Buitink weigerde Ajax: 'Het was echt Amsterdams'

GinoHaverkamp, 23-04-2019 om 16:00, 14836 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Thomas Buitink kon in 2009 naar de jeugdopleiding van Ajax. Het toen negenjarige talent weigerde echter en koos voor Vitesse, zijn huidige club. Aan de NOS legt hij uit waarom.

Tot zijn negende speelde Buitink nog in de jeugd van Veensche Boys uit Nijkerkerveen, totdat profclubs massaal interesse toonden. FC Utrecht, Ajax en Vitesse wilden hem binnenhalen, terwijl ook Manchester City en Chelsea lonkten naar zijn diensten. Ajax was, samen met Vitesse nog het meest concreet. Buitink zelf wilde het liefst naar Arnhem. 'Bij Ajax was er een andere mentaliteit. Het was echt Amsterdams en hier (Vitesse, red.) waren de jongens veel aardiger', verklaart hij.

'Ik wilde me op mijn gemak voelen en daarom heb ik voor Vitesse gekozen', vervolgt het achttienjarige talent. Met zijn huidige club neemt Buitink het dinsdagavond op tegen Ajax, de club die hem tien jaar geleden wilde toevoegen aan de jeugdopleiding.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
In je eigen comfort zone blijven is niet goed voor je ontwikkeling
0 -1
HStorm
Gelukkig vond ie het echt Amsterdams. Anders had ik mij zorgen gemaakt.
1 0
Sterspeler
Opmerkelijk is het zeker. "Hier waren jongens veel aardiger." Als Edenaar die veel in Amsterdam kwam voor wedstrijden en uitgaan, die 4 jaar in Arnhem op school zat, zie ik vooral veel overeenkomsten tussen de doorsnee Amsterdammer en Arnhemmer. Als ik kijk naar de volksbuurt waar ik op school zat, waren er zat vriendelijke lui, maar zat was ook uitschot of bedreigde regelmatig mensen. Zeker mensen op mijn school hadden altijd gezeik met buurt bewoners van Arnhem Noord.. Ik heb toch wel veel meer moeite met te Arnhems dan te Amsterdams. Ik vind de meeste Arnhemmers nog 3x zo eigenwijs als de gemiddelde boer op de Veluwe, en dat zegt wel iets.
6 -1
marrene
Zeker iemand een opmerking gemaakt over zijn flaporen.
7 -3
ZlatanI
Naar verluid Edwin van der Sar
4 0
Gronkjaer
Iemand die nog nooit langer dan een paar uur in Amsterdam is geweest kan je helemaal niet serieus nemen met ze: typisch Amsterdamsch. Dat gejank op typisch Amsterdamsch is ook van deze tijd, 95% van de mensen die dit roepen zijn nog nooit in Amsterdam geweest, laat staat op bezoek bij de mensen bij Ajax. Maarja, als je 9 bent blijven dit soort dingen inderdaad hangen (of zullen je ouders jarenlang geroepen hebben dat Amsterdam zo arrogant is?).
7 0
OpaVerteld
95% van de inwoners van Amsterdam zijn ook helemaal geen Amsterdammer :)
6 0
afca95
Zo ook de Ajax supporter. Merendeel komt buiten Amsterdam
1 0
Ferd
100% van de inwoners van Amsterdam zijn Amsterdammers. Niet allemaal van geboorte, maar door hun verhuizing zijn ze allemaal Amsterdammer.
2 0
trodat4030
De meeste Amsterdammers wonen in Amsterdam Noord-Noord (Purmerend) of in Amsterdam Zuid-Oost-Zuid-Oost (Almere/Lelystad).
0 0
GrandMasterFlex
Net zoiets als echt Gronings, waarbij 50% procent van de inwoners uit de randstad, het buitenland of de omringende dorpen komt. Nederland is zo klein, de afstanden zo kort en Nederlanders zijn van oudsher (wereld)reizigers, dus ik denk dat ze onbetaalbaar even hard, open en met branie zijn.
0 0
Oliveira
Toch niks mis mee. Hij koos gewoon voor een club die dichter bij huis was en waar hij al vrienden had. Zouden meer spelers moeten doen.
1 -2
masterrr
Non topic
2 0
trodat4030
Grappig verhaal, eigenlijk exact hetzelfde als het met vd Beek ging, zelfde dorp, zelfde amateurclub, alleen koos die juist wel voor Ajax. Kon ook op die leeftijd naar Vitesse namelijk.
5 0
Ferd
Het verschil is dat Donny international ie en CL voetbal speelt. Wie heeft de beste keuze gemaakt?
0 0
JSF
Prima, jongen. Totaal oninteressant
1 -2
Red Devil
Geen ballen dus om de strijd aan te gaan dat boertje.
2 -2
Schip
Mag hij vinden toch. Niets mis mee. Sommige spelers hebben een andere omgeving nodig. Alleen is hij qua speltype ook totaal geen Ajax speler.
7 0
ZeeuwsAjax34
Als je vanaf je 9de al bij ajax speelt zou het net zo goed een heel andere speler geworden kunnen zijn. Maar dat zullen we nooit weten.
2 0
afcas
en dat is nou net het probleem van dit soort jongens wanneer ze in de toekomst wel naar ajax willen. perfecte voorbeeld daarvan was zivkovic. als ze dat later nog moeten leren voelen ze zich dasr te goed voor...
0 0
FrankDeB
"Het was echt Amsterdams". Oké, en...?
0 0
AFCAMM
En.. dat trok hem niet.
0 0
Linkspoot
Klinkt heel vreemd maar de mentaliteit is echt heel anders in Amsterdam dan in bijvoorbeeld Lutjebroek ,laat staan in Nijkerkerveen . Amsterdam is vele malen harder , niet minder sociaal , maar echt harder.
0 -1
Dubbelvla
Ik ben opgegroeid in Bovenkarspel, ik kan je vertellen dat in Lutjebroek alleen maar killers wonen. Echt topklasse.
2 0
Wereld
Dat is ook wel normaal bij een topclub.
0 0
Ajacied33
Succes met de aardige jongens in de selectie. Jij komt er wel...
2 -1
ErikDeBosz
Goed verhaal, lekker kort.
1 -1
AFCAPolarBear
Goed dat ie voor Vitesse heeft gekozen, want ambitie heeft ie niet en zulke spelers hoeven we dus ook niet!
6 -8
Hofpleinismaareenfontein
Doe normaal. Een negenjarig jochie mag toch een voorkeur hebben? Bovendien staat hij op z'n 18de in de basis bij Vitesse. De keuze had beroerder uit kunnen pakken.
10 -2
Rhythim
Nouja de vraag is: heeft een 9-jarig jochie die keus of voorkeur in eigen hand?
Of ligt dat aan de ouders?
0 -2
Linkspoot
Ligt bij beiden , op die leeftijd moeten ouders ook kind naar de club brengen .. reistijd is belangrijk voor ouders . Verwachtingspatroon van ouders zegt ook nog eens een hoop .
0 0
Ferd
De club regelt vervoer
0 -1
Ozymandias
Dat klopt maar in beide gevallen kan je in ieder geval niets zeggen over de "ambitie" van Buitink.
2 0