Van Bommel niet blij: 'Heeft niets met Ajax te maken'

GinoHaverkamp, 25-04-2019 om 08:35, 15399 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB had beter een andere oplossing kunnen verzinnen voor het overvolle speelschema van Ajax. Dat stelt PSV-trainer Mark van Bommel, geciteerd door De Telegraaf.

Volgens Van Bommel is het verzetten van speelronde 33 naar woensdag 15 mei oneerlijk. Door die verschuiving wordt de 33e speeldag in de Eredivisie nu de 34e, terwijl de oorspronkelijke 34e speelronde nu de 33e wordt. 'Een beter alternatief zou zijn geweest om beide speelrondes door te schuiven', zegt de eindverantwoordelijke bij PSV. Zodoende zou de volgorde intact blijven en zou de oorspronkelijk laatste speelronde ook de laatste speelronde blijven.

'Dat heeft overigens niets met Ajax te maken', benadrukt de oefenmeester. 'Je kan Ajax niet twee dagen voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur tegen De Graafschap laten spelen. Dat vindt iedereen, ik ook. Maar deze oplossing..'

Waarom wordt speelronde 33 verzet?

Volgens het oorspronkelijke schema zou Ajax op zondag 28 april, dat is dit weekend, op bezoek gaan bij De Graafschap. Die dinsdag erop, op 30 april, zouden de Amsterdammers het vervolgens in Londen opnemen tegen Tottenham Hotspur in het kader van de halve finale van de Champions League. UEFA-regels schrijven echter voor dat tussen twee wedstrijden in ieder geval twee volledig vrije dagen moeten zitten. Dat was in deze situatie niet het geval, waardoor de KNVB gedwongen was om de gehele speelronde, waarbij alle wedstrijden gelijktijdig gespeeld worden om competitievervalsing te voorkomen, te verzetten naar 15 mei.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Ben het wel met van Bommel eens dat wanneer t op de laatste wedstrijd zou aankomen De Graafschap een andere tegenstander is dan Utrecht. Hoewel de Graafschap uit altijd n lastige is....hoop dat ze degraderen.
0 0
Optimist87
Dat is veel te makkelijk gedacht. Dat heeft nog meer invloed op de politie inzet e.d. En voor de supporters die ineens bij 2 wedstrijden hun agenda moeten omgooien om bij de wedstrijden aanwezig zijn.
Voor mij lijkt het erop dat V. Bommel is nu bang dat AZ zich nu minder gaat sparen in de wedstrijd tegen PSV voor de play- offs.
0 0
Simon1
Wat een mierenneukerij... Of je nu eerst tegen fc knudde en daarna fc schwalbe speelt maakt niet uit. Beide clubs moeten ze beide winnen. Derde plaats is al gespeeld. Alleen de play-offs voor el en onderin vechten de kneusjes hun langer verblijf in de eredivisie uit. Nou nou nou...

Is dit gejank niet een keer klaar?!

