal beter dan dat van Ajax.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Mag dit weekeinde weer een van zijn capriolen uithalen in Alkmaar, met een tegengoal als gevolg. Mag Onan o Cillesen’s veters nog niet erns aanraken.
0 0
Leviathan
Toch nog iemand die het gewoon terecht eerlijk toegeeft.
0 0
Jariiii
Als het nu wéér mis gaat ten gunste van PSV word ik echt gek.
8 -1
jollie18
Ik hoop dat het niet meer fout gaat. Maar dit is toch wel een tik voor de selectie. Moet er niet aandenken dat PSV weer kampioen word
3 0
ajaxpat
wanneer psv hun plicht had gedaan in de beker hadden ze ook in de finale kunnen staan
2 0