Slutsky gooit elftal om voor duel met Ajax

FinnDekker, 22-04-2019 om 12:45, 17033 views, De Gelderlander |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Vitesse wordt een andere formatie dan normaal verwacht. Dat blijkt uit een tweet van sportredacteur van De Gelderlander Lex Lammers. Onder meer oud-Ajacied Danilho Doekhi wordt in de basis verwacht. 

De verdediger vervangt de aan zijn hamstring geblesseerde Vyacheslav Karavaev. Alexander Büttner is er ook niet bij door een schorsing. Navarone Foor is waarschijnlijk zijn vervanger. Tot slot worden de Arnhemmers in een 5-4-1 formatie verwacht. Het duel gaat dinsdagavond om 20.45 uur van start in de Johan Cruijff ArenA.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Bero, Van der Werff, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Linssen; Buitink.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BarcoVanMasten
Ik zou Slutsky dankbaar zijn als hij zo speelt. De kracht van dit Vitesse ligt vooral in de aanval en het middenveld, waar de verdediging nog weleens onzeker overkomt. Zijn team zal op deze manier dus niet op hun eigen kracht spelen. Desondanks gaat het nog een flinke klus worden om deze en de volgende paar wedstrijden te winnen, ik hoop op een vlammende Arena en een ontketend Ajax!
1 0
mvdk
Dinsdag om 20:45. Die Slutski weet maar al te goed hoe sterk Ajax op de dinsdag en woensdagavond is en vreest voor een gigantische afslachting. Haha, die slaap al een hele week niet.
0 0
Meso
Vitesse 5-4-1, Advocaat die aankondigt twee bussen te zullen gaan parkeren in de Arena.....Dit kunnen nog stugge potjes worden, maar verwacht wel 2x winst uiteraard.....
0 0
Schwalbino
Worden zeker nog 3 stugge partijen. Elke ploeg probeert zijn voordeel ermee te doen dat Ajax nog in twee andere competities actief is.

Als ze kampioen worden is dit het beste seizoen sinds zeer lang.
1 0
Klasseman
Zou dan wel extra mooi zijn als ze niet alleen op doelsaldo kampioen worden, vind ik persoonlijk toch een behoorlijk minpunt
0 0
ETM
Of een pluspunt, de beloning voor aanvallend voetbal.
0 0
ajaxwestland09
Zal leuk zijn al traore invalt en scoort
2 -1
ajax4ever01
Ze gaan zich dus ingraven haha
0 0
jollie18
Ze missen ook 2 belangrijke spelers achterin hopelijk komt het goed morgen 2-0
0 0
MankeNelis
Hopelijk? Uitverkocht huis, die punten blijven hier.
0 0
MSwertz92
Ik ben het kwalitatief gezien eens. Ik vraag me gewoon af hoe erg vermoeidheid een rol gaat spelen de laatste wedstrijden. Ziyech lijkt er doorheen te zitten er mislukt meer dan dat er lukt en dat vind ik echt niet gek die jongen heeft zich het hele seizoen de tyfus gelopen en gestreden... Hopelijk was het alleen iets van de laatste 2 wedstrijden en vlamt ie morgen gewoon weer en anders misschien toch rust gunnen 1 wedstrijd.
0 0
Inhartennieren
Zeker gaat vermoeidheid n rol spelen.
Ik heb Frenkie de Jong nog nooit zo vermoeid voor de camera gezien dan afgelopen zaterdag
0 0
Labrador
Zal Dolberg morgen starten? Viel goed in tegen Excelsior en was indirect betrokken bij de 0-1 afgelopen Zaterdag.
0 -1
Tinus
Ik kan me voorstellen dat Ten Hag best zal overwegen om Neres, tadic of Ziyech te sparen, maar dan pas als we voldoende voor staan. Dolberg zal neem ik aan geen basis staan.
0 0
jollie18
Dank het niet! Ajax start weer met Tadic in de spits
0 0
Cello
Onderschatten moet je een tegenstander nooit en te nimmer. Dat is altijd al zo geweest.

Maar overdreven twijfel hebben over een goede afloop is ook weer belachelijk. Tuurlijk, vaak is Vitesse een moeilijke tegenstander, echter eerder dit seizoen (in een periode dat we minder waren dan nu het geval is) wonnen we uit bij Vitesse met 0-4.

Als de mannen van Ten Hag het koppie erbij houden dan wordt het in de JCA een overwinning. En EtH is een perfectionist, die alles tot in het detail in de gaten houdt. Die zal er heus wel voor waken dat de spelers er te gemakkelijk over denken in de voorbereiding.
1 0
arigold
Ik zag Frenkie op zijn Instagram alweer voetballen gisteren, gewoon in zijn vrije tijd. Dat zit dus wel goed qua fitheid.
0 0
Shardo
Ze zijn het niet gewend om 5-4-1 te spelen waardoor er juist fouten gemaakt gaan worden en Ajax juist een makkelijke dag zal hebben....
1 0
Ajaxfan16
Gelukkig is Vitesse uit niet zo goed dit seizoen, maar laten we ze vooral niet onderschatten.
1 0
Ajax114
Ploegen gaan zich 90 minuten lang massaal ingraven en vechten om het doemscenario dat Ajax kampioen gaat worden proberen te voorkomen. Vitesse had zo tegen PSV moeten voetballen , was alleen maar open huis toen ondanks de 3-3. Maar goed mag hopen dat er veel lawaai wordt gemaakt morgen in het stadion om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen.
1 0
3*stars*3
Toch had PSV de VAR nodig om een punt te stelen.
Al hielp die vd Werf ook een handje mee, door pas in de strafschop gebied aan de noodrem te trekken ipv buiten de 16 of zelfs middellijn.