oh en Van Bommel, denk even aan Poulsen!
0 0
fanforeffer
Deze oplossing is niet goed ,maar ik denk dat er geen enkele oplossing goed was in de ogen van pvc.
Hoe meer ik pvc schrijf hoe meer ik die club op plastic lijkt.
0 0
Van Reenen
Dat is niet eerlijk, zij (Ajax) zijn groot en wij zijn klein. Moet voorlopig maar ook zo blijven.
0 0
MichelAngelo66
Van Bommel is de verpersoonlijking van het minderwaardigheidscomplex en de kleinzieligheid van de club uit Eindhoven. Ik heb hem altijd al een erg vervelend mannetje gevonden. Sommigen worden sympathieker als ze ouder worden. Hij niet.
1 0
Redrum
Bij psv zijn ze al weken of zelfs maanden alleen maar bezig met andere dingen dan voetbal. Zelden hoor je ze daar praten over hun spel en wat er beter kan of moet. Zolang ze nog eerste stonden hebben ze alleen maar geroepen dat ze eerste staan en dat goed gaat. Sinds Ajax eerste staat roepen ze alleen maar dat ze kampioen worden als ze alles winnen. Verder zijn ze alleen maar aan het janken over randzaken. Die club had één ding moeten doen: zich focussen op het voetbal en toegeven dat het kut gaat na de winterstop. Nu zit er nul komma nul verbetering in hun spel en daardoor gaan ze niet de komende drie wedstrijden winnen. Je hoort mij verder niet klagen, maar ik vind het vooral onbegrijpelijk stom van psv. Maar goed, dat zal het Mark van Bommel-effect wel zijn.
3 0
Rhythim
Krijg je daar die eierdoppen gratis bij een pakkie boter ofzo?
1 0
MrPink
Gaan we weer. En maar met ajax bezig zijn. Geef die jankerd een media verbod.
2 0
Hollister
Het heeft bij Van Bommel alles te maken met Ajax.. in al zijn antwoorden zie je de haat en frustratie richting onze club... Als wij kampioen worden is dat wel degelijk een grote teleurstelling voor Bommeltje en de zijnen.... vergeet ff niet dat veel spelers dan misschien wel weg zouden willen, Bergwijn, de Jong, Rolzano, willen geen 2 weken eerder starten en 3 voorronden spelen om CL te halen.. daarnaast zullen spelers die ze benaderen voor een overstap ook wel eerst even goed rekenen en nadenken voordat ze een handtekening zetten.. iedereen wil CL spelen... en het meest belangrijk.. men heeft dan hoogstwaarschijnlijk 30 a 40 miljoen minder te besteden en zal er zelfs misschien wel verkocht moeten worden. Geen CL betekent voor Ajax een nog veel groter gat.... Ajax zal ongetwijfeld het volgend seizoen kampioen willen/moeten worden om de eigen verdiende rechtstreekse kwalificatie te verzilveren..... daarvoor moet alles wijken.. geen deelname aal CL van PSV vergroot natuurlijk die kans... Alleen daarom al is dit kampioenschap van groot belang... mensen hebben het steeds over de CL finale..... fantastisch... maar kampioen worden is voor de langere termijn NOG belangrijker......
1 0
VKing78
Maar voor aankomend seizoen kunnen we beter de CL winnen, scheelt je behoorlijk wat wedstrijden vanaf eind juli....
Daarna moeten we idd ieder jaar kampioen worden (maar dat is logisch), maar ook veel punten behalen in Europa, anders heb je nog geen flikker aan kampioen worden.
1 0
uefasucks
liever CL winnen dan kampioen worden toch?
0 0
Hans Kraay Jr.
Dit is weer echt een Bommelding.
0 0
cantharel
Ben ook benieuwd wat dat dom kijkende figuur van Dumfries er van vind. We worden gewoon kampioen maar weet alleen niet wanneer.
0 0
Hans Kraay Jr.
Goh idd.

Zou hij dat misschien bedoelen, dat hij het kampioenschap dom kijken zeker gaat winnen, daar staat hij natuurlijk stijf aan kop.
0 0
JariJari
Dumfries cultheld! In het rijtje met Mertens en van Beugelsdijk.
0 0
PJSM
Wat heb ik een hekel aan die graf bek.
2 0
TontoKarnaggel
Grappig om te zien hoe van bommel de coole ervaren coach die overal boven staat probeerd te acteren maar tegelijkertijd wel aan iedereen duidelijk wil maken dat het "echt best wel gemeen en oneerlijk is" voor hem en psv.
1 0
RusselWestbrook
Belachelijk verhaal. De volgorde van wedstrijden spelen maakt natuurlijk geen flikker uit, zolang iedereen maar twee keer tegen elkaar speelt.

Het verzetten van beide wedstrijden levert dubbel organisatorisch werk op. Bijvoorbeeld de politie inzet (waar en wanneer) moet dan twee keer veranderd worden, nu maar één keer.

Ik vind dit een dieptriest jankverhaal van van Bommel.
8 0
Hans Kraay Jr.
Had je iets anders verwacht dan van hem?

