Van Persie gaat kopduel niet aan: 'Zó sterk'

FinnDekker, 23-04-2019 om 12:20, 15760 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robin van Persie denkt dat Ajax een goede kans maakt tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Sterker nog, volgens de Feyenoorder is Ajax de favoriet van de twee. Van Persie kent de Spurs van zijn tijd in Engeland, waar Arsenal en Tottenham grote rivalen zijn. 

'Ajax tegen Juve heb ik trouwens grotendeels gemist. Ik zat bij de show van Najib Amhali. Spurs tegen City heb ik wel gezien. Dat was beter dan een fantastische film. Ajax is nu favoriet, omdat Spurs zonder Harry Kane speelt', zegt de routinier tegen het Algemeen Dagblad. Op 30 april gaat Ajax op bezoek in Londen, een week later is de return in Amsterdam.

En als Kane wel mee zou spelen, dan heeft de topspits een flinke kluif aan Matthijs de Ligt, denkt Van Persie. 'Luchtduels met De Ligt, daar begin ik niet aan. Dat heeft geen zin. Die is zó goed, zó sterk.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adios
Hij ging ook elke keer gewoon liggen tijdens de klassiekers, Het erge is dat ze zonder uitzondering in zijn voordeel floten.
0 0
Bensco
Mooi om te zien dat wederzijdse respect. Hij heeft het ook echt wel afgedwongen vind ik.
0 -1
Kaito
Hij is eigenlijk in alles een type Ajax speler. Zelfs in het beste jaar van Huntelaar bij Schalke was hij een stuk beter. Altijd al geweest eigenlijk. Die discussie destijds over wie in de spits moet staan bij Oranje sloeg nergens op, want Van Persie was veel meer dan een geweldige spits. Technisch bijna perfect, Berkampiaanse bal aannames en inzicht.. ondanks zijn lengte, enorm vaardig in de vierkante meter met hoge handelingssnelheid en dan heb je nog die rare vliegende volleys waar die een patent op had. Zo een spits heb ik echt nooit gezien.

De highlights van deze speler moet je met een goede wijn en klassieke muziek in slowmotion kijken. Want het is echt kunst.
1 -3
Schip
Ik heb het nooit zo op Van Persie gehad, maar hij is wel een verademing ten opzichte van Kuijt. Die was enkel aan het volksmennen en de hysterie zoveel mogelijk aan het opkloppen.

Verder is het niet zo dat iedere goeie speler automatisch een Ajax speler is. En dat is maar goed ook, want er zou geen ruk van onze competitie over blijven als echt alle talenten hier vandaan kwamen. Zij hadden Persie, wij Sneijder en VdV en ik had niet willen ruilen.
4 0
KlasseLasse
dst van persie dat zegt is gewoon professioneel! dat gehaat op elkaar slaat nergens op
3 -1
Bjorn
Helaas speelt hij voor Feyenoord zou ik bijna zeggen, want het is een fantastische speler. Had beter bij Ajax gepast dan bij Feyenoord.

In zijn Arsenal tijd zó waanzinnig en vervolgens maakte hij eigenhandig Manchester United even kampioen in het topjaar dat hij daar had.
6 0
Basvann
Jammer dat het beste onderdeel van het artikel ontbreekt....

Fascinerende en atypische Feyenoord speler, bovendien heeft hij zich over de jaren heen ontwikkeld tot een fantastisch persoon. Niets dan lof voor deze man.

Persoonlijk zou ik hem in de toekomst graag toevoegen aan de Ajax opleiding. Ik denk namelijk dat onze aanvallers veel kunnen leren van zijn technische vaardigheden en observatievermogen.
4 0
Ajacied33
Gaat denk ik niet gebeuren man
0 0