Serero: 'Heb liever dat een ander scoort'

FinnDekker, 23-04-2019 om 14:30, 6302 views, De Gelderlander; De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Thulani Serero wordt niet warm of koud van een hereniging met zijn oude club Ajax. Het Vitesse van de oud-middenvelder van de Amsterdammers komt dinsdagavond op bezoek in de Johan Cruijff ArenA, maar een speciaal gevoel heeft Serero daar niet bij. Dat blijkt uit een interview met De Gelderlander.

'Ik heb er verder geen sentiment bij. Ik maak me er ook niet druk om of Ajax of PSV kampioen wordt. Ik zie altijd wel wat er op me afkomt. Angst heb ik niet. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten. Ook tegen dit Ajax', luidt het verhaal van de 29-jarige Zuid-Afrikaan, die tussen 2011 en 2017 speelde voor Ajax. Onder trainer Peter Bosz werd Serero uit de wedstrijdselectie gezet door het technische hart van de club.

Serero vindt Ajax heel goed spelen, al is het heel voorspelbaar. 'We zullen ongetwijfeld onder druk worden gezet. En we moeten rekening houden met hun positiewisselingen en tempoversnellingen. Maar dat weten we, dus we kunnen daar niet door verrast zijn. De speelwijze is wel bekend.' In Arnhem werd het in de eerste seizoenshelft 0-4 voor de ploeg van Erik ten Hag.

'Liever dat een ander scoort'

'De titel in 2014 was het hoogtepunt uit mijn carrière', blikt Serero terug bij De Telegraaf. In dat interview blijkt dat Serero er toch wel moeite mee zou hebben als de middenvelder verantwoordelijk zou zijn voor puntenverlies van Ajax. 'Neemt niet weg dat ik als speler van Vitesse gewoon wil winnen. Ik zal niet aarzelen als ik een kans krijg, maar ik heb liever dat een ander scoort.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gronkjaer
Thulani Serero heeft de meest geniale aanname ter wereld. Hoe deze man op de vierkante centimeter kon opendraaien in een aanname is iets wat ik nog nooit heb gezien, echt absurd hoe goed hij daar in was/is.
2 0
DirkvanDam
volop toezingen die serero! dat hij zomaar 2 eigen doelpunten maakt, zodat zijn ajax hart weer even mag kloppen in de arena!! haha
1 0
020bornraised
Altijd wel gemogen deze gozer, leuke speler
2 0
PuurGeluk
Serero kleine held, jij mag van mij de 1-4 , de 2-4 en de 3-4 maken. Geen probleem.
1 -4
trodat4030
Dus we verliezen én met 3-4 én alle Ajaxdoelpunten moeten eigen goals zijn van jouw kleine held.. Das aardig van je......... :s
2 0
PuurGeluk
Haha foutje. 4-3 uiteraard.
1 0
Schip
Begrijp wel dat Serero geen lofzang opent op Ajax. Hij heeft altijd uitstekend gespeeld en is door de achterdeur weggegaan, zoals zoveel spelers onder Bosz. Bosz heeft een prima, zuivere - zij het wat naïeve - spelopvatting, waarmee Ajax weer op de kaart is gezet, maar hoe hij met spelers omging die buiten de boot vielen, vond ik soms vrij schokkend.

Serero had wel wat beters verdiend. Sterker nog, die had je nu als 6 zonder twijfel kunnen gebruiken om spelers als Schone / Frenkie te rouleren.
4 -8
trodat4030
Hooooooooooo nu sla je echt een kilometer of 289745 naast de plank. Serero werd door de directie uit de selectie verbannen en Bosz werd verboden(!!!) gebruik te maken van Thulli. Thulli wilde namelijk niet vertrekken bij Ajax, ondanks dat Ajax een akkoord had met een andere club, dát werd hem heel erg kwalijk genomen en heeft ervoor gezorgd dat de club zich van zn laagste kant laten zien.

Zo ook met zn afscheid, een beeldje in de handen gedrukt door Hennie Spijkerman in de catacomben ipv een staande ovatie in de Arena, zoals het een afscheid nemende speler betaamd. Thulli is schandalig behandeld door deze directie, puur uit kift.
5 0
3*stars*3
Idd.
Op een gegeven moment mocht hij niet eens zijn auto parkeren op terein van de Toekomst.
Echt schandalig hoe Ajax met hem omging maar ook klasse van Serero, dat hij daar niet over begon en doorging in de media.
1 0
Pierre Heno
Precies dàt dus!! Dat was een regelrechte schande zoals ze hem toen hebben behandeld.
1 0
Schip
Je hebt gelijk. Komt weer naar boven. Ik liet me even leiden door die zin dat hij door Bosz uit de selectie werd gezet.

Verder helemaal met je eens. Serero had echt een betere behandeling verdiend.
4 0
Dolberg25
Ik vind Serero beter op 6 als Schöne. Heb Bosz daarin nooit kunnen volgen.
0 -6
Minsc
Als je liever 5-2-3 speelt dan 4-3-3 heb je gelijk, maar wij spelen gelukkig geen 5-2-3; wij zijn Ajax.
0 0
Spacejockey
Mooie woorden over zijn oude club!
2 -2
Leviathan
Gaat nogal Ajax had hem ook gewoon in Zuid Afrika kunnen laten zitten...
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Cynisme
0 -1