Is toch zijn hele leven al verongelijkt.
1 0
Babayaka
bommeltje is ook helemaal niet met ajax bezig ofzo zoals hij zelf steeds zegt, maar wel elke dag het over ajax heeft.
0 0
Sallons@AS
MvB zijn hele gedrag en gezichtsuitdrukking veranderde toen het over het verplaatsen van de speelronde ging. Gezicht op storm en hij werd per direct bijdehand. Heerlijk. Hij voelt de bui al hangen. Ik denk dat hij FC Groningen en Vitesse persoonlijk als de grootste obstakels voor Ajax zag. Nu die zijn overwonnen neemt de spanning toe bij hem. Toen PSV 1e stond en Ajax er steeds achteraan moest rennen en steeds een dag later moest spelen piepte hij anders. Altijd een lach op zijn gezicht. Altijd stoere praatjes.
2 0
3star
Kijk even interview met Bommel terug van gister: https://nos.nl/uitzending/nos-sportjournaal

Echt gouden tijden voor een Ajacied dezer dagen.
1 0
JariJari
Hij lijkt depressief ...
0 0
JCr14
Nu is hun laatste alles beslissende wedstrijd thuis en die van Ajax uit. Dus wie heeft er voordeel?
Wat een zielige zeur
3 0
JariJari
Alles beslissend? Dan zijn wij al kampioen hoor.
1 0
cantharel
Goeie foto, lijkt wel een drugsverslaafde uit het park bij ons in de buurt.
1 0
JCr14
Dat is hij ook
0 0
Frank1978
In ons park zien zelfs de drugsverslaafden er beter uit dan Bommeltje op deze foto.
0 0
Frank1978
Zielige kwal, ga een club op de Noordpool trainen.
0 0
L1tman3n
HUILEN
0 0
Gonzo
Boehoehoe
0 0
DirkvanDam
niet eerlijk? dus eigenlijk zeg je dat jullie met het originele schema bevoordeeld zijn, omdat de laatste wedstrijd tegen een zware tegenstander er niet meer om zou gaan. Dus ajax is benadeeld omdat wij wel tegen deze zware tegenstander moesten?? zeuren om niks dus
0 0
AFCA-B93
Ergens ver weg snap ik zijn punt wel, want je verandert de perspectieven van clubs op het moment van de wedstrijden.

