Van der Werff: 'Ik raak hem echt heel licht'

GinoHaverkamp, 24-04-2019 om 12:05, 2765 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Maikel van der Werff is het niet bepaald eens met de tweede penalty van Ajax. De verdediger van Vitesse tikte in het eigen zestienmetergebied Jürgen Ekkelenkamp omver, maar vindt dat hij daar te zwaar voor is gestraft.

'Ja, ik steek mijn been wel uit. Maar ik raak hem echt heel, heel licht', laat de onfortuinlijke verdediger weten aan Voetbal InternationalProtest bij scheidsrechter Jochem Kamphuis leverde uiteindelijk niks op. 'Ik zei dat het heel makkelijk was en dat ik het geen penalty vind.'

Van der Werff speelde überhaupt een ongelukkige wedstrijd tegen Ajax. De achterhoedespeler leed meermaals balverlies op cruciale plekken en veroorzaakte dus ook de tweede penalty van Ajax. Over het algehele veldspel van Vitesse is Van der Werff wel tevreden. 'We kozen ervoor om wat verdedigender te spelen, met vijf man achterop. Dat ging eigenlijk goed, we hadden het totaal niet moeilijk. Maar na rust laten we ze meer in het spel komen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Man hou op, gewoon 100% penalty
0 0
Ajax412
Niet zo zeuren jongen, jullie hadden in de eerste helft al een penalty tegen moeten hebben toen die keeper Dolberg over zijn schouder liet struikelen. Ze hebben gewoon geluk gehad met de VAR.
0 0
stefanwillem
Tevreden over het algehele veldspel? Tot de 60e minuut alleen maar tijdrekken en geen enkele intentie hebben om te voetballen. Teveel ballen gekopt denk ik.
0 0
Cello
Dat is het probleem met veel discussie's over overtredingen; de spelregels hebben het niet over de mate waarin je iemand raakt. Je raakt iemand of je raakt iemand niet. Het gaat in beginsel niet om of iemand hard of zacht geraakt wordt, máár alleen dàt iemand geraakt wordt.
Het is net als met het hebben van intentie of niet. Daarin voorzien de spelregels niet echt. Blijft altijd interpretatie. Daarom is het wel goed dat bijv. de handsbal-regel simpeler gemaakt wordt komend seizoen. Niet meer het ge-oh over of bal naar hand danwel hand naar bal gaat....hands is hands en dus een penal als het in strafschopgebied plaats heeft. En een goal telt weer net niet als ook de arm of hand geraakt wordt voordat ie de goal ingaat, of het nu per ongeluk gebeurt of niet.

Op zich kan ik er wel mee leven, maar dan wel als het consequent wordt uitgevoerd door scheids en VAR. Want nu is het in de ene wedstrijd zus en in de andere wedstrijd zo....
0 0
JesperOlsen74
Ik raakte mijn vrouw 17 jaar geleden ook heel licht, maar 9 mnd later toch een geweldige zoon!
0 -1
ETM
Dat heet pootje haken, Maikel. Doe je dat in de 16 dan is het een strafschop.
1 0
KleinMiljoen
Van der Werff is gewoon een Ajaxfan. Speelde gister duidelijk met het idee om Ajax te laten winnen. Net als Lammers tegen PSV
2 0
AlexIbarra
Wel een hele domme Ajaxfan dan want tegen PSV gaf hij vlak voor tijd de 3-2 voorsprong uit handen door totaal onnodig over Lozano te struikelen. (Had hem bij de middenlijn al professioneel vast kunnen houden maar vdWerff wachtte tot in de 16)

Wel sportief dat hij het tegen ons ook een penalty tegen krijgt. ;)
0 0
Red Devil
Andersom had hij ook om een penalty staan schreeuwen die hypocriete lul.
Zo ziek is de voetbalwereld nou eenmaal.
0 0
JesperOlsen74
Echt niet alleen de voetbalwereld.
Iedereen l*lt in z'n eigen straatje.
Vroeger met carnaval snapte ik er geen ruk van dat mensen met een kinderwagen de stad ingingen. Mega irritant. Later had ikzelf kleine kinderen en snapte ik er geen ruk van dat de mensen tijdens carnaval niet opzij gingen, ze zagen toch dat ik langs wilde met m'n kinderwagen...;)
0 0
Freddy Al
Van der Werff moet gewoon niet zeuren, Vitesse had geen pech met de penalty's ,die waren overduidelijk en er had er in de eerste helft ook een gegeven kunnen worden aan Dolberg.
Feitelijk komen ze nog goed weg dat de VAR buitenspel zag in de tweede goal van Hakim, dat was centimeter werk volgens mij want ik zag het niet.

Ik las ergens dat naast scheidsrechter Kamphuis ook vierde man Kerstens en VAR van Binsbergen actief waren, dat stelletje Lullo's had duidelijk teveel geneukt!
0 0
..::Rootje::..
Dat van Dolberg was geen strafschop.

Buitenspel was wel duidelijk te zien.
0 -1
Tinus
Hoe kun je dar duidelijk zien als de camera niet op één lijn staat?
1 0
..::Rootje::..
Zijn been die voor de speler staat. Kijk ook naar de lijnen op 't veld.
1 0
EuforischeRealist
Je zag het hoofd van de keeper niet vanuit dit camerastandpunt en dat steekt normaliter boven zijn schouders uit. Kortom je kunt er vanuit dit standpunt geen 100% oordeel over geven.
0 0
Truth
yeah right...
1 0
EuforischeRealist
De scheidsrechter heeft minstens 3 andere mogelijke penalties gemist dus Van der Werff moet niet te veel klagen.

Ik snap verder niet zo goed waarom hij vond dat ze het niet moeilijk hadden, z'n mede-spelers geven immers toe het wel moeilijk te hebben gehad en hij leverde werkelijk iedere bal in op een gegeven moment. Wanneer heb je het dan wel moeilijk?
1 0
afcamuc
gewoon een duidelijke penalty
4 0
DanverAFCA
gelukkig dat jullie het er niet moeilijk mee hadden, Ajax bleek ook moeiteloos te winnen. Vergeleken met andere eredivisie wedstrijden dan.
3 0
FWAjacied
Niet de beste verdediger die ik ooit gezien heb.
2 0
Tinus
Tegen die duikelmexicaan veroorzaakte hij ook al een penalty. Niet echt snugger dus.
0 0