'Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde'

FinnDekker, 25-04-2019 om 07:15, 12453 views, The Daily Mail |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Rose had het fijn gevonden als Tottenham Hotspur net zo goed geholpen zou worden als de KNVB doet voor Ajax. De Nederlandse bond heeft vanwege het Europese succes van Ajax het competitieschema aangepast. Iets wat in Engeland ondenkbaar is, al zou dat wel moeten, vindt de verdediger van de Spurs.

'Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde, dat Nederland dat doet', opent Rose in gesprek met The Daily Mail. 'Wanneer je in deze fase van het seizoen komt, kan elk beetje helpen. Het zou goed zijn als men in Engeland dezelfde positie inneemt en ons zou helpen.'

'Uiteindelijk is het niet Tottenham Hotspur tegen Ajax of Liverpool FC tegen FC Barcelona. Het is Engeland. We willen de Champions League naar Tottenham halen, maar ook naar Engeland.' Ajax speelt 30 april in Londen de heenwedstrijd, een week later moeten de Amsterdammers het in eigen huis afmaken. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Dit zijn nogal vreemde uitspraken van Rose aangezien de FA ook een wedstrijd van Tottenham heeft verplaatst zodat ze nu een dag meer rust hebben de return in Amsterdam dan Ajax heeft.
0 0
gi0vanni
Als al die club zo lopen te huilen hadden ze ook gewoon van de regel alles te gelijk spelen kunnen afstappen. Dan had alleen Ajax verzet moeten worden. We worden moe van dat gezeur. Kijk erg op naar het einde van het seizoen. Alleen als Ajax de CL finale gaat halen komen ze hoe dan ook een eng team tegen. Ik word niet vrolijk van Liverpool en Barca. Met o.a. de aanvallers die zij kunnen opstellen gaat het een stuk eenvoudiger. Stel je voor dat Ajax Suarez en Messi had.
0 0
AFCAjax
Waarom doet iedereen alsof we zo geholpen worden, alsof de knvb ons een week vrijaf geeft. als er zaterdag en vrijdag geen reden was om niet te kunnen spelen was er gewoon dan gespeeld hoor.
Dit is gewoon verplicht vanuit de uefa dus ik weet niet waarom iedereen doet alsof de knvb ons een speciale dienst bewijst in deze.
1 -1
Tecmessa
Dit dus. Spurs hebben wel gewoon verplichte twee volledige rustdagen die de UEFA voorschrijft. Die hadden wij niet gehad als de KNVB niet ingegrepen had. KNVB moest wel ingrijpen, daar was helemaal geen sprake van een keuze om Ajax te helpen.
0 0
TheTruth
Iedereen meteen pissig hierzo, hij zegt alleen maar dat hij het heel goed vind en dat het in Engeland ook zou moeten gebeuren. Zure mensen op deze website.
2 -1
Schip
Bij Spurs merk je wel erg de houding van wij zijn klein en zij zijn groot.

Dat zit ingebakken in hun houding, waar bij Ajax juist de houding erin wordt gedrild dat het borst vooruit is en branie in de speelwijze.

Moeten ze zelf weten, maar alle Engelse clubs spinnen garen bij het feit dat ze in de PL spelen. De TV gelden rijzen de pan uit, ze hebben een onwerkelijk financieel voordeel boven Europese clubs, ze hebben jarenlang alle talenten en gearriveerde spelers gekocht, ze hebben de beste Europese coaches aangetrokken, TD's. opleiders, jeugdtrainers. Alles.

De Engelsen hebben expertise en kwaliteit ingekocht, waardoor hun voetbal uit het stenen tijdperk is gehaald. Ik snap die houding om jezelf klein voor te doen dan ook niet. Ze zijn stinkend rijk, hebben een enorme omzet en een enorm stadion. Omdat Ajax eens goedkoper en slimmer inkoopt en een topgeneratie opleidt, zonder dat die worden weggekocht door PL clubs, is Ajax favoriet. En had Spurs wel wat meer hulp kunnen gebruiken.

Erop en erover zou ik zeggen.
0 0
ETM
Je hebt hierin helemaal gelijk. Althans die houding zie ik ook bij de fanatieke Spursfans, en een goede Spurs-vriend geeft het ook toe.
Het heeft ook gewoon domweg met historie te maken. Bij Ajax heerst een cultuur van 'wij zijn Ajax'. (Ook in Europa)En dat komt ook door alle historische successen.