Maar waar ik me wel aan stoor is dat v Bommel niet met een goed alternatief komt als tegenantwoord. Ja hij noemt het opschuiven van 2 hele rondes, maar dan kom je in de knoei met de nacompetitie enzo. Als je zo loopt te mokken v Bommel, kom dan ook met een goed alternatief.
0 -1
Duif63
Van Bommel is een jankmuil eerste klas. Dan heb ik toch veel meer respect voor van Bronckhorst.
4 -1
Boer Gijs
Veel meer
1 0
Bjorn
Door de verplaatsing hebben zij extra rust, terwijl het voor geen meter loopt. Daarbij eindigen ze nu thuis tegen Heracles en niet uit bij AZ. Ik zie alleen maar voordelen voor hen?
3 0
Noxin
Bommel had gehoopt dat AZ in de laatste wedstrijd nergens meer om zou spelen. AZ staat 5 punten los van de nummer 5, dus zullen ze toch aan de bak moeten om in ieder geval een punt binnen te halen.
0 0
Bjorn
Ploegen die nergens meer om spelen kunnen aan de andere kant ook juist vrijuit spelen en je dus flink verrassen. Zie De Graafschap tegen ons in 2016.
0 0
Noxin
Dat tegen De Graafschap hadden we helemaal aan onszelf te danken. Laten we nou niet doen alsof De Graafschap zo lekker speelde.
0 0
afca95
Zeikerd! Ligt gewoon aan je eigen team die t niet kunnen opbrengen om 1 wedstrijdje per week te spelen en te winnen.
0 0
Red Devil
Wat een zielig mannetje is het ook.
Ik hoop dat Willem 2 zijn avond helemaal vergald.
3 0
witchmaster11
Nee mark von bommel heft hier GEEN gelijk : in het verleden koost men bij pisvee voor de comp en lieten het gewoon liggen Europees want landskampioen brengt wel de nodige euro.s binnen en dan kan je geen druk programma hebben dat het dit seizoen jullie niet mee zat is in feite eigen schuld dikke bult geen punten voor de ranking betekent dat je dus sterkere clubs kan tegen komen zelfs de KNVB beker hebben jullie laten liggen , als ook clubs als vitesse az en feyenoord utreg ect het Europees laten liggen verliest de KNVB de ranking punten .
Nu Ajax Europees de punten voor Nederland (zo moet je het wel zien) en het zijn vele brood nodigen punten zal d KNVB voor Nederland alles doen om Ajax zoveel rust te geven als nodig is ook als is het gunstig (soms) voor Ajax maar de KNVB heeft hier toch een andere doel voor op het oog.
Het waren de clubs uit Nederland die het de afgelopen jaren heeft laten liggen en dit land op de ranking naar beneden donderde als een steen ja ook Ajax heeft het vaak laten afweten , nu het tij is gekeerd neemt de KNVB gewoon maatregelingen zoals het hoort .
De rakings punten zoveel nodig is voor het nederlandse voetbal een must EN jou club heeft het vaak laten afweten want een dubbel programma konden en wilde julie niet .
Dus Mark ga nou niet janken over de KNVB want je bedoeld ge woon Ajax die je voorbij bent gestreefd en zorg eens dat je met je laffe club eens de nodige punten binnen haalt
2 0
Raoul14
Hoop zo dat hij net zo blijft kijken na de laatste speelronde....
1 0
Ozymandias
Waarom begrijpen zo veel mensen niet dat het organisatorisch (niet alleen voor de clubs maar ook voor de steden waar de wedstrijden in worden gespeeld) veel simpeler is om één competitieronde te verschuiven dan om twee competitierondes te verschuiven? Wat maakt het verder ook uit welke wedstrijd als laatste wordt gespeeld? Natuurlijk is het vervelend voor iemand als Van Persie die nu niet zijn laatste wedstrijd in de Kuip speelt voor eigen publiek maar dat is iets wat puur en alleen voor hem als individu geld.
1 0
AFCAPolarBear
Inderdaad! Ik lees zoveel kortzichtige reacties van clubs, trainers en supporters. Zoals Van Bommel hierboven, clubs die willen dat de extra kosten die met deze verschuiving komt, door Ajax wordt betaald. Volgens mij is KNVB de schuldige, zij houden geen rekening met een 1/2 finale CL van een Nederlandse club. Daar lees ik ook helemaal niemand over. Mensen die überhaupt niet wilde dat de wedstrijd verplaatst werd, omdat ze het Ajax niet gunde. En dan kan ik nog even een uurtje doorgaan, en dat alleen van de laatste maand!
2 0
Redrum
Deze hele situatie rond de verplaatsingen en al het gezeik dat daarbij los is gekomen toont precies aan waarom we in Nederland geen reet meer voorstellen. Net als de voorgaande verplaatsingen is deze verplaatsing eigenlijk alleen maar in het voordeel van psv, niet in het nadeel. Bij eerdere verschuivingen werd ons competitieprogramma zwaarder, wat al puntverlies bij AZ heeft opgeleverd. Nu krijgt psv opeens een thuiswedstrijd tegen Heracles in de laatste speelronde, in plaats van een uitwedstrijd tegen AZ. Wij mogen opeens uit naar Doetinchem, in plaats van thuis tegen Utrecht in de laatste ronde. Sowieso vind ik het een teken van zwakte als je klaagt over deze verplaatsing. Maar goed, het is al langer duidelijk dat van Bommel het allemaal niet meer weet. Ik hoop vurig op een verlies in Tilburg vanavond, dan weet ik zeker dat die schaal van ons is.