Vitesse speelde toen gretig en was echt de baas.
Kunnen die teams die als zombies rondlopen tegen PSV, wat van leren.
2 0
FrankDeB
Ik zei het voor afgelopen wedstrijd al: Groningen en Vitesse winnen en je bent kampioen. Dat eerste is al gelukt. Nu nog Vitesse. Zie het tegen Utrecht en de Graafschap echt niet meer fout gaan. Het enige wat nog een beetje meespeelt is dat trauma van 3 jaar geleden.
0 0
Ginoajax1
Laat het goed komen, morgen in de arena. Ik moet er niet aan denken dat die enge professor van Bommel en die Dumpert de schaal omhoog houden. Dan moet ik echt overgeven. Laat het nu goed komen. Schreeuw onze boys naar de overwinning. Dat zal zeker werken.
4 0
Inhartennieren
Iedereen morgen uit volle borst 90 minuten lang.
Schreeuw die gasten naar het kampioenschap.
2 0
FrankDeB
Ik word ook al een beetje misselijk bij die gedachte inderdaad.
0 0
goajaxgo
Wie niet?
0 0
afca87
Als we winnen komt de druk echt vol op PSV uit daar in Tilburg
0 0
ajax4ever01
Ik hoop dat Anita zijn medespelers extra instructies geeft om PSV de das om te doen.
0 0
Gecko
Moeilijke wedstrijd. Onderschatting ligt op de loer
Al teveel punten verspeeld tegrn Vitesse in het verleden
Serero en odegaard zijn gewoon goed

Kom op Ajacieden. Schaal naar Amsterdam
Geen zin in weer niets in Amsterdam. Verdraag dat niet meer
4 0
wendoo9
Serero gaat Ajax geen geen pijn doen met schitterend spel. Deze woorden zeggen genoeg : Vitesse -Psv Heb Ajax toch een klein beetje geholpen ! Serero onze kleine krijger van weleer.
0 0
3*stars*3
Nou ben ik afgelopen jaren vaak kritisch geweest op instelling van deze gasten maar na dom puntverlies tegen Heracles en Az, zou het wel heel dom zijn als ze nu weer gaan lopen kloten.
Vooral Az was een wake up call.
Grootste gevaar is nu niet instelling maar fitheid.

En owja, hoop dat Ajax bespaard blijft van Nijhuis...
1 0
Caparzo
Vitesse is de laatste jaren een angstgegner van ons, vele, vele punten en indirect titels aan verspeeld. In Arnhem wonnen we dit voetbaljaar weliswaar simpel, en heb vertrouwen in 3 punten morgen, maar de ploeg moet 100% scherp zijn, om niet tegen een zeperd aan te lopen. Hopelijk gaan de supporters er als in een CL-duel achter staan, oh zo belangrijk!

Winnen is de druk vol bij pisvee leggen, wat het in Tilburg altijd lastig heeft: in de helft van de gevallen draait het op puntverlies uit. Willem II gaf ze vorig jaar zelfs met 5-0 op de broek. Verspelen ze daar punten terwijl wij winnen, is het verzet denk ik gebroken en knakken ze mentaal.

Voor de camera zullen ze nog zeggen "het is voetbal en er kan nog van alles gebeuren", maar tussen de oren hebben ze het dan opgegeven. Dan kunnen we met wat geluk in de Arena kampioen worden, als ze ook in Alkmaar morsen.

Ideale scenario, laten we het hopen! Mochten we op graafschap uit moeten wachten, voor de bekerfinale kijken hoe de vlag erbij hangt, mochten spelers dan rust nodig hebben, deze rust geven. Dan zien we wel hoe het loopt en mocht je het daarmee mislopen zij dat zo. Alles voor de schaal en de halve finale!
0 -2
ghouleseddik
Als we deze winnen zijn we wel echt dichtbij natuurlijk.
3 0
Pointer1
Daarna moet je er nog twee winnen.
2 0
jaripettersson
Kan de Jong een wedstrijdje gespaard worden, of kunnen we dan niet meer van Vitesse winnen?
0 -1
Ajacied33
Bij een 2 a 3-0 voorsprong kan het wel.
1 0
insectenverdelg
Zou t risico niet nemen. eventueel wissleem als de voorsprong geilig is en anders de bekerfinale maar rust geven. Competitie is te belangrijk op dit moment.
2 0
Pointer1
Dus kop d'r bie hoaln :)
0 0
3*stars*3
Als iedereen fris is, geen probleem voor Ajax en zeker niet in een thuisduel.
Als Ajax deze pot wint, deelt het een ongelofelijke dreun uit aan die boertjes.
Ze moeten tegen Willem II en zijn al onzeker. ;-)
4 0
Redrum
Ja als ze deze winnen is het klaar denk ik. Psv gaat dan met angst naar Tilburg en hopelijk verliezen ze daar. Dan kunnen we tegen Utrecht in ieder geval officieus kampioen worden.
1 -1
3*stars*3
Nu zien we voordeel wat die laffaards al jaren hebben en dat is eerder spelen.
Dat is gewoon een voordeel in een competitie.