Maar vanuit Engelse media, van wat ik meepik, worden Spurs en Ajax als gelijkwaardig betiteld en op social media lijkt Ajax zelfs de favoriet. Niet onbegrijpelijk als je 'de road to the semifinal'analiseert, maar ik vind wel dat je weinig maar voren ziet komen dat Spurs gewoon de nummer 3 van de PL is. Spurs wordt een beetje gezien als club die met minder middelen heel veel bereikt. Wat misschien in verhouding tot de PL top klopt. Maar Ajax is natuurlijk nog wel effe wat indrukwekkender vanuit dat oogpunt. Spurs zou eigenlijk torenhoge favoriet moeten zijn!
0 0
Simon1
Hotspur is het AZ van Engeland. Alles kan en alles mag om vervolgens te huilen; "zij zijn groot, wij zijn klein".
0 0
Simon1
Nu al aan het ingraven. Triest die topclubs! Aan de andere kant zegt het veel over de prestaties van Ajax dit seizoen.

WZAWZDB!!!
0 0
Ajax-4-ever
Het is ook allemaal zo ingewikkeld he. Je hebt mensen die het liever niet begrijpen zodat ze knjb kunnen roepen en mensen die zich totaal niet verdiepen en daarom maar gepikeerd gaan zitten doen. De KNVB was door de planning gedwongen dit te doen. Daarbij verplaatst de Engelse bond ook gewoon westrijden om een dagje extra rust te hebben. Daarnaast is Nederland er natuurlijk veel meer bij gebaat om punten binnen te halen dan de top 5 landen van Europa. Het is dus best logisch allemaal.
3 0
Redrum
Dat is het probleem. Mensen roepen maar dingen zonder verstand van zaken te hebben, maar een heleboel simpele zielen nemen die meningen wel over.
2 0
Ferd
Wat loopt die gast te janken. Er is ook een wedstrijd van spurs verplaatst in verband met hun halve finale
2 0
Redrum
Verdiep je in de situatie of hou gewoon je mond dicht. Er is niet zomaar besloten om Ajax een week rust te geven, dat was de enige overgebleven optie om Ajax de minimaal verplichte rust te geven.
3 -1
Ajax27
Het gaat erom dat in Engeland het hele jaar al zo is gepland incl. CL kalender zodat alle topclubs potentieel tot het einde mee zouden kunnen doen.

Dat de KNVB er al vanuit gaat dat een NL ploeg nooit meer zo ver in de CL kan komen waardoor hun speelkalender in de knoei komt.... tjah, dat is gewoon uniek. Dat zie je nergens. En dat zal geen 2e keer gebeuren. Les voor de KNVB.
1 0
Simon1
De KNVB speelde hier niet op in, en nu loopt iedereen te janken dat we het moeten aanpassen. Hopelijk gaat de KNVB dit vanaf nu wél inplannen. Hebben we dat kattengejank ook niet meer.
0 0
Joker
ik snap er niks van die wedstrijd van tottenham, is toch verplaatst van maandag naar zaterdag..

Enig verschil is dat wij zitten met een in de strot geduwd feestje van een hagenees.
0 0
Dubbelvla
ik snap het ook niet... iedereen loopt te janken. dit was letterlijk de enige mogelijke optie (blijkbaar). het is een medium-heftige oplossing, maar laten we niet doen alsof de wereld vergaat
1 0
Michels
Ergens is het ook te gek voor woorden, zo'n hele speelronde uitstellen... Ik lees hier heel vaak dat elke Nederlandse club Ajax op de blote knietjes moet bedanken voor de FIFA punten die we dit jaar binnenslepen. Wanneer ik dat soort berichten lees vraag ik me altijd af of die mensen ook zonder te zeuren akkoord zouden gaan met het uitstellen van het programma wanneer bijvoorbeeld PSV de punten voor Nederland aan het binnenharken was, ipv Ajax...
0 -5
trodat4030
Who cares? Je vraagt je af hoe er in een hypothetische situatie eventueel gereageerd zou kunnen worden. Tijd dat je wakker wordt. De realiteit is dat AJAX die punten binnensleept, niet PSV, dus waarom moeten we daar over nadenken? Idd, dat hoeven we helemaal niet. Doei!
0 0
Michels
Je hoeft er niet over na te denken. Je hoeft er ook niet op te reageren. Ik verplicht je helemaal nergens toe. Ik geef aan dat ik er wel over nadenk. Dat jij je genoodzaakt voelt om een nietszeggende reactie te geven, is je eigen beslissing geweest. Ipv een denigrerende reactie te sturen zou je je energie ook kunnen stoppen in een reactie te schrijven over iets waar je wel over na wilt denken. Scheelt een heleboel irritatie van beide kanten...
0 0
Simon1
Als je ergens over wilt meepraten, lees je dan ook in. -.-
1 0
Michels
Als je een reactie wilt geven, doe dat dan inhoudelijk...
0 -2
Boer Gijs
Jij hebt het echt niet gevolgd he?
Ajax moest zondag tegen de Graafschap en dinsdag naar Tottenham
Daartussen zit niet de verplichte rust van 2 keer de volle 24 uur.
Dus moest Graafschap-Ajax verplaatst, maar de Superboeren konden/wilden niet naar vrijdag of zaterdag ivm koningsnacht/-dag
Het zou nogal competitie vervalsing om deze ene wedstrijd na de laatste competitie ronde te spelen.
Dus moest de hele competitie ronde verschoven worden. Opschuiven van ronde 33 en 34 was praktisch lastig, vanwege geplande activiteiten van clubs in hun laatste (thuis)wedstrijd en 18 gemeenten die akkoord moesten gaan ipv 9.