0 0
AFCAPolarBear
Ik ben er anders ook van overtuigd, maar dan kunnen we de titel al vieren thuis tegen Utrecht :-)
0 0
Redrum
Als ze vanavond verliezen is die titel bij winst op Utrecht sowieso in de pocket ja! De vraag is alleen of we hem dan ook al uitgereikt krijgen, maar dat denk ik wel.
1 -1
DarkDefender
Dat gaat niet gebeuren hoor, je bedoelt als Ajax officieus kampioen is? Ik hoop maar dat psv 2x op rij punten verspeelt, zodat we thuis de schaal krijgen. Aan de andere kant is het ook wel weer mooi om bij de Graafschap iets recht te zetten. Maar als ik mag kiezen, hoe eerder kampioen hoe beter.
1 0
Redrum
Ja als psv dan wel van AZ wint bedoel ik inderdaad. Dan kan die titel ons ook niet meer ontgaan, maar krijgen we hem nog niet. Ik zou dat scenario ergens wel mooi vinden. Thuis tegen Utrecht al een feestje vieren, maar de schaal krijgen in Doetinchem. Dan is de cirkel wel weer mooi rond.
1 0
DarkDefender
Het zou nog gekker zijn als zowel Ajax als psv alles blijft winnen, dan zetten we gelijk wat recht mbt het op doelsaldo kampioen worden ;-)
Maar goed voor mijn hart is het beter als psv snel punten gaat verspelen. Daarnaast zou dat meer recht doen aan de verhoudingen vind ik.
0 0
Redrum
Zou ook heel mooi zijn ja! Maar voor de spanning niet inderdaad. Ik wil die schaal zo snel mogelijk zeker hebben nu.
1 0
DarkDefender
Precies, laat psv vanavond maar alvast struikelen, we hebben nog 2 fronten waar gestreden moet worden
0 0
Appie1996
nee die krijg je dan nog niet, aangezien in theorie psv ons nog kan inhalen op doelsaldo al is dat natuurlijk bijna onmogelijk
1 0
Rsv
Ondanks dat het een lul is heeft ie hier wel gelijk, beide speelronden verzetten was logischer geweest
0 -3
Ozymandias
Ik zie niet in waarom dat logischer zou zijn geweest. Sterker nog, ik zie alleen maar redenen waarom het juist onlogisch is omdat te doen.
0 0
ghouleseddik
Laat Willem II het aub vanavond afmaken, dan kruipt deze rat hopelijk eindelijk weer terug in zijn hol.
5 0
insectenverdelg
Zelfs dan ligt t nog aan alles brhalve aan Van Bommel.
1 0
suske
Nu zegt hij dit morgen zegt weer wat anders. Volgens mij is het gewoon frustratie.
2 0
Boer Gijs
Bij elke andere oplossing had van Bommel ook zuur gedaan.
1 0
Lories
Klopt helemaal en natuurlijk zal hij 15 mei zeggen dat Ajax bevoorrecht was bij de KNVB, PISVEE zat natuurlijk in een zwaardere nederlandse competitie.
Hij woont bij mij om de hoek, zal hem een zilveren BBQ-schaal in de brievenbus duwen dan heeft hij ook iets.
2 0
Ajax-4-ever
Kan je wel een grapje maken dat psv in een zwaardere competitie zit, maar het is wel gewoon zo. Zij moeten 2 keer per jaar tegen Ajax!
1 0
Patrick78
Wij zijn een nachtmerrie voor deze clown... lekker!
4 0
Bennyben
Leuk om te zien dat ze zoveel over ons praten bij psv
1 0
Ferd
Deze oplossing heeft maar gevolgen voor 9 wedstrijden. Beide rondes verschuiven had organisatorische gevolgen gehad voor 18 wedstrijden. Dit is dus de meest logische oplossing.
5 0
insectenverdelg
Volgens mij was het het beste om toch gewoon de bekerfinale te verplaatsen en dan graafschap Ajax op 6l5 mei te spelen. Alleen als WII dan weer de play offs haalt is het een probleem. denk niet dat dit op een wornsdag avond mag van Aboutaleb. :)
0 0
Amsterdam Loyals
Bekerfinale verplaatsen was eerste optie van knvb. Gemeentes wilde niet meewerken. Verder vooral Calimero gedrag us usual in eindhoven
1 0
insectenverdelg
Heeft iemand ooit een interview met van Bommel gelzen waar hij niet verongelijkt en verontwaardigd is?
1 0
MK77
Jup :p
0 0
AjaxForEverAjax
Na Ajax - PSV en Vitesse - PSV was de reactie van oa van Bommel alle wedstrijden winnen, dan is PSV kampioen. Marc is onzeker !
1 0
AFCAPolarBear
Het mooiste vond ik na Ajax-PSV en PSV-PEC dat ze door de media in het hoekje werden gedrukt dat het nog maar 2 punten was. Dat het nu wel erg spannend ging worden. En de reactie van PSV; maar ze staan nog steeds voor. Luuk de Jong met 2 vingers, van; we staan toch nog eerste met 2 punten voorsprong :-)
1 0
M.Olsen
Wat maakt het in hemelsnaam uit? Als het potverdomme een beetje matig weer is kan ook alles omgegooid worden.
1 0
voorkennis
Ben absoluut geen van Bommel fan, maar hij zegt hier niets gek
2 -2
Luie
het lijkt om makkelijker om voor elke club 1 wedstrijd te verzetten dan 2
0 0
FU
Afgezien dat Van Bommel ook mijn sympathie niet heeft gewonnen, deel ik wel zijn mening dat het anders had gekund.

