'Agnelli wil promotie en degradatie in CL'

JesseTH, 25-04-2019 om 20:40, 7042 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Andrea Agnelli, voorzitter van zowel de European Club Association als Juventus, is voor een promotie- en degradatieregeling in de Champions League. De basis voor zijn idee is de wens om de sportieve prestaties van groter belang te maken dan de in het verleden behaalde successen.

De voorzitter geeft nog geen meer gedetailleerde beschrijving van zijn idee, maar uit middels een brief aan 232 clubs zijn kritiek op de EPFL. Die organisatie is verantwoordelijk voor het op touw zetten van de Europese competities. 'Meer Europees voetbal is goed voor het spel, voor de fans, voor de samenleving, voor culturele, sportieve en financiële ontwikkeling', vertelt Agnelli.

De preses hoopt meer clubs achter zich te krijgen en spoort een ieder aan in actie te komen. 'De Italiaanse bestuurder roept de 232 leden van de ECA op om op 6 en 7 mei de bijeenkomst van de EPFL te boycotten. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht, Heerenveen en AZ zitten in de organisatie', zo valt er te lezen op de website van het Algemeen Dagblad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax412
Dit soort kapitalistische waanideeën leiden uiteindelijk altijd tot het verheerlijken van de geldstromen richting de elite en het elimineren van de zwakkere. Zo word emotie en traditie volledig buiten spel gezet voor het gewin van de beleidsbepalers. Sepp Blatter zou trots zijn op zo'n wonderlijke constructie.
2 -1
VakO
Ik heb begrepen dat er plannen zijn voor een CL met 4 poules van 8 ploegen. De eerste 4 per poule gaan door naar de 1/8 finale. De nummer laatst van een poule degradeert. De plaatsen worden opgevuld vanuit de Europa League. Het wordt hiermee langzamerhand een Europese competitie.
3 0
JariJari
Inderdaad, fucking geweldig idee. Alleen nog eredivisie afschaffen en we zijn er.
0 -1
mgtow
Eredivisie juist door laten gaan. Zonder ons.
0 -1
JariJari
Agnelli! Held!
0 -3
MrPink
Wat een grap. Nummer 3 in poule naar de EL, prime zoals het is.
3 -1
Ajax meister
Dus als ik het goed begrijp spelen er straks 7 engelse 7 Spaanse 1 duitse en 1 italiaanse club in de CL. Omdat die landen het meeste poen heeft, ook al degradeert real straks naar de 2de divisie spelen ze toch nog CL. Wat een tuinkabouter
5 -2
JariJari
Gewoon nationale competities afschaffen.
0 -2