Nu spelen we de laatste duels eerder en je ziet duidelijk Spanning bij die boertjes.
Eerst zouden ze doelsaldo opkrikken maar dat zien ze 3 wedstrijden voor het einde, niet meer zitten.
Dan maar tijdrekken thuis tegen de graafschap en gister ook licht paniek na die 2-1 van Necid.
Laffaards.
1 0
Redrum
Ja het is zeker een groot voordeel. Je kan de druk opvoeren als je eerder speelt. Ik weet zeker dat psv niet wint in Tilburg als wij morgen winnen.
0 0
Labrador
Ook officieel he. Als PSV punten verliest bij Willem 2 dan zijn wij bij winst op vitesse en Utrecht eventueel kampioen als AZ punten pakt tegen PSV.
1 0
Redrum
Ja dan kunnen we ook officieel kampioen worden. Maar met de officieuze titel ben ik ook tevreden, wetende dat je dan nummer 34 alsnog officieel in Doetinchem pakt. Het zou de perfecte manier zijn om dat drama af te sluiten.
1 0
NelsonAFCA
Helemaal mee eens.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nu een fout en het is klaar, dus Erik bereid ze optimaal voor mentaal! 53.000 shirtje aan en CL sfeertje dinsdag!
5 0
mickey2602
Ik zit nog te bedenken of dit goed of slecht nieuws is voor ons.
Goede nieuws is dat ze dan in een onwennige opstelling spelen waardoor er wellicht het een en ander fout gaat waar wij dan van (kunnen) profiteren.
Slechte nieuws is dat ze dus ook een bus gaan parkeren(met 5 verdedigers kan je niets anders stellen) maar dan weer het goede nieuws,Ajax wint tegenwoordig ook de wedstrijden waarin de tegenstander de bus parkeert.
Wat hieronder gezegd wordt dat Slutsky fan is van Ajax en op deze manier Ajax makkelijker wint lijkt me stug. Ook hij en Vitesse spelen nog ergens om,volgens mij kan hij in theorie nog vierde worden. En heeft dus in theorie kans op direct Europa in en geen play-offs. Mits AJax de bekerfinale wint.
1 0
Sjaakvaak
“Voormalig oud-Ajacied Doekhi”

Hij is dus weer Ajacied?
31 0
AjaxBaggio
Vitesse THUIS winnen we 9 van de 10 keer wel hoor.

Gelukkig hebben we na deze wedstrijd een week rust.
Dus gewoon nog even alles geven.
4 -4
Holleblok
De laatste 8 keer thuis verloren we 4 keer van Vitesse. Zo'n garantie is het dus allerminst. Ajax zal het publiek heel hard nodig hebben om welke twijfel dan ook om te zetten in positiviteit en durf, zoals in CL wedstrijden.
2 0
Inhartennieren
Dat bedoel ik, ook hier lult iedereen al weer of het geen reet voorstelt.
Als je er de feiten op naslaat is het toch even andere koek.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Don't jinx it
0 0
Labrador
Vol druk op de aangepaste formatie. Die zijn niet gewend om in een ander systeem te spelen. Snel scoren. Al maakt het mij geen reet uit hoe wij winnen. ALS wij maar winnen!!!
1 0
sdds
zo'n Linssen kan het nog is verpesten altijd goed tegen ajax ben niet gerust op.
3 -1
Ajax34
De Ligt is toch wel een betere verdediger dan Van Polen. Komt wel goed.
0 0
martijndepro
Goed, Leonid, goed. Het zou me total niet verbazen als hij dit enigszins bewust doet zodat Vitesse onwennig moet voetballen en Ajax zo makkelijker wint. Hij respecteert Ajax zeer.
0 -1
MarLuuk76
Ik ben eigenlijk van dat je gewoon van iedereen moet kunnen winnen. Maar als wij 1 of 2 ploegen per seizoen treffen. Die niet als complete moordcommando’s tegen ons spelen zou dat best lekker zijn ja. Zeker nu.
2 0
AFCAjaxMidNineties
Meteen van het begin druk erop zetten. Als je er na een uur nog niet vanaf bent krijg je echt problemen met deze gasten. Zij uitermate fit en er zit veel voetbal in. Vitesse heeft het uit tegen Feyenoord en PSV ook alleraardigst gedaan. Hoop dat de ArenA vol zit en dat er echt een goed sfeertje ontstaat. Absoluut niet onderschatten!
9 0