Ik zag PSV liever uitspelen bij AZ in de laatste ronde. Nu spelen wij uit.
Ook kan PSV zich nu langer voorbereiden op voor hen een cruciale wedstrijd.
0 -1
Bky
Vanavond verspeelt PSV punten dus het gaat allemaal niet zoveel uitmaken.
6 -1
insectenverdelg
ook mijn gevoel. Bij een gelijkspel is het bijna over, maar bij verlies spelen ze nog 2 wedstrijden om den beroemde keizers baard in eindhoven.
0 0
Bky
Deze man is meer geobsedeerd door Ajax dan menig Ajax supporter volgens mij.
6 0
AFCAPolarBear
Men juicht harder als Ajax niet wint, dan hun eigen club wint. :-)
Laat staan hoe droevig ze zijn als Ajax de komende 10 jaar kampioen gaan worden. Stadions gaan leeglopen!
0 0
FU
Dat is bijna half Nederland
1 0
Ajaxxxisdebeste
Als die kwal nog met mazzel kampioen wordt dan stomp ik mijn TV door de kamer heen.
1 0
Avloecx
Hoop dat dat continue gezanik van bommel doorslaat op de ploeg, je moet toch helemaal gek worden van zo'n vent. Zou hij op de training ook constant deze zure kop hebben?
7 0
noppenkoning
Toch zou het voor ons ook beter zijn uitgekomen om de gehele speelrondes door te schuiven in plaats van om te draaien. Dan hadden we Utrecht thuis als laatste wedstrijd, veel liever dan nu Graafschap uit. Zo gek is van bommel dus niet
0 0
insectenverdelg
Snap ik allemaal. Alleen nu zet je 9 wedstrijden om mbt datum en veiligheidsplan. Dan moet je er 18 omzetten. Denk niet dat de gemeentes daar heel blij mee maakt.
1 0
Boer Gijs
Clubs zouden ook niet blij zijn, die hadden al van alles gepland rond laatste thuiswedstrijd. Anders was voor alle 18 clubs dat verschoven, nu voor 9.
0 0
NegentigMinutenLang
Dat zou alleen maar ingewikkelder zijn. Om een speelronde te verplaatsen moeten politie-inzet, beschikbaarheid van het stadion, kaartverkoop, faciliteiten voor uitsupporters etc. aangepast worden. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar het intact houden van de volgorde waarin gespeeld wordt, maar twee speelrondes op nog kortere termijn verschuiven voor alleen de volgorde is natuurlijk erg onhandig.
1 0
Toon meer reacties