Kortom, het is misschien te gek voor woorden zo'n hele speelronde uitstellen, maar dat is niet voor Ajax (we krijgen nu veel meer rust, dan verplicht) dat is omdat de KNVB de competitie niet goed gepland had. Als welke andere Nederlandse club dan ook halve finale moest spelen, had de KNVB ook moeten gaan schuiven.
1 0
Michels
Ik weet het, maar fijn dat je het nog even uitlegt... Dat je direct in de verdediging schiet en vindt dat je mij moet uitleggen wat de beweegredenen waren voor deze keuze, geeft wel aan dat je dus totaal niet objectief bent en heel anders had gereageerd als deze situatie was ontstaan omdat er een andere Nederlandse ploeg zo ver in de CL was gekomen. Anders had je namelijk wel gewoon op mijn stelling gereageerd...
0 -3
Boer Gijs
Welke stelling? Die zie ik niet in jou stukje, behalve de 1e zin misschien en daar reageerde ik al op. Nogmaals, de feiten zijn helder. En ja, je kunt wel zeggen dat ik totaal niet objectief ben. Maar ben jij wel totaal objectief?
0 0
Michels
"Wanneer ik dat soort berichten lees vraag ik me altijd af of die mensen ook zonder te zeuren akkoord zouden gaan met het uitstellen van het programma wanneer bijvoorbeeld PSV de punten voor Nederland aan het binnenharken was, ipv Ajax...". Dat is waar het om ging, natuurlijk. Dat het te gek voor woorden is dat elke eredivisie club nu zijn programma aangepast ziet worden omdat de KNVB bij de planning van het programma geen (of te weinig) rekening heeft gehouden met een mogelijk lang verblijf van een club in de CL, is logisch. Om nog even op je vraag te reageren: ik denk idd niet dat ik totaal objectief ben. Ik snap echter best dat andere clubs balen van de ontstane situatie. Je zult mij dan ook niet kunnen betrappen op uitspraken dat die andere clubs zich niet zo moeten aanstellen.
0 0
Ferd
Ja, als het voor een andere Nederlandse club was had ik ook voorstander geweest. Het kost de andere clubs namelijk niets, en levert Nederland wel veel op
0 0
Michels
Als je eerlijk bent is dat goed van je. Ik gok dat velen hier helaas een andere mening toebedeeld zijn. Zeker als ik de reacties zo lees. Jij bent namelijk de eerste die gewoon reageert op de stelling, zonder de behoefte te voelen om me uit te moeten leggen waarom de KNVB voor deze optie heeft gekozen dan wel me onwetend te noemen. Het bevestigt mijn voorgevoel dan dus ook en maakt jou een welkome uitzondering.
0 -1
Juichtoon
Speelronde uitstellen was in de zomer al besloten indien Ajax of PSV ver zouden geraken in de CL.
1 0
Michels
Dat is natuurlijk niet het punt. Afgelopen zomer was niemand er vanuit gegaan dat er een Nederlandse club zo ver zou komen in de CL. Beetje raar natuurlijk, maar de resultaten van de afgelopen 20 jaar vielen gewoon zwaar tegen. Maar goed, al zou het een bewuste keuze geweest zijn, dan nog vraag ik me af hoe er hier gereageerd zou zijn wanneer een andere Nederlandse club zo ver zou zijn gekomen en we dan voor hun het programma hadden aangepast...
0 -2
Mokum430
Je hebt de reacties op je eerdere bericht hierboven niet goed gelezen, he?
0 0
Michels
Pardon? Je bedoelt die reacties die allemaal na het bericht kwamen waar jij op reageerde? Nee, die had ik toen nog niet gelezen nee...
0 0
PuurGeluk
Dit zou inderdaad nog weleens het verschil kunnen maken naast het feit dat The Spurs de nodige spelers moet missen tijdens de heenwedstrijd.

Daarnaast ben ik nu al ontzettend zenuwachtig. Echt de rillingen.
0 0